Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem filmik o najnowszej wersji aplikacji do areczków, jeszcze na A750, bo B580 jedzie i nie może dojechać z tego proshopa :D Mały spojler, apka się nagle wywaliła w pewnym momencie, więc no, jest o wiele lepiej, ale nie do końca. Smacznego

image.png.a9fe5cd612ba56627e629d047b8457ae.png

No to sobie poczekam :P

• Like 1
Opublikowano

@nietypowy Najważniejsze, że zakup w normalnej cenie i żeby karta dojechała cała. W przeciwieństwie do lig piłkarskich, na sortowni nie ma przerwy od kopania:E W nowym panelu zabrakło całej tabelki z danymi, którą włączało się alt+i lub o, największa strata w nowych sterownikach. Z tym błędem o z zawieszaniem się po resecie ustawień u mnie działa ok. Więc problem jest na Twojej konfiguracji, może z racji przechwytywania obrazu przy resecie? Sprawdzałem na wersji 6332 w porównaniu do 6325 na której testowałeś. Jaka wersja Windows? Shader model 6.9 wygląda ciekawie;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, dawiduser143 napisał(a):

@nietypowy Najważniejsze, że zakup w normalnej cenie i żeby karta dojechała cała. W przeciwieństwie do lig piłkarskich, na sortowni nie ma przerwy od kopania:E W nowym panelu zabrakło całej tabelki z danymi, którą włączało się alt+i lub o, największa strata w nowych sterownikach. Z tym błędem o z zawieszaniem się po resecie ustawień u mnie działa ok. Więc problem jest na Twojej konfiguracji, może z racji przechwytywania obrazu przy resecie? Sprawdzałem na wersji 6332 w porównaniu do 6325 na której testowałeś. Jaka wersja Windows? Shader model 6.9 wygląda ciekawie;)

No powiedzmy, że w normalnej, bo 1359 zł to nie do końca jest to czego każdy oczekiwal, ale jeszcze akceptowalnie. Tak czy siak to taniej B580 LE nie było i nie ma, może będzie za parę miesięcy, może. Jeżeli będzie restock jakiś.

Ta tabelka o której piszesz, to własnie statystyki live i wspominam o tym w filmie. Dla mnie to jest mega wada, nie rozumiem czemu to usunęli.

Ten freeze nie jest związany z faktem nagrywania/przechwytywania itp, bo teraz nawet sprawdziłem jeszcze raz i jest dokładnie tak samo, już na 6332. Ciekawe, bo jeżeli Ty tak nie masz, to znaczy, że problem na szczęście nie jest powszechny, ale co jest powodem u mnie? Nie wiem. Może to, że mam dwa różne monitory i podłączone na dwa różne sposoby? Pobawię się pewnego pięknego dnia i zobaczymy.

10 22H2 19045.5247

@dawiduser143przed chwilą jeszcze coś zauważyłem innego i szkoda, że dopiero teraz, bo znalazłem kolejny problem.

image.thumb.png.923529c6c01e9a5fd1c1615e365c1192.png

Możesz sprawdzić co się dzieje po kliknięciu w Wyświetl informacje o wersji? Bo u mnie cala apka się wyłącza.

Edytowane przez nietypowy
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pentium D napisał(a):

Są od kilku dni i to nie jest odosobniony przypadek https://videocardz.com/newz/intel-arc-b570-ships-one-month-ahead-of-launch-gamer-mods-drivers-to-make-it-work https://videocardz.com/pixel/intel-arc-b570-battlemage-review-samples-arrive-one-month-ahead-of-launch

KIlka dni temu były 3 sztuki, teraz została jedna. Biorąć pod uwage, że to morele to wcale nie byłbym pewny, że wysyłka od reki.

image.png.4cd93bec92a3661da8f28a42db6e2751.png

W proshopie są już od dawna, o wieeele wczesniej https://www.proshop.pl/?s=b570

https://www.morele.net/wyszukiwarka/?q=B580&categoryId=12 Morele coś kombinują z B580, niedawno jeszcze nie było ani jednej pozycji

image.thumb.png.529d720fbf031a4f59dc38198497b9f2.png

Edytowane przez nietypowy
Opublikowano (edytowane)

w sferisie na tą godzinę i dzień :-) znowu dostępne sparki b580 :-) 1358pln  więc kto ma parcie na 12 gygabytów  :wariat:  haratać ;)  , do proshopu wrócił  steel legend

Edytowane przez unadarek
  • Upvote 2
Opublikowano
Teraz, Phoenix. napisał(a):

Ja nie chce B580 żeby ją mieć, ja chce LE.

Godzinę temu, unadarek napisał(a):

w sferisie na tą godzinę i dzień :-) znowu dostępne sparki b580 :-) 1358pln  więc kto ma parcie na 12 gygabytów  :wariat:  haratać ;)  , do proshopu wrócił  steel legend

W sferisie już nie ma :P

Opublikowano

@nietypowy U mnie raz wystąpił crash, zmiana języka z angielskiego na polski, a potem wejście w informacje o wersji. Po ponownym uruchomieniu aplikacji, próbowałem wiele razy powtórzyć wywalenie apki, zreplikować błąd, ale nic z tego. Wszystko po tym działa ok:E Po zwykłej zmianie języka zawsze wywala komunikat o niestabilności oc, a tylko zmieniony power limit na 228W. Opcja tuning to oficjalnie beta i tutaj można upatrywać najwięcej problemów. Sprawdzam na win 11 24H2 kompilacja 26100.2605. Co do wywalania apki na win 10 22H2 itd. Błędy zostały wychwycone i opisane w dokumentacji. When using the settings, preferences, reset all settings option in Windows 10 the application may experience an intermittent crash. Settings can be reset from individual pages without issue. https://downloadmirror.intel.com/843834/ReleaseNotes_101.6332_101.6253_Non-WHQL.pdf

• Upvote 1