Adikon 139 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia U mnie coś takiego jest do pobrania. Widzę, że dziś doszedł jakiś signal RGB, ale nie wiem do czego to
Adikon 139 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) I tak wygląda wykres z wyłączonym SMT w lasso. Teraz chwilowo wyłączona Integra i podpięty monitor pod kartę, bo niestety płyta DP nie ma, więc pod płytę przez HDMI nie mam gsync. Zaraz ogarnę te stery tylko wyrzucę adrenalinę. Edytowane 17 Stycznia przez Adikon
boban666 101 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Ale jak zainstalujesz sterowniki pod integre to powinno ci działać Freesync od AMD
Adikon 139 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) Tylko Ty masz widzę wyjście Display port w plycie, a ja nie 🫤 U mnie obecnie najlepszy efekt w WRC daje wyłączenie SMT, ale nie wiem jak w innych grach. W far cry 5 jeszcze patrzyłem to są spadki Fps-ów. Edytowane 17 Stycznia przez Adikon
boban666 101 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) Ale Freesync działa na HDMI . Zinstaluj ten sterownik i powinno być do wybory Freesync , nawet jak masz po HDMI Edytowane 17 Stycznia przez boban666
Adikon 139 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia Tak, tak, ale na moim max 100Hz. Niby też nie ma tragedii i jak coś to jest to jakieś wyjście. Obecnie mi to spoko działa z lasso i smt off dla gry.
Dudzioo97 3 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Tak z ciekawości zapytam jak macie podłączone SSD do płyty? Bo ja mam tak i teraz zastanawiam się czy warto zmieniać z C na zwykłe m2
Adikon 139 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia W biosie z dyskami nic nie grzebałem. Obecnie mam m2 dwie sztuki zmontowane na płycie i jeden po kablu Sata stary ssd rzucony luzem w budzie, bo to na testy tylko.
Dudzioo97 3 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia U mnie w CapFrameX wygląda tak jak gram. Dziwne że pick jest w dół i zaraz wraca
Adikon 139 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) No to właśnie tak wygląda i u nas. Też ryzen? @boban666 podpięcie pod płytę poprawia WRC i raceroom (chociaż w race akurat nie miałem aż tak dużych ścięć), ale w far cry 5 na przykład bez znaczenia jak podpięte. @NoviAMG u mnie przy fclk 2167 nie wstaje w ogóle komp, więc nie wiem czy to kwestia słabego procka czy płyty 🤷 Edytowane 17 Stycznia przez Adikon
Kendi 52 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia bo FC5 tnie na wszystkim, taki urok silnika. Nawet poprzednie serie też tak cięły i nowsze też (FC3, FC4, późniejszy FC ND i teraz niedawny FC6) 1
Adikon 139 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia Dlatego właśnie nie biorę go już tak pod uwagę, ale odpaliłem na testy. Tak czy inaczej w innych grach pomaga wyłączenie SMT w lasso, ale oczywiście czasem się zdarzy jakiś lag. AMD się nie popisało i to jest pewne, a ciężko mi jest winić inne podzespoły, bo co chwilę widzę nowe tematy z 9800x3d. Oczywiście nigdy nie wykluczam i dlatego testuję co mogę, ale... Sami możecie wpisać 9800x3d stuttering w google i będzie mnóstwo postów. Pretensje mogę mieć tylko do siebie🤷
Adikon 139 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) Witamy w bagnie 🥳🙃 I faktycznie ryż, ale mi umknęlo, bo na telefonie akurat patrzylem tez zrzut ekranu z biosu Bez zmian w BIOSIE. @NoviAMG chyba faktycznie płyta jakieś losowanie robi tylko zazwyczaj nie takie jak trzeba. Nie wiem też czy to przypadek, ale teraz na przykład jest mniej widoczna ta jakby smuga na środku ekranu, ale podejrzewam, że to wina monitora. @boban666 też masz coś takiego w WRC? Tak jakby gorące powietrze się unosiło nad maską? Edytowane 17 Stycznia przez Adikon
boban666 101 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Mi się znowu nie chce uruchomić komputer 😂 świeci kontrolka "boot" 😂 i zima 😂. Starczy mi na dziś atrakcji , jedyny plus , ze ta hybryda fajnie działa , tzn. działała bo kompa nie mogę uruchomić 😂😂😂😂😂.
