Passt 27 Opublikowano wczoraj o 07:10 Opublikowano wczoraj o 07:10 Witam. Jakiś rycerz przejął moje konto Steam. Zgłosiłem to do pomocy Steam i zablokowałem kartę debetową Moje pytanie: jak długo czeka się na odblokowanie konta Steam?
AndrzejTrg 110 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Może nie na temat, ale jakim sposobem zhackowali Ci konto? dodawałeś jakiś znajomych? Bo zawsze mnie to zastanawiało w jaki sposób to działa.
Passt 27 Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu Nie wiem. W jeden dzień przejęli mi konto Steam , Facebooka i próbowali zhakować konto Microsoft ale im się nie udało Już otrzymałem wiadomość od pomocy Steam. Po pracy działam w celu odzyskania konta. Ponieważ miałem przypisaną kartę debetową do konta Steam, po kradzieży konta włączyłem sobie dodatkowo funkcje 3D-Secure (dodatkowe zabezpieczenie przy transakcjach poniżej 30 Euro). 1
wrobel_krk 140 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Miałeś "Two-Factor Authentication" aktywne? Chociaż widzę że da się i z FA hakować, warunek malware/wirus na kompie https://steamcommunity.com/discussions/forum/1/4041481833171822554/
raven555 2 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Wrzuć logi z Gmer-a (zakładka rootkit/malware) i komplet logów z FRST 1
Galvatron 5 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Odinstaluj wszystkie pirackie programy i gry, usuń ich instalatory wraz z crackami/genratorami kluczy/aktywatorami. a potem przejedź wszystkie dyski (w tym przenośne) i pendrive'y Avastem (tryb maksymalnej czułości, skanowanie dosłownie wszystkiego) i Malwarebytes Anti-Malware. Dla pewności zrób to samo na telefonie (wywalenie piratów i skanowanie mobilnym Avastem). 1
Passt 27 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Ja nie mam już od kilku ładnych lat pirackich gier i programów . Jedyny wyjątek to był chyba JDownloader ale go usunąłem. Przeskanowałem programem Fortect i wydaje się ,że jest czysto. O który dokładnie Avast chodzi, bo nie mam żadnych antywirusów zainstalowanych oprócz systemowego Windows. Możesz zarzucić linka? Cytat Wrzuć logi z Gmer-a (zakładka rootkit/malware) i komplet logów z FRST NA Windows 11 nie znalazłem wersji programu. Edytowane 4 godziny temu przez Passt
raven555 2 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu FRST ---->> https://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/ GMER ---->> https://www.fosshub.com/GMER.html 1
AndrzejTrg 110 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Zrób tak jak kolega wyżej radzi.
raven555 2 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nie wiem co się dzieje z GMER-em ,bo wygląda na to że nie jest dalej rozwijany bo faktycznie autor pisze że jest pod max 10 ale OTL też jest max pod 7 ale oba bezproblemowo działają na 10 zarówno x86 i pod x64 oficjalnej wersji GMER pod 11 nie ma ,jeżeli nie wywali BSOD przy odpaleniu to powinien działać tak jak i FRST.Jeżeli wywali BSOD przy starcie to będziemy próbować inaczej bo niewykluczone że masz Rootkit-a albo Keylogger-a
Rekomendowane odpowiedzi