Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, PaVLo napisał(a):

kiedyś wystawiłem na OLX, ale brak zainteresowania

Ja taką i tutaj na forum wystawiałem za darmo, to też chętnych jak na lekarstwo. Po 1,5 miesięca się w końcu pozbyłem, a też o złomie myślałem.

• Like 1
Opublikowano

Może i "tanie", ale te tanie właśnie to nie bez przyczyny są tanie. Taki Segotep dla przykładu - ładne są, ale tam używają papieru zamiast stali. Coś za coś. W dalszym ciągu przyzwoitej jakości obudowa kosztuje te 250zł w górę...

• Upvote 2
Opublikowano
45 minut temu, PaVLo napisał(a):

Moja pewnie skończy wśród złomu, bo widzę jakie fajne i tanie obudowy są obecnie dostępne 🙄

Ja w tej chwili robię takiego retro z X370/R5 2600/GTX 960 i taka obudowa jak znalazł. Nie wyrzucaj!

• Upvote 1
Opublikowano

@traczkolwiek Był taki czas, w którym budy od SPC przy Kruksie były jak produkt dobrej jakości (SPC) przy taniej chińszczyźnie. Dzisiaj lest już lepiej, ale za to pojawiło się masę tanich producentów - które - wyglądają ładnie, ale zrobione są z gównolitu a nie blachy. Tak czy tak uważam, że taki "standard" cenowy to właśnie 250zł w górę - wszystko poniżej widać, że jest tanie.

No chyba, że kupisz jakiś produkt premium używany, to wtedy w cenie nowej, przyzwoitej obudowy masz coś naprawdę dobrego.

• Like 1
Opublikowano

Może coś z nią kiedyś zrobię, bo tak Was czytam to faktycznie szkoda ją oddać "Mirkom" na złom :heu:

W obudowie zrobiłem duże okno z grubym akrylem, bo to fabryczne sporo ograniczało wgląd na zawartość :cool:

Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś chce to będę miał do oddania coś takiego:

https://www.purepc.pl/aeroracer-pro-poduszkowiec-od-aerocool

2 godziny temu, CryptTM napisał(a):

cenowy to właśnie 250zł w górę

Stare SPC faktycznie było solidniejsze, od siebie mogę polecić Załamany z serii P, można kupić ~200zł czy nawet taniej, a jakościowo są naprawdę dobre i podstawka pod GPU w standardzie.

Edytowane przez traczkolwiek
  • Like 1
  • Upvote 1
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...