Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem. W jeden dzień przejęli mi konto Steam , Facebooka i próbowali zhakować konto Microsoft ale im się nie udało :faja:

Już otrzymałem wiadomość od pomocy Steam. Po pracy działam w celu odzyskania konta.

Ponieważ miałem przypisaną kartę debetową do konta Steam, po kradzieży konta włączyłem sobie dodatkowo funkcje 3D-Secure (dodatkowe zabezpieczenie przy transakcjach poniżej 30 Euro).

• Like 1
Opublikowano

Odinstaluj wszystkie pirackie programy i gry, usuń ich instalatory wraz z crackami/genratorami kluczy/aktywatorami. a potem przejedź wszystkie dyski (w tym przenośne) i pendrive'y Avastem (tryb maksymalnej czułości, skanowanie dosłownie wszystkiego) i Malwarebytes Anti-Malware. 

Dla pewności zrób to samo na telefonie (wywalenie piratów i skanowanie mobilnym Avastem). 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja nie mam już od kilku ładnych lat pirackich gier i programów .

Jedyny wyjątek to był chyba JDownloader ale go usunąłem.

Przeskanowałem programem Fortect i wydaje się ,że jest czysto.

O który dokładnie Avast chodzi, bo nie  mam żadnych antywirusów zainstalowanych oprócz systemowego Windows.

Możesz zarzucić linka?

Cytat

Wrzuć logi z Gmer-a (zakładka rootkit/malware) i komplet logów z FRST

NA Windows 11 nie znalazłem wersji programu.

Edytowane przez Passt
Opublikowano

Nie wiem co się dzieje z GMER-em ,bo wygląda na to że nie jest dalej rozwijany bo faktycznie autor pisze że jest pod max 10 ale OTL też jest max pod 7 ale oba bezproblemowo 

działają na 10 zarówno x86  i pod x64  oficjalnej wersji GMER pod 11 nie ma ,jeżeli nie wywali BSOD przy odpaleniu to powinien działać tak jak i FRST.Jeżeli wywali BSOD

przy starcie to będziemy próbować inaczej bo niewykluczone  że masz Rootkit-a albo Keylogger-a

Opublikowano

Tu masz darmovego Avasta:https://www.avast.com/index#pc

A tu Malwarebytes Anti-Malware: https://www.malwarebytes.com/pl/mwb-download

Windows Defender ma przeciętną wykrywalność wirusów (83,2%), która w wypadku utraty połączenia z serwerami MS spada do 68,8%:

