Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, leven napisał(a):

Profilera używa się raz zaraz po instalacji sterownika i to wszystko. Ustawienie na latest wymuszają w locie podmianę DLSS na czas rozgrywki. A apki nvidii w ogóle się nie instaluje, bo to bambol jest. Wszystko ustawia profiler. Jedynie dla sprawdzenia, czy wszystko gra (jaki gra preset i DLSS używa) można podglądnąć w grze za pomocą wpisu do rejestru.

Jeden wpis aktywuje OSD, drugi go dezaktywuje.

https://drive.google.com/drive/folders/1-C1CWzDjLI8cEUo7WpXXfWXZDYylqMA1?usp=sharing

OSD będzie widoczne w lewym dolnym rogu w grze.

Wywaliłem nvidia app , dodałem to osd.

Ale pokazuje mi w d4 preset C 3.7.10 wersje DLSS

Jak mam tak jak na screenie wcześniej z inspektora to nie powinien być inny niż C?

fsdfsdsdf.jpg

Edytowane przez Brolly
Opublikowano (edytowane)

W grze powinien być preset ostatni aktywny, czyli K i DLSS 310.2.1.0.

Spróbuj jeszcze raz ustawić te nastawy w profilerze, zaakceptować i zrestartuj komputer.

Możliwe, że apka nvidii jeszcze coś miesza w rejestrach pomimo jej usunięcia.

Edytowane przez leven
Opublikowano
3 minuty temu, leven napisał(a):

Możliwe, że apka nvidii jeszcze coś miesza w rejestrach pomimo jej usunięcia.

wywale inspektor razem ze sterami i jeszcze zainstaluje bez apki nvidia plus naprawie pliki d4 :E

Opublikowano (edytowane)

Jak nie podmieniałeś plików DLSS w grze na najnowsze, to by na 100% oznaczało, że profiler potrafi wymusić w sterowniku podmianę w locie plików DLSS i ustawić preset na najwyższy aktywny. Apka nvidii może iść do lamusa ;D Orbunk pisząc profilera załatwił nvidię jednym palcem :hihot:

Edytowane przez leven
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, leven napisał(a):

Jak nie podmieniałeś plików DLSS w grze na najnowsze, to by na 100% oznaczało, że profiler potrafi wymusić w sterowniku podmianę w locie plików DLSS i ustawić preset na najwyższy aktywny. Apka nvidii może iść do lamusa ;D Orbunk pisząc profilera załatwił nvidię jednym palcem :hihot:

No w D4 to tak nie działa, bez podmiany plików jest nadal DSS3, mimo wymuszenia presetu w nvinspektorze. Więcej, po restarcie gry podmienione biblioteki zostają nadpisane starymi plikami w wersji 3.7. Dobra, miałem stary plik custom, który mieszał... podmiana dll w locie działa na eleganckości.

Edytowane przez wkamil73
Opublikowano
25 minut temu, SebastianFM napisał(a):

@leven, ten program to nie jest profiler. 😊

Nvidia Profile Inspektor :) W skrócie profiler. A jest jakiś inny program o tej nazwie ?

23 minuty temu, wkamil73 napisał(a):

No w D4 to tak nie działa, bez podmiany plików jest nadal DSS3, mimo wymuszenia presetu w nvinspektorze. Więcej, po restarcie gry podmienione biblioteki zostają nadpisane starymi plikami w wersji 3.7.

Dla tego w niektórych grach apka nvidii zawodzi. Diablo 4 jakiś dziwny jest, skoro większość innych gier potrafi działać w locie i nie kasować podmienionych plików DLSS. Jakieś zabezpieczenia muszą takie rzeczy robić.

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Brolly napisał(a):

Ustawienia globalne, poradnik z reddita jak mieć najnowszy DLSS w każdej grze (która ma DLSS ofc) bez używania apki nvidia i ściągania osobno biblioteki DLSS.

I pyk odpalamy jaką grę multi i jakiś anti cheat daje nam bana.

Ja tam wolę sobie ustawić osobno dla poszczególnych gier. Wolę nie ryzykować. Jak się poszuka to znajdzie się przykłady banów za podmianę plików DLSS. 

Edytowane przez Kabor
Opublikowano

No ja bym nie ryzykował. Co za różnica czy plik jest na dysku czy podmiana w locie. Przecież tak spokojnie mogą działać czity podmieniając pliki w locie. A pewnie anty czity sprawdzają co jest uruchomione w pamięci a nie co jest na dysku w folderze z grą.

Opublikowano (edytowane)

Ktoś tu ostanio z tego forum bana dostał w BF'ie z tego co pamiętam i nie wiem czy to nawet przy podmianie przez nv app nie było :E 

1 godzinę temu, leven napisał(a):

Ale bana chyba nie dostaniesz, gdy NPI (Nvidia Profile Inspektor) podmieni w locie pliki DLSS na czas gry ?

W huncie masz bana z miejsca ogólnie za używanie NV inspektora ;) 

Edytowane przez Send1N
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, caleb59 napisał(a):

Jedyny pewny sposób by nie dostać bana to Nvidia App ale tylko pod warunkiem, że dana gra jest na liście kompatybilności: https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/nvidia-rtx-games-engines-apps/

Dalej nie jestem pewien czy nawet jak są na liście to nie ma ryzyka bana. Różnie to może być ;-)

image.thumb.png.498d8a67197b9de5e8c79f4640666625.png

Gra ktoś z podmianą w BF2042 (lub za pomocą inspectora). Jakiś chętny do potestowania ;-)

Opublikowano

Jak zmienisz ustawienia przez Control panel to po restarcie też resetuje ustawienia? Inspector daje Ci tylko możliwość podgląd i zmianę ustawień niedostępnych w CP i nie ma żadnego wpływu na trzymanie ustawień.

Opublikowano (edytowane)

Właśnie zrobiłem restart i faktycznie presety popitały :stukniety: Sterownik mam od Sidebanda :wariat:

Ale zresetowały się tylko ustawione wcześniej nastawy dla DLSS, za to ustawienia z CP są zachowane.

Edytowane przez leven