Pandemie, epidemie, patogeny na świecie - temat zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez cichy45 · Opublikowano
Projekt jako ciekawostka może i fajny, ale bezsensowny w praktyce. 66 stopni na rdzeniu (hot spot pewnie dodatkowe +7 - 10 stopni) przy poborze ledwo 190 watów na filmie. AIO w formacie jak na filmie (czyli radiator i pompy w obrębie obudowy GPU zawsze będzie gorsze niż powietrze w tym samym rozmiarze. Chłodzenie wodne ma sens tylko jak jest osobny duży radiator który może oddać więcej ciepła niż chłodzenie powietrzem. Jak ktoś chce maksimum wydajności w minimum przestrzeni to lepiej zrobić jak na filmie: 70 stopni GPU przy ponad 400 watach na GPU i 250 watach na CPU. -
Przez Pan Mateoo · Opublikowano
Ani fences ani wallpaper engine tego nie powodują. Po wyłączeniu monitora problem nie wystepuje. Po ponownym podłączeniu problem nie wraca - przynajmniej na jakiś czas. Dziwne. -
Przez Frog67 · Opublikowano
@MJRegulDla mnie Chernobylite wygląda gorzej ale to przez bloom w ilości powodującej mdlości, naprawde wypacza cała grafike, oczywiście pomijając calkowicie rozmiary jednego i drugiego tytułu. -
Przez MJRegul · Opublikowano
Właśnie odpaliłem Chernobylite (19zł na Enebie) bo ktoś tu o tym wspominał. I wiecie co? To jest na UE4 z tego co wiem. Na moim RTX 2060 śmiga bez zająknięcia 70-100fps na Ultra z DLSS "jakość" i wygląda przy tym dużo lepiej niż Stalkier 2. Co poszło nie tak? Czy UE5 jest tak upośledzony? -
Przez JeRRyF3D · Opublikowano
Wiesz co. To się zdeaktualizowało dopiero od... 5, 6 lat (?). Bo zawsze każdy "rozsądny" robiąc taką rozpierduchę w sprzęcie, platformie i portfelu zwykle robił to "na lata" i perspektywicznie. "Kupię dobre mobo i będę miał na długo". I tak robiłem zawsze. Ale ostatnie kilka lat, życie i rynek pokazują, że to raczej "boomer nawyki", bo skutecznie robią nas w jajeczko, zmieniając tak szybko, tak często i tak nieobliczalnie wszystko, że teraz... to nawet zasiłkę trudno kupić z gwarancję, że posłuży lata ;), bo kurtka zrobi myk czy dwa w zasilaniu kolejnej generacji GPU i dupunia zbita. Więc paradoksalnie może się okazać, że teraz będzie warto kupować na wymiar, tu i teraz, bez "perspektywicznego przepłacania".
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi