Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prośba o poradę. Szukam fotelu do grania dla nastolatka. Ostatnio miał marki Diablo ale skóra popękała jak w chińskim badziewiu. Są jakieś sprawdzone marki, które robią fotele które wytrzymają dłużej niż 5 lat?

Opublikowano

Sense7 są dobre jakościowo i ok cenowo.

Skoro to nastolatek to nie bierz wersji XL i nie kupuj PU sztucznej skóry.

Kup materiałowy "zwykły" (nie XL) i będzie ok, większość z nich jest w okolicach 400-600zł (co chwilę na Morelach są promocje bo Sense7 to ich marka)

Opublikowano

Mam sense7 ekoskora i alcantara. Dopiero 2 miesiąc ale jestem bardzo zadowolony. Zwykła wersje bo mam 175. Nie chciałem pełnej skóry bo w lato będzie masakra jedynym słowem. Za 450zl chyba lepszego nie kupiłbym 

Opublikowano
9 godzin temu, Keel napisał(a):

Mam sense7 ekoskora i alcantara. Dopiero 2 miesiąc ale jestem bardzo zadowolony. Zwykła wersje bo mam 175. Nie chciałem pełnej skóry bo w lato będzie masakra jedynym słowem. Za 450zl chyba lepszego nie kupiłbym 

No właśnie o tym myślę. Ta Alcatra wygląda jakby mogła znieść najwięcej.

8 godzin temu, LeBomB napisał(a):

@KiloKush a jaki masz budżet? 

Tak do 600 zł 

Opublikowano
W dniu 10.11.2024 o 22:42, KiloKush napisał(a):

Szukam fotelu do grania dla nastolatka.

Jaki wzrost ma nastolatek?

W dniu 10.11.2024 o 22:42, KiloKush napisał(a):

Są jakieś sprawdzone marki, które robią fotele które wytrzymają dłużej niż 5 lat?

Foteli nie da się polecić (każdy ma inne wymiary, proporcje i wymagania) - trzeba je po prostu przymierzać. Jeżeli fotel ma być wygodny to powinien być ergonomiczny.

14 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Tak do 600 zł 

Najtańsze markowe ergonomiczne z 5-letnią gwarancją zaczynają się od 1150zł. Możecie zobaczyć i przymierzyć np.:
- Nowy Styl Navigo MESH który np. z mechanizmem synchronicznym FS, siedziskiem tapicerowanym (pokrytym 50mm pianką wylewaną 60kg/m³), oparciem siatkowym (z 70mm regulacją wysokości), podparciem lędźwiowym LU2 (z 70mm regulacją wysokości), podłokietnikami R35K2 (z 85mm regulacją wysokości), podstawą TS25 (z czarnego poliamidu), kółkami ESHH (do powierzchni twardych) i tapicerką (z 2 grupy cenowej) można znaleźć (z dostawą) za ~1150zł;
- Nowy Styl Navigo UPH który np. z mechanizmem synchronicznym FS, siedziskiem tapicerowanym (pokrytym 50mm pianką wylewaną 60kg/m³), oparciem tapicerowanym (pokrytym 26mm pianką wylewaną 60kg/m³, z 70mm regulacją wysokości), podparciem lędźwiowym LN2 (z 20mm regulacją głębokości), podłokietnikami R35K2 (z 85mm regulacją wysokości), podstawą TS25 (z czarnego poliamidu), kółkami ESHH (do powierzchni twardych) i tapicerką (z 2 grupy cenowej) można znaleźć (z dostawą) za ~1200zł;
- Profim LightUp 250 który np. z mechanizmem synchronicznym Synchro S, siedziskiem tapicerowanym (pokrytym pianką wylewaną 70kg/m³), oparciem siatkowym, podparciem lędźwiowym TYP B (z regulacją wysokości i głębokości), podłokietnikami R61PU (z 80mm regulacją wysokości), podstawą (z czarnego poliamidu), kółkami (do powierzchni twardych) i tapicerką (z 0 grupy cenowej) można znaleźć (z dostawą) za ~1310zł;
- Profim LightUp 230 który np. z mechanizmem synchronicznym Synchro S, siedziskiem tapicerowanym (pokrytym pianką wylewaną 70kg/m³), oparciem tapicerowanym, podparciem lędźwiowym TYP B (z regulacją wysokości i głębokości), podłokietnikami R61PU (z 80mm regulacją wysokości), podstawą (z czarnego poliamidu), kółkami (do powierzchni twardych) i tapicerką (z 0 grupy cenowej) można znaleźć (z dostawą) za ~1340zł;
- Bejot momo MO 102 który np. z mechanizmem synchronicznym B+X (z 58mm regulacją głębokości siedziska), tapicerowanym siedziskiem, oparciem siatkowym, podparciem lędźwi (z regulacją wysokości), podłokietnikami P48B (z 80mm regulacją wysokości), czarną podstawą 17, kółkami DEMD (do powierzchni twardych) i tapicerką (z 1 grupy cenowej) można znaleźć (z dostawą) za ~1410zł;
- Bejot dual DU 102 który np. z mechanizmem synchronicznym B+X (z 58mm regulacją głębokości siedziska), tapicerowanym siedziskiem, oparciem tapicerowanym (z 80mm regulacją wysokości), podparciem lędźwi (z 15mm regulacją głębokości), podłokietnikami P48B (z 80mm regulacją wysokości), czarną podstawą 17, kółkami DEMD (do powierzchni twardych) i tapicerką (z 1 grupy cenowej) można znaleźć (z dostawą) za ~1610zł.

