Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Nie wiem, ale np. dla takich meneli to będzie źródełko do zaspokajania swoich alkoholowych potrzeb, w znaczenie łatwiejszy i szybszy sposób niż zbieranie złomu czy puszek.

Przecież teraz też mogą zbierać puszki. Różnica taka, że dostaną za nie około 10x więcej niż na złomowcu.

Opublikowano

Ja zgniatam butelki, do worka i jak się worek napełni to do kosza z napisem plastik.

Nie mam gdzie trzymać niezgniecionych, pije mega duzo wody z butelek a na zakupy jezdze raz w tygodniu. Nie bede potem autem po brzegi wypakowanym butelkami jechał, tym bardziej, że zakupy robię przed pracą więc też mam ograniczony czas. Za duża rzeźba, nie warta dla mnie tej kasy z kaucji.

Niestety na wodę butelkowaną obecnie jestem trochę skazany. Próbowałem pić z kranu, filtrować w dzbankach itp. ale ma ona dziwny posmak a jak więcej jej wypije to mnie brzuch boli. Więc kupuję 2 zgrzewki tygodniowo mineralki.

To co mnie najbardziej denerwuje to to, że przed wprowadzeniem tego systemu kaucyjnego musieli te zje**** nakrętki przymocowane do butelki wprowadzać. Jak jestem w domu to to wszystko szczypcami ucinam bo już kilka razy piłem skyr i mi kapnęło na koszulke z tej nakrętki.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Slayer napisał(a):

Nie mam gdzie trzymać niezgniecionych, pije mega duzo wody z butelek a na zakupy jezdze raz w tygodniu. Nie bede potem autem po brzegi wypakowanym butelkami jechał, tym bardziej, że zakupy robię przed pracą więc też mam ograniczony czas. Za duża rzeźba, nie warta dla mnie tej kasy z kaucji.

Niestety na wodę butelkowaną obecnie jestem trochę skazany. Próbowałem pić z kranu, filtrować w dzbankach itp. ale ma ona dziwny posmak a jak więcej jej wypije to mnie brzuch boli. Więc kupuję 2 zgrzewki tygodniowo mineralki.

W jaki sposób 2 zgrzewkami wypełnisz całe auto, nawet jak ci dojdzie jakichś puszek i innych opakowań ~dobije do ~30 to będzie mały worek. Wrzucić do bagażnika w aucie i przy okazji oddać. Przecież czasami zakupy musisz robić nie przed pracą, bo w jaki sposób kupujesz jakieś mięso, mleko, sery i ogólnie wszelki produkty które muszą mieć zachowany ciąg chłodniczy.

Ja wodę raz na jakiś czas kupuję w skrzynkach w szklanych butelkach, biorę skrzynkę i później oddaje skrzynkę z pustymi butelkami. W DE są automaty gdzie wrzucasz całą skrzynkę do zwrotu. W DE jest jeszcze taka opcja, że masz dostawy napojów do domu pod drzwi i odbiór i np. zamawiasz sobie online 2 skrzynki wody, skrzynka browaru itd. Gościo ci przywozi pod drzwi i odbiera puste :E Można też mu oddać puste butelki jednorazowe, więc nawet nie trzeba z nimi z domu wychodzić. W Polsce pewnie też pojawią się takie usługi, albo już są.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

Zawsze robię zakupy przed pracą :P z tym, że ja pracuje 100% zdalnie więc wiozę kobietę do innego miasta do pracy, potem wracam i po drodze do sklepu wstępuję a potem do domu, rozpakowuje zakupy i od razu odpalam kompa.

Worek 30L samymi plastikami i to pozgniatanymi zapełniam w tydzień lajtowo. No to nie wiem, chyba faktycznie moje lenistwo ale wygodniej mi pozgniatac, do wora i wrzucić do kosza z napisem plastik, który mam pod blokiem.

Opublikowano

No to jak zdalnie to już całkiem lajcik. Masz czas zrobić zakupy, masz czas wypakować po powrocie wszystko do lodówki. Oddanie butelek w automacie, to zwykle ~2-3 minuty na kilkadziesiąt sztuk. Szczególnie jak robisz to rano to nawet kolejki nie powinno być do automatu.  Butelki możesz wrzucić do bagażnika w aucie bo je masz, automat nie działa, widzisz kolejkę to oddasz kilka dni później po prostu.

Opublikowano
3 godziny temu, lukadd napisał(a):

W jaki sposób 2 zgrzewkami wypełnisz całe auto, nawet jak ci dojdzie jakichś puszek i innych opakowań ~dobije do ~30 to będzie mały worek. Wrzucić do bagażnika w aucie i przy okazji oddać. Przecież czasami zakupy musisz robić nie przed pracą, bo w jaki sposób kupujesz jakieś mięso, mleko, sery i ogólnie wszelki produkty które muszą mieć zachowany ciąg chłodniczy.

Ja wodę raz na jakiś czas kupuję w skrzynkach w szklanych butelkach, biorę skrzynkę i później oddaje skrzynkę z pustymi butelkami. W DE są automaty gdzie wrzucasz całą skrzynkę do zwrotu. W DE jest jeszcze taka opcja, że masz dostawy napojów do domu pod drzwi i odbiór i np. zamawiasz sobie online 2 skrzynki wody, skrzynka browaru itd. Gościo ci przywozi pod drzwi i odbiera puste :E Można też mu oddać puste butelki jednorazowe, więc nawet nie trzeba z nimi z domu wychodzić. W Polsce pewnie też pojawią się takie usługi, albo już są.

Ile płacisz miesięcznie za wywóz śmieci posegregowanych?