Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kochani, właśnie zmieniłem mobo z TUF B550-M PLUS WiFi na to co w stopce (TUF będzie do sprzedania :)) by móc wsadzić do kompa kartę 3 slotową.
Jadę teraz na RTX 2060 sprzed lat, dziadek hałasuje (wentylatory terkoczą a wymiana to jakaś paranoja) i już ledwo daje radę.

Gram w 1440p w 144Hz a przynajmniej do tego dążę.

Czy wg Was kupować teraz 4080S i spać w miarę spokojnie (DLSS3 używałem mając chwilowo 4070 i dla mnie to bajka) czy jednak czekać pół roku na serię 5000?

Wiem, że nikt nie ma szklanej kuli, przecieki są na razie znikome ale jakoś tak szukam motywacji.

Jutro Stalker 2 wchodzi, będę miał w połowie grudnia 2 tygodnie+ przerwy w pracy i mam mętlik w głowie. 
Granie w FS2020/2024 na RTX 2060 jest możliwe ale chciałbym móc też "pooglądać widoczki" a nie jechać na low/medium by mieć te 60fps+.

Co byście zrobili na moim miejscu? 
Dodam, że zawsze celowałem w karty Founders i teraz dostać 4080S Founders to jest w sumie niemożliwe i tak mnie korci poczekać na 5000...

Opublikowano

@MJRegul to już naprawdę od Ciebie zależy, osobiście bym poczekał, bo moim zdaniem premiera 5080 to wcale nie pół roku, tylko początek przyszłego, ale to tylko moje zdanie. Ja zawsze wychodzę z założenia, że jak do premiery nowej generacji jest tak niedługo, lepiej kupić nową niż starą. Ale rozumiem, że siedzenie na 2060 w 1440p, zwłaszcza jak czekasz na Stalkera 2 może być frustrujące.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Pytanie ile ta nowa 5080 bedzie kosztowac. Mysle ze sporo wiecej niz 4080s obecnie.

No właśnie. 4080S można wyrwać poniżej 5k, a 5080 może poniżej 6k nie zejść.