Skocz do zawartości

Komputronik - Reklamacja, gwarancja, czas rozpatrzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim! Mam szybkie pytanie – chodzi o Komputronik. Może się orientujecie albo mieliście okazję testować na własnej skórze.

Oddałem GPU Asusa na gwarancję, dziś mija 28 dzień roboczy. W regulaminie mają napisane, że czas rozpatrywania 14 dni roboczych lub 28, jeśli muszą wysyłać do serwisu producenta.

Wiem, że GPU została wysłana do serwisu producenta.

Pytanie – kto odpowiada przede mną z tytułu gwarancji? Asus czy Komputronik (wszak, zakupując GPU – nie było informacji, że gwarancja zewnętrzna/producenta)? To sklep przyjął ode mnie sprzęt i spisał protokół.

I jeśli nie zmieszczą się w terminie, który dziś upływa – reklamacja z tytułu gwarancji zostanie uznana? Jakie mogę wysunąć żądania? Moim roszczeniem była wymiana na nową, wolną od wad tę samą kartę bądź kompletnie inny model – czy w obecnej sytuacji zwłoki mogę napisać do nich maila z żądaniem wysłania nowej GPU, lub jeśli nie jest ona dostępna, to żądać wysłania innego modelu w cenie zakupu?

Pozdrawiam

Edytowane przez emer
Opublikowano
55 minut temu, Mar_s napisał(a):

Nie pamiętam dokładnie ale to jest chyba 14 dni roboczych, więc raczej 28 też.

Ja wysłałem do X-komu RTX 3090 na zmianę pasty i padów, i zajęło im to ponad miesiąc.

Tak, według regulaminu mają na realizacje 28 dni, przy czym w poście zaznaczyłem, że dziś ten termin 28 dni został przekroczony i moim pytaniem jest, jakie mogę wysunąć w związku z tym opóźnieniem żądania.