Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież już wam pokazywałem wynik z sieczką na ekranie i 10808 punktami, przy limicie mocy 450W, gdzie na limicie mocy 650W i bez sieczki na ekranie max co dostałem to 10500 pkt

\w tym benchmarku to fakt, że można przekręcić zegary pamięci i uzyskać kosmiczny wynik, z sieczką na ekranie taką, że nie wiadomo, która to scena teraz leci, ale nic to nie zmienia, takie wyniki się kasuje, a jak ktoś będzie jednak chciał oszukiwać to i tak oszuka

Opublikowano
6 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Przecież już wam pokazywałem wynik z sieczką na ekranie i 10808 punktami, przy limicie mocy 450W, gdzie na limicie mocy 650W i bez sieczki na ekranie max co dostałem to 10500 pkt

\w tym benchmarku to fakt, że można przekręcić zegary pamięci i uzyskać kosmiczny wynik, z sieczką na ekranie taką, że nie wiadomo, która to scena teraz leci, ale nic to nie zmienia, takie wyniki się kasuje, a jak ktoś będzie jednak chciał oszukiwać to i tak oszuka

Ale przecież mamy parametry karty, bez przesady ze 40Mhz więcej na pamięciach dało gościowi prawie 800 pkt.

1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ale on był wtedy jako zweryfikowany? Bo nie pamiętam. 

Jeśli się bench nie wysypie to tak.

Tylko grzebanie w sterowniku może "unieważnić" wynik. Jeśli 3D mark to wykryje.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Kadajo napisał(a):

bez przesady ze 40Mhz więcej na pamięciach dało gościowi prawie 800 pkt.

Wynik był zweryfikowany, a odnośnie pamięci to cała zabawa polega na tym, aby znaleźć taki zegar memorek, gdzie test się nie wysypie, a przejdzie, tylko z kaszanką na ekranie

wynik na 10808 miałem przy 2960mhz gpu / 1536mhz memory - bios 450W

najlepszy wynik na biosie 650W - 105XX przy 3120 na gpu i 1486 memory %-)

najlepszy wynik na świecie 11470 przy zegarach 3030/1489, więc jest jeszcze jakiś wałek pozwalający na podbicie wyniku, albo gość ma jeszcze gorsze pamięci od moich i przy 1489 robi to co moja karta przy 1536 %-)

Możliwości klepania validowanych wałków w 3d marku jest wiele

sprawdźcie sobie co się stanie z waszym wynikiem jak ustawicie rozdzielczość monitora na 800 × 600 odświeżanie na 60hz albo i mniej i kolory na 8bit :witojcie2:

nawet ustawienie czarnej tapety zamiast animowanych/ kolorowych potrafi podbić punkty :boink:

Edytowane przez SylwesterI.
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Kadajo napisał(a):

No to może ilość rdzeni ? 

Mojemu CPU bliżej do 3700x

Nie, mój rtx 3060ti z gddr6x jest najwyżej z rtx 3060ti, ale mam ryzena 5600x, a ktoś robił test na 5800x3d, więc nie możliwe żeby miał niższy wynik gdyby cpu się wliczało w wynik.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
Godzinę temu, SylwesterI. napisał(a):

Powiem tak widziałem takie rzeczy, ale firestrike offline benchu w starej wersji później już w życiu żadnego podbicia wyników nie miałem i tylko zjazdy wydajności. 

Może tutaj jeszcze nikt nie wyłapał i nie poprawili, że może naliczyć błędnie pkt.

Opublikowano
2 godziny temu, Mar_s napisał(a):

@SebastianFM Weź już sobie odpuść co? Temat służyć ma fajnej zabawie a nie kręceniu kolejnej dramy, od tego mamy inne tematy gdzie idzie to bardzo dobrze.

Jak dajesz takie rady to napisz konkretnie, co takiego mam sobie odpuścić?

Zabawa? Po co w takim razie wymóg walidacji? A ja tylko zwróciłem uwagę na to, że ta walidacja to żart w przypadku tego benchmarku.

Opublikowano (edytowane)

@PiPoLiNiO, po pierwsze to jesteś jedyną osobą, która dostała ode mnie taką reakcję. Po drugie, według ciebie jak powinienem ocenić twoje odpowiedzi, w którym wyzywasz mnie od psycholi i notorycznie kłamiesz na mój temat?

Edytowane przez SebastianFM
Opublikowano

@PiPoLiNiO @SebastianFM Obaj się uspokójcie, albo po prostu zamknie się temat i tyle z tego będzie.

Robicie dramę o durny benczmark.

Pipek, chcesz to mu zalicz, nie chcesz nie zalicz i tyle, sam założyłeś ten temat więc rób jak uważasz.

@SebastianFM To nie jest forumowy benczmark tylko autorski, i dopóki nie jest łamany regulamin, dopóty nas generalnie mało interesuje co i jak jest tam wpisywane.

Ale ma być spokój.

• Like 1
Opublikowano

Wrzucam test po naprawie systemu. Bios standard + 15% PL + OC vramu. Szkoda, że bez programatora nie idzie wrzucić biosa 550W od Asrocka, bo by zegar GPU podskoczył a tak czy mam PL 425W czy 466W to jeden pies w najlepszym wypadku kilka punktów różnicy. Nie mniej jak na 5800x i XTX na powietrzu to jestem zadowolony.

3dmarkvramoc.thumb.jpg.0d2d9c4be55b238aa35da8ad10414c19.jpg

23 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Ale przecież mamy parametry karty, bez przesady ze 40Mhz więcej na pamięciach dało gościowi prawie 800 pkt.

Jeśli się bench nie wysypie to tak.

Tylko grzebanie w sterowniku może "unieważnić" wynik. Jeśli 3D mark to wykryje.

Te wszystkie wykokszone wyniki to grzebane w sterowniku i/lub zdjęty limit mocy. Co do CPU to jednak trochę znacznie ma nie duże ale ma. 100 MHz u mnie przekłada się na kilkadziesiąt punktów.