Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Vulc napisał(a):

gdzie nawet voice chat w niczym nie pomoże.

Problem jest taki, że w tej grze nie ma nawet voice chat'a. :E

Unfortunately, there is no in-game voice chat in Elden Ring

4 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Duo ma być dodane, tak przynajmniej mówili.

Słyszałem, że pojawiają się już jakieś plany na poprawę balansu dla solo graczy. Jeszcze raz - cierpliwy zawsze ma przewagę.;)

Edytowane przez Jaycob
  • Like 1
Opublikowano

I będą Wam bartki mordę darły 😁 lepiej niech nie dodają. 

Gdzieś jakiś nagłówek widziałem że from wie o Duo że go nie ma, ale ma się pojawić.

Może źle to powiedziałem że będzie 1/3 bartków, bartków będzie 2/3 i Wy będziecie grać...z dwoma bartkami 😁

Opublikowano (edytowane)

Albo ludzie się nauczyli grać albo mam szczęście bo ja tych Bartków nie widzę, każdy gra na podobnym poziomie i jedyna różnica to że jedna ekipa umie markować na mapie kolejne cele a druga nie i wtedy jest chaos. Po pokonaniu pierwszego Nightlorda jest wybór na pozostałych (7?) więc może jak ktoś umie zrobić cały run to może takim noobem nie jest i działa to jak taki filtr i randomy są nieraz lepsze od nas. W pierwszy dzień grania dwa Nightlordy zabite, na kilkanaście runów to raczej dobry wynik. Dla mnie minus to lekko zbyt duże tempo, jakby zmiejszyli o te 10-20%, może przed dodanie level capa na każdy dzień to było by przyjemniej, ludzie może by przestali na siłę min-maxować każdą sekundę, a tutaj przez to mniej taktyki a więcej zaklikiwania wszystkie co się rusza. 

Edytowane przez Little Sun
  • Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Little Sun napisał(a):

W pierwszy dzień grania dwa Nightlordy zabite, na kilkanaście runów to raczej dobry wynik. 

No nie wiem czy to jest dobry wynik zwłaszcza jesli zobaczymy ile minut trwa jeden run.

Wg statystyk 25% osób z grających z ponad 2 baniek dała rade ubić pierwszego bossa.. owszem zabicie pierwszego odblokowuje reszte, ale ile czasu trwa wtedy znalezienie meczu jak większość utknęła na pierwszym? :E 

Mi od 20 min nie potrafi znaleźć 2 dodatkowych graczy... jak już znalazło to się wywaliło połaczenie, a na pierwszym znajduje od razu :D

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, dawidoxx napisał(a):

No nie wiem czy to jest dobry wynik zwłaszcza jesli zobaczymy ile minut trwa jeden run.

Wg statystyk 25% osób z grających z ponad 2 baniek dała rade ubić pierwszego bossa.. owszem zabicie pierwszego odblokowuje reszte, ale ile czasu trwa wtedy znalezienie meczu jak większość utknęła na pierwszym? :E 

Mi od 20 min nie potrafi znaleźć 2 dodatkowych graczy... jak już znalazło to się wywaliło połaczenie, a na pierwszym znajduje od razu :D

A jesteś we wspomnieniu ? Bo też miałem że nie chciało mi znaleźć to anulowalem, wyszedłem ze wspomnienia i dopiero szukałem i znalazło w kilkanaście sekund a grałem do 5 w nocy.

Mówię tylko że kilkanaście podejść do 2 głównych bossów to dobre winratio i jak na dwa główne bossy i jak sam powiedziałeś po pierwszym bossie odrzuci Ci 75% tych którzy nie potrafili lub nie chcieli zapić Gladiusa który jest dosyć łatwy. 

A później zostają lepsi gracze, znasz lepiej mapę i mechaniki i zostaję trudność czysto soulsowa.

Edytowane przez Little Sun
Opublikowano (edytowane)

7 godzin i pierwszy główny boss niepokonany. Strata kasy, niepotrzebnie to kupowałem. Za dużo zależy od typów. Każdy biega jak chce. A i samemu ciężko jest nauczyć się patternów skoro po nieudanej próbie, kolejna za godzinę.

I nie jestem jakimś noobem, samemu, bez jakichkolwiek poradników ukończyłem DS1, 2, 3 i dlcki.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano
5 godzin temu, Tankietka napisał(a):

7 godzin i pierwszy główny boss niepokonany. Strata kasy, niepotrzebnie to kupowałem. Za dużo zależy od typów. Każdy biega jak chce. A i samemu ciężko jest nauczyć się patternów skoro po nieudanej próbie, kolejna za godzinę.