Oczywiście są to ceny orientacyjne, więc może znajdziesz taniej.

Salony Nowy Styl i Profim możesz wyszukać przez stronę danego producenta, natomiast Bejot nie ma takiej wyszukiwarki i trzeba się skontaktować mailowo lub telefonicznie z tym producentem by uzyskać adresy dla danego regionu.

Opublikowano (edytowane)

Ja wiele razy słyszałem opinie że krzesło Markus z Ikei bije na głowę większość niskobudżetowych krzeseł "gamingowych". Warto jedynie po kupnie wymienić koła na kauczukowe (tanie są na allegro). Już parę razy przymierzałem się do kupna bo moje obecne to jakaś porażka (fotel biurowy, nie gamingowy) ale jakoś szkoda mi tak po prostu wywalić i się dalej męczę. 

Edytowane przez Asag
Opublikowano (edytowane)

moze to niepopularna opinia dla mnie te wszystkie gejmingowe fotele w stylu samochodowym to przereklamowany shit nie dający odpowiedniej wygody i ergonomii.

siedziałem na rożnych fotelach i w mojej ocenie poniższe akcepty są najważniejsze:

- odpowiednio wyprofilowane siatkowe oparcie
- siedzisko z możliwoscią odchylenia do tyłu (żeby dupsko nie zjeżdzało gdy sie dobrze oprzemy, to przydatna funcja)

są już na rynku fotele gejmingowe z siatką ale nie musi to być fotel "gejmingowy" prawdopodobnie oszczedzimy pare złotych jesli kupimy podobny fotel bez tej nazwy (choc tutaj też jest duza rozpietość cenowa)

moja rada - usiąsc na fotelu zanim sie go kupi, przykładowo poniższy model nie jest dla mnie wygodny (siedziałem na nim, jest dla mnie zle wyprofilowany)

4XVrjVO.jpeg

z kolei ten poniższy model wydaje sie być wygodny i ma wszystko co potrzeba i niewygórowaną cene (ale jak juz pisałem wyżej warto przetestowac przed zakupem)

https://www.ergoexpert.pl/fotel-biurowy-stema-hn-5018-czarny

Edytowane przez Oldman