Skocz do zawartości

Polecane wentylatory - testy, opinie, dyskusja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Sprawdziłem nowości od Arctic

2x BioniX P12 A-RGB - 3 Pack 

BioniX P14 A-RGB - 3 Pack 

ARGB bardzo ładne, mocno świeci, łożyska ciche, hałas wentylatora 120 mm do 600 RPM akceptowalny, a 140mm do 500 RPM akceptowalny, powyżej tych wartości zaczyna buczeć silnik wentylatora, co jest słyszalne i dla mnie nieakceptowalne.

Jeżeli komuś nie przeszkadza dodatkowy dźwięk wydobywający się od silnika wentylatora, to będzie zadowolony.

Osobiście nie polecam osobą, które cenią sobie ciszę i wysoką kulturę pracy. 

Edytowane przez Doamdor
  • Upvote 1
Opublikowano
14 godzin temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Masz dużą skalę porównawczą, ciekawe jakbyś ocenił https://www.amazon.pl/gp/product/B0C4JB4WCK/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A572SBHRZUAU5

Ja trafiłem na sztuki, które mnie zadowalają, ustawione poniżej 1000rpm zawsze, wiadomo. 

Mam cztery zwykłe i cztery reversed.

Ważne, że ty jesteś zadowolony, a nie ktoś inny. 

Aktualnie mam taką gromadkę, nic nie gra, nic nie buczy, nic nie wibruje, jest cisza i spokój.  

NoctuaG2.thumb.jpg.89ef9ffc6f0fb8f41b28a596c047b20d.jpg

Takie wentylatory mogę polecić z czystym sumieniem. :)

• Like 4
Opublikowano

Kto tak mówi xD Noctua jest zawsze bezpiecznym wyborem, bawiłem się jakiś czas temu NH-D15, bardzo fajne chłodzenie.

Miałem plan zrobić cały build brązowo-biały, ale grafa, która pasowała kolorystycznie poszła na reklamację i plan się skończył. Na ten moment za droga zabawa, ale kiedyś chętnie bym do tego pomysłu wrócił :cool:

Opublikowano (edytowane)

No jak patrzeć na czysty perf/price, to moje reversy w 3packu kosztują aktualnie 46zł https://www.amazon.pl/dp/B0DSK5M779 xD

Noctua to dla kogoś kto wie czego chce i cena nie jest najważniejszym wyznacznikiem ;)

Co nie zmienia faktu że trafiłem same dobre sztuki, i 4 reversy i jeden zwykły na tył kosztują +- połowę jednej noctuy, a działa cicho i do budy styka :P

Ale każdy szuka i buduje co innego i to jest fajne w kompach, każdy znajdzie coś dla siebie.

Edytowane przez ShaDow_Pro
  • Upvote 1