I nie jestem jakimś noobem, samemu, bez jakichkolwiek poradników ukończyłem DS1, 2, 3 i dlcki.

Ja sobie ten tytuł odpuszczam bo nie mam już sił.. znowu trafiaja się osoby które nawet nie kumają jakichkolwiek mechaniki soulsów :E  Z ciekawoci spradziłem czy to może to ja wypadam zle na tle innych w meczach, ale jednak raczej nie.

20250601010536_1.thumb.jpg.f92b56bc014403907ba2958650152ee9.jpg

Solo dało by rade pograć gdyby ten czas tak nie gonił szybko

• Sad 1
Opublikowano
9 godzin temu, dawidoxx napisał(a):

Ja sobie ten tytuł odpuszczam bo nie mam już sił.. znowu trafiaja się osoby które nawet nie kumają jakichkolwiek mechaniki soulsów

Bo do takich gier trzeba miec ekipe, a nie kupowac na pale i narzekac bo dobiera ci randomow co nie potrafia grac ;) Nie mowiac juz o discordach gdzie ludzie sie zgaduja i mozna szybko zlapac jakis ziomkow.

A jak ktos kupuje gre przeznaczona do grania we 3 i nie ma ekipy no to powodzenia :E

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Bo do takich gier trzeba miec ekipe, a nie kupowac na pale i narzekac bo dobiera ci randomow co nie potrafia grac ;) Nie mowiac juz o discordach gdzie ludzie sie zgaduja i mozna szybko zlapac jakis ziomkow.

A jak ktos kupuje gre przeznaczona do grania we 3 i nie ma ekipy no to powodzenia :E

Jak zawsze fanzolisz głupoty. Widać, że guzik wiesz o topowych grach coop. Dobry coop to mechaniki które ułatwiają integrację randomów w rozgrywce. Mechaniki które w duży sposób redukują niezborność towarzysza by za mocno nie utrudniał rozgrywki przez własne noobstwo lub celowe działanie. Mechaniki które szybko aktywizują randomów do wspólnej, dobrej gry. 

Elden Ring Nightreign w rozgrywce wygląda jak mod, uważony po godzinach przez fana/studenta. Strasznie siermiężny kastrat.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Tankietka napisał(a):

Jak zawsze fanzolisz głupoty. Widać, że guzik wiesz o topowych grach coop.

Tak wiem za to ty wiesz najlepiej ale fakty sa jakie sa ;)  odpal sobie jakakolwiek gre multi/zespolowej w teamie z randomami, bedzie to samo. WIec skoncz pitolic.. Nawet najlepsze mechaniki nie zmienia tego jesli random nie potrafi grac i tyle.

Nie mowiac juz o tym , ze jesli chodzi o poziom gry to mamy do czynienia nadal  z Eldenem wiec prog wejscia nie jest tez niski, gdzie byle random wchodzi do gry i robi co chce.

Trzeba miec zgrany team i tyle, jak ktos go nie ma to niech gra i placze ;) 

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1
Opublikowano
26 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Grałeś kiedykolwiek w jakieś soulsy? Bo zgrywasz jak zwykle eksperta :E

Opublikowano (edytowane)

Elden to miał najgłupszy balans z wszystkich soulsów. Przez za dużo możliwości podpakowania się, po prostu podkręcili do oporu dmg rywali by nie było za łatwo. Na szczęście ty też mogłeś zadawać bardzo duży dmg i w miarę szybko kończyć walki ale też szybko przegrać. Ogólnie to nie trawię balansu Eldena którego całościowo nie uważam za najtrudniejszą grę w serii, ot denerwującą i w pewnej mierze niezbalansowaną systemowo.

Opublikowano

Ogólnie gra jest denerwująca z tymi nieskończonymi combosami danych rywali i chłonięciem dmg jak gąbka. Waleniem w plecki gdy drugi odwraca uwagę bossa. Prymitywne to wszystko a detekcja kolizji pamięta czasy PS2. Straszliwie gierka zrobiona po kosztach i serio jakby przez jedną osobę xd

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Bo do takich gier trzeba miec ekipe, a nie kupowac na pale i narzekac bo dobiera ci randomow co nie potrafia grac ;) Nie mowiac juz o discordach :E

Ekipę i jakieś zabawy z discordami to można było z 15+ lat temu tworzyc a nie teraz jak człowiek ma sie  wolne tylko weekendy i masę innych rzeczy do ogarnięcia.. Jak masz dwóch takich znajomych z którymi możesz się zawsze zgrać  to zajebiscie - wiekszosc ich nie posiada.  To nie bf czy cod gdzie można zawołać każdego od tak na jedną mapkę. 

