Skocz do zawartości

Odnowione dyski Seagate z Allegro

indexinfio

Rekomendowane odpowiedzi

@PCLab 

Cytat

BitArena - wygląda ok, wytłoczenia na dysku sugerują 2022r. skany przeszedł pozytywnie, bez bedów, bez zwieszek etc. zobaczymy  jak będzie za rok. w tej cenie to żal nie brać jako drugi dysk na śmieci. (mam w sumie w kompie chyba już z 4 dyski, teraz wywale 2 HDD na rzecz 1 HDD) nowe z pudła mi też kiedyś padły - crucial ssd 512gb padł po 6 miesiącach, a tak to w starych czasach samsungi. ja jestem bardzo pozytywnie nastawiony. a ważne rodzinne foty czy video i tak archiwizuje na bd-r i na dwóch HDD. Mam jakies w kompie WD 3tb ktore maja z 5-7 lat i wierzyć mi się nie chce że są w lepszym stanie niż ten "naprawiany", zależało mi tylko na CMR

@Killer85

Cytat

Seagate-10-TB.png

Seagate-10-TB.png

@blabla123 "W maju 2023r. kupiłem takiego Seagate 10TB na śmieci, działa po dziś dzień. Jak nie zapomnę to wrzucę wieczorem smarta jak to wygląda po ponad roku."

Kup sprawdź, masz 14 dni na zwrot.

Edytowane przez zakk87

Dyski recertyfikowane/refurbished są po różnych usterkach i sprawdzanie któregokolwiek z nich nic nam nie powie o innym konkretnym egzemplarzu. Zakup takich dysków zawsze jest obarczony ryzykiem. Producenci wykorzystują je na wymiany na dojechanie do końca gwarancji, ale sprzedawcy robią na nich biznes i sprzedają je, pół biedy, kiedy jako poserwisowe, ale też nieraz jako nowe.

Kupiłem

Przeskanuję, a potem postaram się zapisać co najmniej połowę tego dysku kopiując foldery ze zdjęciami i plikami gier. Mój recertyfikowany WD 80GB (800JB) z tego co pamiętam) wytrzymał dłużej niż nowy więc może ten też długo pożyje.

Ten sprzedawca sprzedał też biorczo kilka odnowionych przez producenta dysków, które miały uszkodzone sektory. Uczciwie napisał jaki jest problem, ale to wskazuje na to, ze część z nich szybko przestaje prawidłowo działać.

Edytowane przez indexinfio