crush 3 575 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 2 godziny temu, GordonLameman napisał(a): Ale jak to?! Przecież masz napisane, że tam jakieś kobiety są! TO WOKE/DEI!!!!!!! A Ty wiesz, że tylko Ty się w tym temacie opierasz na tej stronie? Ja chyba już wiem w jakim top 10 jesteś. 🏺
VRman 3 323 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 1. Wziąć dyskusje, które już na te same tematy z gordonem thetrollem toczyliście po kilka razy. 2. wpakować to w AI 3. Kazać tak wytrenowanemu AI powtarzać odpowiedzi na spam Gordona (który być może też używa AI do "gnębienia prawaków w tym wątku" 1
GordonLameman 10 308 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca przez GordonLameman
Stjepan 2 946 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Zatrudnić AGI, a później ASI (Sztuczna Superinteligencja) Sztuczna superinteligencja (ASI – Artificial Superintelligence, SSI) odnosi się do hipotetycznej przyszłej formy sztucznej inteligencji (AI), która przewyższa inteligencję i zdolności poznawcze ludzi we wszystkich dziedzinach, w tym kreatywności, planowaniu, ogólnym rozumieniu i problemach społecznych. SSI nie tylko imitowałaby ludzkie zachowania, ale także byłaby w stanie samodzielnie się uczyć, adaptować i rozwijać bez ludzkiej interwencji, co stawia pytania o jej wpływ na przyszłość ludzkości i etyczne aspekty jej stosowania. Zna wszystkie dziedziny życia, wszystkie prawa, całą fizykę, całą matematykę i umie wszystko szybko interpretować.
GordonLameman 10 308 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 1 godzinę temu, Vulc napisał(a): I nie stanowią tutaj problemu, a do wszystkiego wypada pochodzić z dystansem. Zresztą wystarczy przeczytać co sobie wpisali w "uzasadnieniu". Realnym problemem, o którym się wspomina, jest to co sam linkowałeś (i było linkowane wcześniej) - Female Custodes i ten bekowy chapter Gate Crushers. To jest zwyczajnie niepoważne i nie ma tutaj za bardzo miejsca na jakąkolwiek interpretację. Zwłaszcza że lore Warhammera jest dość obszerne i twórcy zwyczajnie sami się w tym momencie odstrzelili. Wszystko zależy więc od kontekstu. No wiesz że jednej strony piszą że warhammer woke i gówno, a z drugiej że dzielnie oparł się woke. Wrzuciłem tego warhammera właśnie z tego powodu o którym pisałem wyżej - nie ustaliliśmy czym woke/dei jest i każdy tutaj pisze o woke, ale ma na myśli coś innego 11 minut temu, VRman napisał(a): 1. Wziąć dyskusje, które już na te same tematy z gordonem thetrollem toczyliście po kilka razy. 2. wpakować to w AI 3. Kazać tak wytrenowanemu AI powtarzać odpowiedzi na spam Gordona (który być może też używa AI do "gnębienia prawaków w tym wątku" Wiemy, wiemy dziadzio. Wszystko co ci się nie podoba to spam. Weź dorośnij w końcu 6 minut temu, Stjepan napisał(a): Zna wszystkie dziedziny życia, wszystkie prawa, całą fizykę, całą matematykę i umie wszystko szybko interpretować. To tak jak ja
Vulc 2 892 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 4 minuty temu, GordonLameman napisał(a): No wiesz że jednej strony piszą że warhammer woke i gówno, a z drugiej że dzielnie oparł się woke. Precyzując, że chodzi o grę, która była w porządku, a nie poronione pomysły Games Workshop na Female Custodes i jakiś tęczowy chapter. Nie wrzucajmy wszystkiego do jednego wora. 1
musichunter1x 1 699 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 (edytowane) Teraz gra głupiego, że nie jest ustalone co to DEI / Woke. Tfu, już o tym było, a linkowany film i mój komentarz dotyczył m.in. tego. Możesz sobie stąd iść, bo zamierzam ignorować ten spam. Nic nie wynika z kolejnych dyskusji, a więcej piszesz niż masz zamiar wnioskować z rozmów. 15 godzin temu, GordonLameman napisał(a): No wiesz że jednej strony piszą że warhammer woke i gówno, a z drugiej że dzielnie oparł się woke. Wrzuciłem tego warhammera właśnie z tego powodu o którym pisałem wyżej - nie ustaliliśmy czym woke/dei jest i każdy tutaj pisze o woke, ale ma na myśli coś innego Jak nawet nie czytasz tego co linkujesz, bo tam jest kontekst dlaczego uznano za to ostatnie ruchy Games Workshop, a o Space Marine 2 praktycznie nikt tak nie myśli, poza tym skrajem, który zawsze się znajdzie. O woke nie powiedzą w twoich artykulikach, bo te strony wręcz tego bronią i uzasadniają... Nawet osobiście broniłeś Concord, że to nie przez DEI / Woke upadł, robiąc kopiuj wklej uzasadnienia korporacji lub ich piśmiaków. Woke to pewien zbiór narracji