https://www.av-comparatives.org/tests/malware-protection-test-september-2024/

Jak widać, Avast wypada tu znacznie lepiej (95,8% online i 94,3% offline). 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Doszedłem do momentu, w którym powinienem posłuchać swojej własnej rady i po prostu dać sobie spokój. Gram już na siłę. Zaszedłem za daleko i wypadałoby postawić kropkę na końcu, a raczej wbić widelec i zapomnieć o tej tęczowej baszurze. Gra stała się monotonna i irytująca. Mam już dosyć powtarzających się w kółko walk ze smokami, infantylnych, anty-klimatycznych, uwłaczających inteligencji odbiorcy dialogów, i ogólnie tego całego kolorowego, trzymajmy się wszyscy za ręce, śpiewając radośnie przy ognisku, i wszyscy żyli długo i szczęśliwie ciotowatego crapu jakim ta gra przez cały nas bombarduje.   Praktycznie wszystko w tej grze jest rozwleczone i sztucznie przeciągnięte. Główne questy towarzyszy toczą się przez cały wątek fabularny, i końca ich nie widać. Na początku chcesz wiedzieć, jak się skończą, ale z czasem masz tylko ochotę żeby to odhaczyć i mieć już za sobą. Biegasz po lesie, zbierasz trufle, dokarmiasz ptaki, podczas gdy bogowie i plaga niszczą cały świat wokół ciebie.   Cała nasza drużyna to na luzaka najgorsze postacie jakie widziałem w jakiejkolwiek grze, każda z nich ma jakieś problemy i rozterki niczym z Bravo Girl. Zabieranie ich ze sobą to wybór między dżumą, a cholerą. Jakby tutaj była opcja utopić naszych pawnów w rzece, tak jak można to zrobić w Dragon's Dogmie 2, to wszyscy, może poza Darvinem i jego zwierzątkiem by w niej wylądowali.   Neve ma odpychający od siebie głos i brzmi jak facet, Jak się patrzy i słucha Lace Harding to ma się ochotę przywiązać ją do drzewa i zostawić w lesie, ten nekromanta ma manierę jakiegoś zniewieściałego pedofila, Beliara to naiwna głupiutka elfia czarodziejka, która pieprzy non stop jakieś nic nie mające wspólnego z tym co się dzieje w grze farmazony, Taash jest złą na cały świat, jakby dostała pierwszego okresu edgy nastolatką, napisaną na wielką zabójczynię smoków, która nie możne się zdecydować na to co powinna mieć w majtach.   Lucanis, wyrachowany płatny zabójca, opętany przez demona, który pije kawę i gada o niej jak jakiś mistrz baristów, a wszystko po to, aby nie spać, bo wtedy demon przejmuje nad nim kontrolę. Naprawdę? W świecie fantasy, pełnym magii, zaklęć, ch***, muji, dzikich węży, nie ma żadnego zaklęcia, które by to załatwiło? Trzeba pić kawę? Szkoda że nie Red Bulla. Nic lepszego się nie dało wymyślić?   Za każdym razem, kiedy wracasz do huba, pojawiają się nowe dialogi, questy i aktywności. Większość z nich sprowadza się do tego, że klepiesz kogoś po plecach i mówisz, że będzie dobrze, bo miał zły sen. Biegasz od znacznika do znacznika i po pewnym czasie masz tego serdecznie dość. Jest to zbyt nudne i schematyczne. Jedyny plus to to, że w hubie przed lokacją, gdzie któryś z towarzyszy ma coś do powiedzenia, zapalają się lampy. Na mapie też widać, z kim można wejść w interakcję.   Wcześniej pisałem, że w tej grze praktycznie nie ma LGBT i podobnych wątków. Gówno prawda. Mam wrażenie, że każdy dialog ma jakieś drugie dno, ukryty podtekst lub subliminalny przekaz. Wszystko po to, aby powiedzieć obleśnym tęczowym blobom, że ich nadwaga jest w porządku, są piękni i wszyscy ich kochają takimi, jakimi są.   Ta gra miała potencjał, ale został zmarnowany. W tej chwili, jako grze akcji, nie rpg, przy dobrych wiatrach dałbym 5/10. Jako kontynuacji serii Dragon Age i grze rpg, 2/10. Nie wiem, czy dam radę to skończyć. Teraz rozumiem co Skill Up i reszta mieli na myśli mówiąc o zmienianiu poziomu trudności, też mam taką ochotę, aby jak najszybciej uporać się z tą grą i  
    • Ale cały świat o nas gada i jesteśmy na ustach wszystkich
    • A mówiłem róbcie tylko fabułę to nie słuchaliście Pewnie dlatego taki rozstrzał w reckach.
    • O kurrr...  Witam konsumenta  Avatar rzeczywiście wrył się w pamięć 💪   Wątek PCLab Hall of Fame 🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀   Normalnie lata 2003-2005 powracają chociaż pozornie 👍💯 Troszkę taki balsam na stęsknioną duszę, plasterek na rankę ✅   Czas powitać @Żarówa👍
    • genialne podejście do obecnej sytuacji. Napisał ktoś, kto ma w stopce:         Edit by Mod - przesadziłeś z sygnaturką usuwam  treść Uszanowanie terefere oni i tak wiedza. M. : * Gardzę ludźmi od MLM, NLP, NLS, Coachingu itp. nie znam sie na oc, jestem spokojny i skromny....yyyy, a co to w ogole jest SuperPI?
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...