Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, wkamil73 napisał(a):

Bedę składał na dniach coś nowego dla syna, jego leciwy już zestaw na skylake jest w starym piekarniku phanteksa p360. I teraz jest takie zapotrzebowanie, żeby coś fajnego, przewiewnego ale miało miejsce na jeden napęd 5.25... Robią jeszcze takie archeo?

Robią cały czas, tylko nie są modne.

Z ciekawszych na przyklad Fractal Design Pop Air.

A najlepiej przejrzyj oferte na niemieckim Geizhals, sporo tego jest.

Edytowane przez Nareszcie
Opublikowano (edytowane)

No tak, fractal pop jest fajny ale jeszcze jeden warunek jest, o którym zapomniałem wspomnieć, to aio360 (na górze)... I tutaj pop odpada niestety.

Edytowane przez wkamil73
Opublikowano (edytowane)

Może przesadziłem, że mało miejsca, pewnie jak w większości. Zanim zacząłem tam wkładać sprzęt to wydawało mi się, że wszystko wejdzie bez problemu. Wentyle też chciałem dać na górze 2x140 ale finalnie musiałem dać 120. Na grubość wchodzą dosłownie na wcisk ale wchodzą.

IMG_20250223_180408906.jpg?ex=67c0674a&i

Niby mogę docisnąć wtyczkę EPS ale boję się, że z czasem coś się tam może zadziałać złego przy tak zgiętym kablu :E

IMG_20250223_183715341.jpg?ex=67c0674a&i

Edytowane przez blabla123
  • Like 1
Opublikowano

Co powiecie na obudowę ENDORFY Arx 700 Air. Jak wygląda sprawa z kurzem? Bo tu nie ma na przodzie i na topie filtrów przeciwkurzowych, tylko siateczka mesh. Jak to powstrzymuje kurz? Teraz mam obudowę SilentiumPC Armis AR5 TG i tam jednak z boku na przodzie są takie małe filtry przeciwkurzowe, plus na topie.

Opublikowano

No właśnie, ta siateczka tylko jest, chociaż jak czytam opinie w necie to jednak uznają to za wadę, że nie ma normalnego filtra przeciwpyłkowego na froncie. Ja u siebie w Armis AR5 jak pisałem mam z boku tego przedniego panelu takie paski filtra i on jednak one kurz ładnie zatrzymują. Tylko że i tak na łopatkach wentylatorów po pewnym czasie i tak dość sporo kurzu osiada. Więc nie wiem na ile są te meshe w Arx 700 Air. Niby u mnie też jest taka siateczka na topie mocowana na magnes, kurzu część zbiera, tylko że jednak od przodu więcej kurzu się pojawia.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 20.01.2025 o 17:24, Totek napisał(a):

IMG20250120161037.jpg

IMG20250120161012.jpg

IMG20250120160946.jpg

Panel przedni udało się nam garnąć, bateria straciła życie przez tyle lat, muszą być odpalone wszystkie wentyle by nie było alarmu. Producent jest niekonsekwentny bo w obudowie nie ma wentylatorów z sygnałem, tylko zasilane z molexa. 

No i trafiłem na scianę, nie mogę poszukać programu do kontrolera obrotów. Zwie się Gatewatch v1.0, totalnie nigdzie nie ma, link z instrukcji nie działa, chyba napisze do supportu. Jak by było na płycie CD to by nie było problemu :/

https://chomikuj.pl/cabis/Aerocool+Flamboyant

Soft do tego kontrolera aczkolwiek nie wiem czy będzie działał bo chyba był pod Windows XP.

Też kupiłem tą obudowę z zamiarem włożenia tam Intel DX58SO z i7 980X. Na razie kompletuję graty. Brakuje mi chłodzenia na CPU ale z tym poczekam na obudowę zobaczyć ile miejsca. No i do samej płyty brakuje mi zaślepki I/O i wentylatora na chipset bo bez niego grzeje się bardzo mocno... 

Edytowane przez agresywneklapki
  • Like 1