Skocz do zawartości

Polecane wentylatory - testy, opinie, dyskusja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale za to wyglądają 3x lepiej moim zdaniem, mi się te ringi podobają bardzo, mniej agresywne podświetlenie. Co ciekawe wersje HS wg testów B. Szwedkowicza, są słabsze na tych samych obrotach od wersji 'zwykłej' dopiero na max rpm są mocniejsze. 

Jako wentylatory do obudowy nie mają ciężkiego zadania u mnie, ma cicho i ładnie dmuchać :P 

P12 miałem w wersji ARGB 10 sztuk, wentylatory świetne, ciche i wydajne.

Może mi już RGB się znudziło wszędzie na maxa i wyrastam z tego %-) Light wingsy w 2023 przerabiałem i byłem też zadowolony. 

• Upvote 1
Opublikowano

Wyglądają lepiej fakt chociaż cieńki ring z drugiej strony wygląda lepiej niż ten gruby ;) szkoda że nie zrobili po obu stronach takiego... z tego właśnie względu ostatnio zmieniłem jednego Light wingsa który jest widoczny w oknie na wyciągu na thermaltake TL-S12 :P w tych ring prezentuje się rewelacyjnie a biały jest białym :thumbup:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.09.2025 o 21:10, ShaDow_Pro napisał(a):

Ja wróciłem dzisiaj za to znowu do Light Wingsów 140 :P

Ja już nie kombinuję z innymi...7 x 140 i 3 x 120 to stosunkowo spory koszt gdyby przyszło wszystkie zmieniać :E Stąd jedynie bym podmienił dolne 3 x 140 na rewersy, bo akurat 2 normalne mi się przydadzą w innym kompie (zastąpią terkoczące fluctusy na chłodnicy)  i 1 zostanie jako zapasowy gdyby któryś się kończył :) 

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)

Jedno trzeba przyznać, light wings jest cichutki, łożysko jest niesłyszalne nawet po przystawieniu ucha do samego silnika :P  z minusów to co najwyżej średnia wydajność na chłodnicy + biały odcień białego podświetlenia. Smigło jest mniejsze niż normalnie w wentylatorach 120mm przez ten gruby ring, przykładowo w arcticu argb czy fluctusie wirnik ma ten sam rozmiar co w wersjach bez podświetlenia ;) 

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a):

@Send1N A łożysko w Light Wings to rifle, to pokazuje że śmieciowe FDB wcale lepsze nie są, porządnie zrobiony rifle niszczy lipne FDB.

... a jak jest w kwestii trwałości? ;) Bo to że tańsze łożyska potrafią być ultra-ciche to ja wiem.

Opublikowano (edytowane)

Shadow wings 2 które swoją drogą zastąpiły stare silent wings 2 które to z kolei miały bezgłośne łożysko (FDB) są na rifle i łożyska zupełnie nie słychać, za to np w silent wings 3 (FDB) owszem ;) Mam dwa shadow wings 2 140mm na froncie budy od 4 lat - 0 problemów czy pogroszenia kultury pracy.

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
35 minut temu, DarkeVo napisał(a):

Jestem ciekaw czy ktoś posiada tutaj te wentyle bo to chyba jedyne 120mm bez rgb w wersji reverse a nie ma żadnych opini o nich

Screenshot_20250910_190825_Allegro.jpg

widze ze juz kopiuja nazewnictwo arctica XD 

Opublikowano

Warto wspomnieć że jeżeli ktoś szuka wentylatora do podmiany w zasilaczu to jest odwrotnie i lepszym wyborem jest 3pinowy DC zamiast 4pin pwm, wersje DC mają niższe napięcie startowe co jest bardzo ważne w przypadku wentylatora do psu.

• 3 tygodnie później...