Gra jest źle zbalansowana pod kątem nowych graczy, uczenia się ruchów przeciwnika itd.. 

Nawet granie w ekipie tutaj nie niektórym nie pomaga (wystarczy zobaczyc odcinek demo z izakiem i pago)  zwyczajnie nie jesteś w stanie nauczyć się najtrudniejszych bossów skoro masz na to jedna próbę na jakąś godzinę grania.. Jak ktoś narzekał na dark soulsy że musi się bujać przez pół mapy do bossa to tutaj ma min 40 min do następnej próby..

Edytowane przez dawidoxx
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Slayer napisał(a):

15+ lat temu był discord?

Wiedzislem że ktoś się o to przyjebie.. Odniosłem się tylko do tego.. wiadomo że nie było i wolało się na: Ts, vt mumble i na największych serwerach miałeś różne pokoje gdzie było łatwo znaleźć kogoś do danego tytułu... :E

Edytowane przez dawidoxx
  • Haha 1
Opublikowano

No ja tej gierki na bank nie kupie mimo, ze jestem fanem soulsow i eldena.

Znajomy mi napisał, że tutaj jest dosyć mocna presja czasu a do tego nagrody są po prostu liche, not my cup of tea.

Do tego nie wiem do końca o co chodzi z tego typu grami ale mam wrażenie, że tutaj jednak trzeba posiadać pewien talent. Przegrałem setki godzin w te gry więc mam spore pojęcie ale jak patrze na youtube co ludzie odwalają to się za głowę łapę. Choćbym poświęcił drugie tyle na tego typu gry to chyba bym nie dotarł do takiego poziomu.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Slayer napisał(a):

No ja tej gierki na bank nie kupie mimo, ze jestem fanem soulsow i eldena.

Znajomy mi napisał, że tutaj jest dosyć mocna presja czasu a do tego nagrody są po prostu liche, not my cup of tea.

Do tego nie wiem do końca o co chodzi z tego typu grami ale mam wrażenie, że tutaj jednak trzeba posiadać pewien talent. Przegrałem setki godzin w te gry więc mam spore pojęcie ale jak patrze na youtube co ludzie odwalają to się za głowę łapę. Choćbym poświęcił drugie tyle na tego typu gry to chyba bym nie dotarł do takiego poziomu.

Ja szczerze żałuję że kupiłem choć jestem mega fanem soulsow. 

Pogram dziś jeszcze pewnie kilka razy i poleci z dysku.. Na 15 runów miałem może z 2 normalne gdzie ludzie w miarę ogarniali ocb.. 

Edytowane przez dawidoxx
  • Like 1
Opublikowano

Coś mi mówi, że trafiając na randome jest 50/50, że albo będzie totalnym rozpierdalaczem albo będzie totalną lebiodą. Mam wrażenie, że w souls like grach właśnie tak to zwykle na ogół wygląda :E

Opublikowano
9 minut temu, Slayer napisał(a):

Coś mi mówi, że trafiając na randome jest 50/50, że albo będzie totalnym rozpierdalaczem albo będzie totalną lebiodą. Mam wrażenie, że w souls like grach właśnie tak to zwykle na ogół wygląda :E

Na solo idzie łatwo przetrwać te pierwsze 2 dni, zabić kilku bossów i nabić 6-7 lvl ale na wiecej nie ma czasu i to nie wystarczy na finałowego bosa, bo tam potrzeba nabić min 10+

Opublikowano
26 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Na solo idzie łatwo przetrwać te pierwsze 2 dni, zabić kilku bossów i nabić 6-7 lvl ale na wiecej nie ma czasu i to nie wystarczy na finałowego bosa, bo tam potrzeba nabić min 10+

6-7 lvl to się w 1 dzień robi, co Ty piszesz ?

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Little Sun napisał(a):

6-7 lvl to się w 1 dzień robi, co Ty piszesz ?

Pisze o solo? :E to wychodzi ze w 3 ludzie powinni robić 18 lekko... A max jaki miałem z ogarniętymi gośćmi to 13.. tak wiem 15 to max.. 

Przeważnie w 3 większość nawet przez 3 dni nie wbija 10 no ale Ty robisz 6-7 w dzień :E

Edytowane przez dawidoxx