o świecie, które potem kreują niby trendy i głupich aktywistów, co się potem przelewa przez uczelnie, przeszkolonych pracowników i firmy. Kończy się to strachem przed obrażeniem kogokolwiek i tworzeniu historii / postaci opartych na sygnalizowaniu cnoty lub oklepanej narracji. Jest to często wysoce kontrolowane środowisko, gdzie nie toleruje się wyskoków z nieodpowiednim światopoglądem, więc nic dziwnego że mało porządnych pracowników będzie chciało przy tym pracować, a już na pewno nie będą chcieli wkładać w to swojego serca i potu. Potem kończy się toną outsourcingu jak m.in. w przypadku Concord. O Woke można sobie szukać lasu rzeczy, ale dla Ciebie wszystko poza tekstem uwłacza przekazowi. Nawet tłumaczenia na przykładzie projektu gry zbyłeś, że to nie jest zły projekt, a było to przy Concord. Już więcej w tą ścianę nie będę pisał. Edytowane 10 Kwietnia 2025 przez musichunter1x Literówki i pogrubienie 1
GordonLameman 10 308 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 6 minut temu, Vulc napisał(a): Precyzując, że chodzi o grę, która była w porządku, a nie poronione pomysły Games Workshop na Female Custodes i jakiś tęczowy chapter. Nie wrzucajmy wszystkiego do jednego wora. Która przez innych jest nazywana DEI gownem dlatego ustalmy co to jest DEI konstruktywnie.
Vulc 2 892 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Nie przeze mnie, więc co mam ustalać? Pisałem wyżej, że uzasadnienie z tego screena ze Space Marine 2 jest słabe. 1 1
GordonLameman 10 308 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 (edytowane) @musichunter1x No bo nie jest ustalone. A filmiki influencerow nie sa decydujące. Ja wiem co jest w linkowanych materiałach ale właśnie zwracam uwagę na to, że każdy ma inne definicje tego co to jest woke/DEI. Widać to tu gdzie według jednych Hogwarts Legacy jest woke (ma elementy DEI), a według innych nie. Jestes bardzo niekonstruktywny. ustalenie wspólnej definicji danego „problemu” to podstawa do tego żeby dyskutować. Czemu uciekasz przed tym? 5 minut temu, Vulc napisał(a): Nie przeze mnie, więc co mam ustalać? Pisałem wyżej, że uzasadnienie z tego screena ze Space Marine 2 jest słabe. No nie, ale jest tu ileś osób zainteresowanych dyskusją i trochę trolli, które wpadają i głośno namawiają do tego żeby nie dyskutować, bo im się styki przegrzewają jak widzą, że ktoś może mieć inne poglądy gwoli ścisłości - to nie ty taki jesteś. poki co wszystko co złe w grach jest wrzucane tutaj jako woke/DEI. i jak gra ma tysiąc problemów produkcyjnych to nie jest ważne - wystarczy że pokemony ze sweet baby się tam kręciły to już ich wina że gra nie pykła a jest to po prostu wierutna bzdura. No chyba że ktoś musi wierzyć w taki prościutki świat, ale to tylko dowód tego że malutko wie o temacie/swiecie. Edytowane 9 Kwietnia 2025 przez GordonLameman
Roman_PCMR 871 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Tydzien nie bylem na ith a gordon dalej wali tasiemce na tematy o ktorych nie ma pojecia. Dobra, znikam dalej. 1
crush 3 575 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 Opublikowano 9 Kwietnia 2025 47 minut temu, GordonLameman napisał(a): poki co wszystko co złe w grach jest wrzucane tutaj jako woke/DEI. i jak gra ma tysiąc problemów produkcyjnych to nie jest ważne - wystarczy że pokemony ze sweet baby się tam kręciły to już ich wina że gra nie pykła Jesteś za tym żeby kler ingerował w kwestie polityczne? Nie jesteś. Tu masz analogiczną sytuację - bandę ideologów. Problem tkwi w tym, że Ty jednej ideologii nie tolerujesz, a drugą tak. (Nie wiem... Może z powodów personalnych?) Gdy dla większości osób które są anty-DEI, to ten sam typ chłamu. 2
crush 3 575 Opublikowano 10 Kwietnia 2025 Opublikowano 10 Kwietnia 2025 (edytowane) South of Midnight. 424 players right now 1,251 24-hour peak 1,411 all-time peak yesterday "Indyk" z 30 000 000 budżetem. Tymczasem Schedule 1, gra sklejona z kartonu za paczkę fajek. 140,334 players right now 305,305 24-hour peak 459,075 all-time peak 4 days ago Edytowane 10 Kwietnia 2025 przez crush 2
crush 3 575 Opublikowano 10 Kwietnia 2025 Opublikowano 10 Kwietnia 2025 Gratuluje wklejenia kilku gier które sprzedały się poniżej oczekiwań. Przy czym taki Indy to jeszcze można zakładać, że miał naprawdę sporo graczy w GP. MSFS to mega nisza, więc słaby wynik wpisany w system. Ich produkcje sprzedają się tak doskonale, że aż zmieniają politykę ex'ów na bardziej desperacką od Sony.
