https://euobserver.com/236631/ukraines-financial-crisis-resurrects-europes-bitter-dilemma-on-moscows-frozen-central-bank-assets/
Masz tutaj propagandzisto.
Nikt nie mówi o rekordach przyspieszenia, wcześniej kwestionowałeś że w ogóle chodzi o przyspieszenie. Po prostu przestań robić za adwokata galakty, chyba sam potrafi odnieść się do tych spraw, prawda? Czy jednak nie?
Tak się składa, że przed wyborem mojego aktualnego auta jeździłem Audi S5 z tym właśnie MHEV plus i żadnego "sprawnego rozpędzania" nie ma z tego silnika elektrycznego. Można ŚLAMAZARNIE rozpędzać się w korku, można utrzymywać mniej więcej 40, może nawet 50 km/h w trybie elektrycznym i to wszystko. Ale śmiało, możesz nagrać film jak sprawnie przyspieszasz tym autem od powiedzmy 30 do 50 km/h, tyle mi wystarczy. Przecież te 230 Nm to prawie tyle, co daje 1.5 TSI (250 Nm dla przypomnienia) i ten silnik jest montowany np. do Tiguana czy Kodiaqa. Sądzę więc, że jeśli "niutonometry robią przeciąg", to powinniśmy zobaczyć, no nie wiem 80% porównywalne przyspieszenie z tego silnika MHEV plus w Twoim aucie względem tego jak przyspiesza Kodiaq 1.5 TSI. No chyba, że chodzi o inny przeciąg, np. między uszami kierowcy, który nie rozumie czym jest moment obrotowy generowany przez silnik, to wówczas nie ma tematu
Rekomendowane odpowiedzi