Adikon 139 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia No ja tak miałem na 3.10. Świeciła dioda CPU i nie wstawał. Pomagało wyłączenie zasilacza i włączenie z powrotem, a czasem wyłączenie z przycisku i ponowne włączenie. Reset nic nie dawał.
JanuszekCebulion XVllsty 14 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) 12 godzin temu, Art385 napisał(a): No to skoro doszliśmy do konsensusu (ten poniżej) to tak tylko powiem, że w tym roku LG G5 ma 165Hz i 300+ nit na białym przy full screenie i ponad 2k+ nit w 10% oknie. Ja czekam aż G4 spadnie trochę z ceny a oni już g5 pchają na rynek 😅 teraz rozkmina czy nie zbierać na g5 🫠🫠🫠🫠 6 godzin temu, Adikon napisał(a): 20 stopni? Ja w życiu takiej temperatury nie widziałem na CPU nawet w spoczynku 😲. Co tam masz za chłodzenie? Noctua nhd15 G2 std 5 godzin temu, Slayer napisał(a): I jaka temp w mieszkaniu? Ja musze miec te 25-26 stopni to jednak ciezej schlodzic kompa 21 w chacie, tutaj muszę dodać tylko jedna rzecz mam wszystkie wentyle w budzie oprócz gpu na 100% Edytowane 17 Stycznia przez JanuszekCebulion XVllsty
Adikon 139 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia Teraz jeszcze zauważyłem dziwną rzecz, że wykresy wyglądają lepiej, ale nie mam nic w zakładce sensor data w capframex 🤔
Art385 339 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Godzinę temu, boban666 napisał(a): Mi się znowu nie chce uruchomić komputer 😂 świeci kontrolka "boot" 😂 i zima 😂. Starczy mi na dziś atrakcji , jedyny plus , ze ta hybryda fajnie działa , tzn. działała bo kompa nie mogę uruchomić 😂😂😂😂😂. Nie masz czegoś na USB? Jeśli coś za długo wstrzymuje bootowanie jak np. HDD to zwyczajnie bios dostaje zwieszki i trzeba świrować z resetem albo przyciskiem od zasilacza aż zaskoczy i się sam zresetuje ewentualnie na ciepło, bo wsadzenie zworki nic nie robi . Ze dwa dni temu bawiłem się w reprodukcje tego problemu po ustabilizowaniu platformy. Wystarczy moja kopiarka i 2xHDD i bios crashuje i nie reaguje na zworkę czasem świeci się boot lampka a czasem dojdzie dram i potrafią się wentyle przestać kręcić
Adikon 139 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia Właśnie tak samo miałem i dopiero kolejny bios rozwiązał problem u mnie 💩
boban666 101 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia 6 minut temu, Art385 napisał(a): Nie masz czegoś na USB? Jeśli coś za długo wstrzymuje bootowanie jak np. HDD to zwyczajnie bios dostaje zwieszki i trzeba świrować z resetem albo przyciskiem od zasilacza aż zaskoczy i się sam zresetuje ewentualnie na ciepło, bo wsadzenie zworki nic nie robi . Ze dwa dni temu bawiłem się w reprodukcje tego problemu po ustabilizowaniu platformy. Wystarczy moja kopiarka i 2xHDD i bios crashuje i nie reaguje na zworkę czasem świeci się boot lampka a czasem dojdzie dram i potrafią się wentyle przestać kręcić Nie mam nic na USB tzn. mam kierownicę ale ona jest wyłaczona na bazie, mam dwa dyski ssd na SATA i jeden M2. Zaczyna mnie przerastać obecna technologia 😂. Chyba se kupie 486DX2 , monitor CRT Samsunga 14Ne , będę zdrowszy 🤪 1
Adikon 139 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) W biosie EXPO ręcznie przepisane na sztywno, SVM DISABLED, lasso wyłączone. Odinstalowałem stery chipsetu, ale robiłem to już wcześniej wiele razy. I bądź tu mądry... Edytowane 17 Stycznia przez Adikon
boban666 101 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Zrobisz dwa razy reset kompa i wszystko ci wróci do normy 🤪🤪
Adikon 139 Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) No właśnie robiłem z 5 razy i dwa razy całkowicie wyłączałem Oczywiście mam świadomość, że jutro może być inaczej Edytowane 17 Stycznia przez Adikon
Rekomendowane odpowiedzi