Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Ale jak to?! Przecież masz napisane, że tam jakieś kobiety są!

TO WOKE/DEI!!!!!!!

A Ty wiesz, że tylko Ty się w tym temacie opierasz na tej stronie?

Ja chyba już wiem w jakim top 10 jesteś. 🏺

Opublikowano

1. Wziąć dyskusje, które już na te same tematy z gordonem thetrollem toczyliście po kilka razy.

2. wpakować to w AI

3. Kazać tak wytrenowanemu AI powtarzać odpowiedzi na spam Gordona (który być może też używa AI do "gnębienia prawaków w tym wątku"

• Thanks 1
Opublikowano

@musichunter1x

Nie rozumiesz mojego przekazu :(

Nie odczytujesz kontekstu rozmowy. Pisałem to i wklejałem teraz wyłącznie w kontekście tego, że nie mamy wciąż ustalone/zdefiniowane czym jest woke/DEI. 

sprobujesz ze mną zdekodować co to oznacza u do czego można to przypisać? 
Tylko bez zbędnego zarzucania że wszystko co złe to woke/DEI.

Na pewno elementy dotyczące różnorodności w to wchodzą - lgbtqia i co tam im jeszcze do głowy wpadnie :) 

Ale co jeszcze? :) 

Opublikowano

Zatrudnić AGI, a później ASI (Sztuczna Superinteligencja) :E 

Sztuczna superinteligencja (ASI – Artificial Superintelligence, SSI) odnosi się do hipotetycznej przyszłej formy sztucznej inteligencji (AI), która przewyższa inteligencję i zdolności poznawcze ludzi we wszystkich dziedzinach, w tym kreatywności, planowaniu, ogólnym rozumieniu i problemach społecznych. SSI nie tylko imitowałaby ludzkie zachowania, ale także byłaby w stanie samodzielnie się uczyć, adaptować i rozwijać bez ludzkiej interwencji, co stawia pytania o jej wpływ na przyszłość ludzkości i etyczne aspekty jej stosowania.

Zna wszystkie dziedziny życia, wszystkie prawa, całą fizykę, całą matematykę i umie wszystko szybko interpretować. :E 

Opublikowano
1 godzinę temu, Vulc napisał(a):

I nie stanowią tutaj problemu, a do wszystkiego wypada pochodzić z dystansem. Zresztą wystarczy przeczytać co sobie wpisali w "uzasadnieniu". Realnym problemem, o którym się wspomina, jest to co sam linkowałeś (i było linkowane wcześniej) - Female Custodes i ten bekowy chapter Gate Crushers. To jest zwyczajnie niepoważne i nie ma tutaj za bardzo miejsca na jakąkolwiek interpretację. Zwłaszcza że lore Warhammera jest dość obszerne i twórcy zwyczajnie sami się w tym momencie odstrzelili. Wszystko zależy więc od kontekstu.

No wiesz że jednej strony piszą że warhammer woke i gówno, a z drugiej że dzielnie oparł się woke. 

Wrzuciłem tego warhammera właśnie z tego powodu o którym pisałem wyżej - nie ustaliliśmy czym woke/dei jest i każdy tutaj pisze o woke, ale ma na myśli coś innego :) 

11 minut temu, VRman napisał(a):

1. Wziąć dyskusje, które już na te same tematy z gordonem thetrollem toczyliście po kilka razy.

2. wpakować to w AI

3. Kazać tak wytrenowanemu AI powtarzać odpowiedzi na spam Gordona (który być może też używa AI do "gnębienia prawaków w tym wątku"

Wiemy, wiemy dziadzio. Wszystko co ci się nie podoba to spam. Weź dorośnij w końcu :) 

6 minut temu, Stjepan napisał(a):

Zna wszystkie dziedziny życia, wszystkie prawa, całą fizykę, całą matematykę i umie wszystko szybko interpretować. :E 

To tak jak ja :E 

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

No wiesz że jednej strony piszą że warhammer woke i gówno, a z drugiej że dzielnie oparł się woke. 

Precyzując, że chodzi o grę, która była w porządku, a nie poronione pomysły Games Workshop na Female Custodes i jakiś tęczowy chapter. Nie wrzucajmy wszystkiego do jednego wora.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Teraz gra głupiego, że nie jest ustalone co to DEI / Woke. :E
Tfu, już o tym było, a linkowany film i mój komentarz dotyczył m.in. tego.

Możesz sobie stąd iść, bo zamierzam ignorować ten spam. Nic nie wynika z kolejnych dyskusji, a więcej piszesz niż masz zamiar wnioskować z rozmów. 

15 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Wrzuciłem tego warhammera właśnie z tego powodu o którym pisałem wyżej - nie ustaliliśmy czym woke/dei jest i każdy tutaj pisze o woke, ale ma na myśli coś innego :) 

Jak nawet nie czytasz tego co linkujesz, bo tam jest kontekst dlaczego uznano za to ostatnie ruchy Games Workshop, a o Space Marine 2 praktycznie nikt tak nie myśli, poza tym skrajem, który zawsze się znajdzie.
O woke nie powiedzą w twoich artykulikach, bo te strony wręcz tego bronią i uzasadniają... Nawet osobiście broniłeś Concord, że to nie przez DEI / Woke upadł, robiąc kopiuj wklej uzasadnienia korporacji lub ich piśmiaków. :E 
Woke to pewien zbiór narracji o świecie, które potem kreują niby trendy i głupich aktywistów, co się potem przelewa przez uczelnie, przeszkolonych pracowników i firmy. 
Kończy się to strachem przed obrażeniem kogokolwiek i tworzeniu historii / postaci opartych na sygnalizowaniu cnoty lub oklepanej narracji.
Jest to często wysoce kontrolowane środowisko, gdzie nie toleruje się wyskoków z nieodpowiednim światopoglądem, więc nic dziwnego że mało porządnych pracowników będzie chciało przy tym pracować, a już na pewno nie będą chcieli wkładać w to swojego serca i potu. Potem kończy się toną outsourcingu jak m.in. w przypadku Concord.

