Skocz do zawartości

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

@Phoenix. ma racje, myszka to bardziej precyzyjne i szybkie urządzenie (znacznie szybsze i precyzyjniejsze od pada) stad na niej znacznie szybciej wyłapiemy input lag czy inne bzdety.

No tak ale niech nie gada że 60 jest nagle niegrywalne.

Opublikowano

Wtrącę swoje 3 grosze, grywam na kompie w 60fps ale to zazwyczaj tytuły turowe jak BG3, Pathfinder, Rogue Trader. Gdy kupiłem "mocarnego" RTX 4080S to teraz jak mogę to limituję na 120fps w singe playerach ewentualnie minimum 90fps nawet do grania na padzie. 

Te 60fps w tej grze jest pewnie ok dla pewnej grupy odbiorców, to nie znaczy, że reszta ma czuć się skrzywdzona takim rozwiązaniem, dlaczego nie mogą grać w 120/144/165fps itp.? 

60 czy 30 nadal jest "grywalne" cokolwiek to znaczy, każdy inaczej to odbiera. 

Opublikowano

Znaczy się żeby było wszytko jasne, ten CAP to bzdura ale jest oczywistym dlaczego on się znajduje w grze, po prostu nawet RTX 5090 nie jest w stanie wygenerować wyższego FR w 4K

Nie wiem czy to kwestia optymalizacji czy szyny były złe ale gra ledwo działa w tych 60 FPS.

Tak naprawdę tej grze przydałby się MFG.

• Upvote 1
Opublikowano

Pewnie tak jest, kiepskie działanie gry ograniczyli fpsem do 60fps żeby nikt nie próbował wyciskać soków z czegoś z czego się po prostu nie da.:E Dlatego lepiej spokojnie olać gierkę i przeczekać na dalszy rozwój gry, zobaczymy co z tego wyniknie. 

Opublikowano

Widzę elegancka premiera, taka nie za dobra. :E Co do 60 klatek, tutaj faktycznie zdarza się, że 60 klatek w jednej grze jest ok, a w innej już nie bardzo. Z ostatnich gier w Stalkerze 2 na premierę 60 fps to był żart, w ogóle się tego nie czuło, silnik gry męczył się okrutnie.

Fanem serii nigdy nie byłem, ale mam w planach przejście całości. Raczej później niż wcześniej, patrząc na tego bubla. Oczywiście część recenzentów o stanie gry nawet nie wspomniała, bo to widocznie szczegóły.

Opublikowano

No tylko to jest tak, że było powiedziane czym będzie ta gra i wyraźnie pokazane, a ludzie wciąż są niezadowoleni, że dostali to co było reklamowane...

nie zrozumiem tego. Czekam na dodanie Fox Hunt (multiplayer)

• Haha 1
Opublikowano
53 minuty temu, SaRaSaRa napisał(a):

No tylko to jest tak, że było powiedziane czym będzie ta gra i wyraźnie pokazane, a ludzie wciąż są niezadowoleni, że dostali to co było reklamowane...

nie zrozumiem tego. Czekam na dodanie Fox Hunt (multiplayer)

Nie każdy siedzi tyle w necie a na karcie Steam nie znajdziesz info o locku 60 i braku ultrawide.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Serio? To po coś tworzył 3000 kont na Labie? 

Z niecierpliwością czekam na odpowiedź :D

3 minuty temu, j4z napisał(a):

Ja tylko nie rozumiem, co to ma wspólnego z poprzednimi postami.

Powiedziałbym że zwarcie w obwodach, choć tam są cały czas zwarte :E i nie gadajcie z gościem który gry ogrywa na tubie, a kontach już zostało napisane :) 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

i nie gadajcie z gościem który gry ogrywa na tubie, a kontach już zostało napisane :) 

Akurat tutaj sporo rozmijasz sie z prawda, bo @ODIN85 gra w wiekszosc gier co wychodzi, tylko ze on doc szybko przez nie przelatuje. No ale skoro tak lubi to jego sprawa.

Edytowane przez Sheenek
Opublikowano

Tak, na labie też grał :E znikąd się to nie wzięło, a temu osobnikowi po tym co dodatkowo odwalił na labie w nic bym nie uwierzył, :) po czym wiesz że gra? Po SS? :rotfl2: to były pytania retoryczne.

Ale spoko, ja mam takie zdanie na jego temat i nic tego nie zmieni. Zwykły szur i tyle w temacie.  

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Sheenek napisał(a):

Akurat tutaj sporo rozmijasz sie z prawda, bo @ODIN85 gra w wiekszosc gier co wychodzi, tylko ze on doc szybko przez nie przelatuje. No ale skoro tak lubi to jego sprawa.

To by się nadawało do głębszej dyskusji. Jeżeli koleś przelatuje wszystkie dialogi i cutscenki, i nie czyta dialogów co wielokrotnie sam potwierdzał, to ja bym powiedział że on bardziej bawi się w takie nieintencjonalne speedruny, niż typowe granie w gry. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, j4z napisał(a):

Ja tylko nie rozumiem, co to ma wspólnego z poprzednimi postami.

To że tu są świadomi kupujący a w realu jest ich zdecydowanie mniej.

My wiemy o bolączkach gier nawet na długo przed premierą a reszta dopiero jak kupi.