crush 3 575 Opublikowano 10 Kwietnia 2025 Opublikowano 10 Kwietnia 2025 Popularna marka, przyzwoita gra? Aczkolwiek pewnie i tak poszła poniżej oczekiwań skoro Stalker będący w GP wykręcił takie liczby na Steam. 🤔
crush 3 575 Opublikowano 10 Kwietnia 2025 Opublikowano 10 Kwietnia 2025 To coś od Concord robi teraz w EA. 2
VRman 3 323 Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Opublikowano 11 Kwietnia 2025 (edytowane) Tymczasem widząc to, szefowie Tencenta lub innej chińskiej firmy: Edytowane 11 Kwietnia 2025 przez VRman 1
GordonLameman 10 308 Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Opublikowano 11 Kwietnia 2025 11 godzin temu, slafec napisał(a): Nie mając dostępu do pełnych danych można sobie tak gdybać i tworzyć własną narrację. Tylko po co? Żeby narzekać i dawać upust swojej życiowej frustracji wynikającej z pozycji życiowej o której w jednej z piosenek śpiewał Jan Borysewicz Nie wiedziałeś?
crush 3 575 Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Opublikowano 11 Kwietnia 2025 Ewentualnie można być pro DEI z powodu własnej sytuacji życiowej? 🤔 I to nie koniecznie przez bycie w top 10. Chyba, że w innego rodzaju top 10. 🤔
VRman 3 323 Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Nie o grach, ale DEI z tego się aż wylewa.
GordonLameman 10 308 Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Opublikowano 14 Kwietnia 2025 (edytowane) Z ocen wynika, że lepsze niż np. ultra-męski, konserwatywny, ociekający testosteronem i archaicznymi onelinerami Expendables 3 https://www.rottentomatoes.com/m/the_expendables_3 https://www.rottentomatoes.com/m/g20 Edytowane 14 Kwietnia 2025 przez GordonLameman
crush 3 575 Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Opublikowano 15 Kwietnia 2025 (edytowane) W dniu 14.04.2025 o 13:22, GordonLameman napisał(a): Z ocen wynika, że lepsze niż np. ultra-męski, konserwatywny, ociekający testosteronem i archaicznymi onelinerami Expendables 3 https://www.rottentomatoes.com/m/the_expendables_3 https://www.rottentomatoes.com/m/g20 Niesamowicie lepszy. 48 do 53. Różnica niczym jak być w top 25, a w top 26. Pomijam już, że porównujesz nowe IP które wystartowało tak słabo jak 3 część wymęczonej serii. Edytowane 15 Kwietnia 2025 przez crush
crush 3 575 Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Klasyk z tamtego roku ale z konkluzją. Jakby ktoś nie zrozumiał to ten "dev" chwalił się tym, że ta flaga Choroszczy to nie tekstura, tylko model. Model jest trudniej zmodyfikować. To powstało na fali tego jak w Spider Manie zrobili moda na wymianę bezsensownych 🏳️🌈 wiszących na mieście na flagi 🇺🇸 A teraz konkluzja. 2 1
Stjepan 2 946 Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Opublikowano 15 Kwietnia 2025 32 minuty temu, slafec napisał(a): Propagadna level 100. Sam jesteś propaganda Sony, pewnie na czole też masz ich logo wytatuowane. 1
Rekomendowane odpowiedzi