O Woke można sobie szukać lasu rzeczy, ale dla Ciebie wszystko poza tekstem uwłacza przekazowi. Nawet tłumaczenia na przykładzie projektu gry zbyłeś, że to nie jest zły projekt, a było to przy Concord. :E Już więcej w tą ścianę nie będę pisał. 

Edytowane przez musichunter1x
Literówki i pogrubienie
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Vulc napisał(a):

Precyzując, że chodzi o grę, która była w porządku, a nie poronione pomysły Games Workshop na Female Custodes i jakiś tęczowy chapter. Nie wrzucajmy wszystkiego do jednego wora.

Która przez innych jest nazywana DEI gownem :) 

dlatego ustalmy co to jest DEI :) 

konstruktywnie.

Opublikowano (edytowane)

@musichunter1x

No bo nie jest ustalone. A filmiki influencerow nie sa decydujące. 

Ja wiem co jest w linkowanych materiałach ale właśnie zwracam uwagę na to, że każdy ma inne definicje tego co to jest woke/DEI. Widać to tu gdzie według jednych Hogwarts Legacy jest woke (ma elementy DEI), a według innych nie.

Jestes bardzo niekonstruktywny. :) 

ustalenie wspólnej definicji danego „problemu” to podstawa do tego żeby dyskutować. Czemu uciekasz przed tym? :) 

5 minut temu, Vulc napisał(a):

Nie przeze mnie, więc co mam ustalać? Pisałem wyżej, że uzasadnienie z tego screena ze Space Marine 2 jest słabe.

No nie, ale jest tu ileś osób zainteresowanych dyskusją i trochę trolli, które wpadają i głośno namawiają do tego żeby nie dyskutować, bo im się styki przegrzewają jak widzą, że ktoś może mieć inne poglądy :rotfl2:

gwoli ścisłości - to nie ty taki jesteś.

poki co wszystko co złe w grach jest wrzucane tutaj jako woke/DEI. 
i jak gra ma tysiąc problemów produkcyjnych to nie jest ważne - wystarczy że pokemony ze sweet baby się tam kręciły to już ich wina że gra nie pykła :) a jest to po prostu wierutna bzdura. No chyba że ktoś musi wierzyć w taki prościutki świat, ale to tylko dowód tego że malutko wie o temacie/swiecie. 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
47 minut temu, GordonLameman napisał(a):

poki co wszystko co złe w grach jest wrzucane tutaj jako woke/DEI. 
i jak gra ma tysiąc problemów produkcyjnych to nie jest ważne - wystarczy że pokemony ze sweet baby się tam kręciły to już ich wina że gra nie pykła :)

Jesteś za tym żeby kler ingerował w kwestie polityczne? Nie jesteś.

Tu masz analogiczną sytuację - bandę ideologów.

Problem tkwi w tym, że Ty jednej ideologii nie tolerujesz, a drugą tak. (Nie wiem... Może z powodów personalnych?) Gdy dla większości osób które są anty-DEI, to ten sam typ chłamu.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

South of Midnight.

424

players right now

1,251

24-hour peak

1,411

all-time peak yesterday

"Indyk" z 30 000 000 budżetem.

Tymczasem Schedule 1, gra sklejona z kartonu za paczkę fajek.

140,334

players right now

305,305

24-hour peak

459,075

all-time peak 4 days ago

:rotfl:

Edytowane przez crush
  • Haha 2
Opublikowano

Gratuluje wklejenia kilku gier które sprzedały się poniżej oczekiwań.

Przy czym taki Indy to jeszcze można zakładać, że miał naprawdę sporo graczy w GP. MSFS to mega nisza, więc słaby wynik wpisany w system.

Ich produkcje sprzedają się tak doskonale, że aż zmieniają politykę ex'ów na bardziej desperacką od Sony. :boink:

Opublikowano
11 godzin temu, slafec napisał(a):

Nie mając dostępu do pełnych danych można sobie tak gdybać i tworzyć własną narrację. Tylko po co?

Żeby narzekać i dawać upust swojej życiowej frustracji wynikającej z pozycji życiowej o której w jednej z piosenek śpiewał Jan Borysewicz ;) 

Nie wiedziałeś? :) 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 14.04.2025 o 13:22, GordonLameman napisał(a):

Z ocen wynika, że lepsze niż np. ultra-męski, konserwatywny, ociekający testosteronem i archaicznymi onelinerami Expendables 3 :) 

https://www.rottentomatoes.com/m/the_expendables_3

https://www.rottentomatoes.com/m/g20

Niesamowicie lepszy. 48 do 53. Różnica niczym jak być w top 25, a w top 26. :o

Pomijam już, że porównujesz nowe IP które wystartowało tak słabo jak 3 część wymęczonej serii.

Edytowane przez crush
Opublikowano

Klasyk z tamtego roku ale z konkluzją.

Jakby ktoś nie zrozumiał to ten "dev" chwalił się tym, że ta flaga Choroszczy to nie tekstura, tylko model. Model jest trudniej zmodyfikować.

To powstało na fali tego jak w Spider Manie zrobili moda na wymianę bezsensownych 🏳️‍🌈 wiszących na mieście na flagi 🇺🇸

A teraz konkluzja.

GohaAG2WEAA2yeO?format=jpg&name=medium

• Like 2
  • Upvote 1