Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, TheMr. napisał(a):

Apple wywalone ma na EU :E

Nie koniecznie ma wywalone na EU bardziej ma wywalone na Polskę np takie Siri nadal nie ma naszego języka a taki Niemiecki już ma . A jak ja widzę ceny za telefon 12 tyś to za tyle można kupić jakiegoś Gruza do jazdy albo jechać w świat w praktycznie każdym kierunku 

Opublikowano
7 minut temu, TheMr. napisał(a):

Meh, i tak się kupi :E Zmian gen vs gen dużo, najważniejsza zmiana czyli bateria i czas działania który zawsze będzie dobrym argumentem do wymiany. 

Kupią na raty np na 3 lata gdzie w ciągu tych 3 lat może wyjść kilka nowych Gen xD Samsungów i innych . O bateriach szkoda gadać bo co daje zmiana pojemności baterii skoro smartfon i tak potrzebuje jej coraz więcej zobacz sobie jakie pojemności miały baterie w telefonie(smartfonie) sprzed 16-lat i ile trzymał a ile mają pojemności dziś w mAh i ile trzymają 

Opublikowano

Ale ja nie kupuje na raty :E I nie zmieniają pojemności tym razem tylko optymalizacja z chipu, i przesunięcie paru rzeczy w samym chipie, dało to lepszy rezultat czasu pracy na baterii. A ja jestem "heavy userem" po roku mam 94% kondycji baterii, także może jeszcze rok i telefon i tak miałbym do wymiany. 

Opublikowano
Teraz, TheMr. napisał(a):

Ale ja nie kupuje na raty :E I nie zmieniają pojemności tym razem tylko optymalizacja z chipu, i przesunięcie paru rzeczy w samym chipie, dało to lepszy rezultat czasu pracy na baterii. A ja jestem "heavy userem" po roku mam 94% kondycji baterii, także może jeszcze rok i telefon i tak miałbym do wymiany. 

Nie pisze tu aktualnie o tobie bo pewnie pracujesz i stać ciebie na to tylko o młodych po 18 roku życia którzy się jeszcze uczą a moja najnowsze IPhone i Samsungi bo dostali je na raty . Też nie chodzi o chip tylko smartfony z roku na rok potrzebują coraz więcej prądu

Opublikowano

Jeśli ktoś jest młody i kupuje telefon na raty to gratuluje. Zwłaszcza telefon za 6.3k zł. Potrzebują co raz więcej prądu bo co raz więcej technologii jest w nie pakowane, ale czas działania mimo wszystko wzrósł gen vs gen. 

Opublikowano
30 minut temu, TheMr. napisał(a):

Meh, i tak się kupi :E Zmian gen vs gen dużo, najważniejsza zmiana czyli bateria i czas działania który zawsze będzie dobrym argumentem do wymiany. 

Kto kupi ten kupi, ja zamiaru nie mam, tyle kasy za to samo od 5 lat płacić :E 

Opublikowano (edytowane)

Ale bazę fanbojów w stylu postaw się i zastaw :E mają dalej grubą.

Ogólnie tu chyba się nic wiele nie zmienia od lat i ogólnie tyczy się różnych drogich fonów, gdy można wziąć  często drogiego topowego u operatora na "ratki" nawet przy niskich zarobkach i prosty sposób to wielu jakoś nie potrafi się powstrzymać mimo że często jest im to nie potrzebne i ich nie stać. Ale lans musi być na dzielni z nowym fonem :E 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, lukadd napisał(a):

Ale lans musi być na dzielni z nowym fonem :E 

Prawie jak po 2003r kiedy wchodziły aparaty do tel  "oj ja twój telefon ma 0,2Mpx to musi robić zdjęcia " xD . ja tam nie wiem co oni widzą w tym ogryzku jak dla mnie to to samo tylko w innym opakowaniu czasy gdzie Apple wyznaczało trendy i było we wszystkim pierwsze mamy już dawno za sobą :) 

Edytowane przez ChudyXp
Opublikowano
2 godziny temu, lukadd napisał(a):

Ale bazę fanbojów w stylu postaw się i zastaw :E mają dalej grubą.

Sporo też Ukraińców w Polsce tak ma.U mnie w pracy jest sporo ludzi z Ukrainy i każdy biega z iPhonem.Przychodzi jakiś nowy 1-2 wypłaty i łyk iPhone 🙂 a za kolejny miesiąc zegarek do kompletu 

Opublikowano
58 minut temu, dan254 napisał(a):

Sporo też Ukraińców w Polsce tak ma.U mnie w pracy jest sporo ludzi z Ukrainy i każdy biega z iPhonem.Przychodzi jakiś nowy 1-2 wypłaty i łyk iPhone 🙂 a za kolejny miesiąc zegarek do kompletu 

Wiesz stać ich skoro mogą wydać wypłatę na telefon to gdzieś musi być haczyk hmm 800+ itp . Ja nie wiem jaki teraz jest numerek na IPhone i ile kosztuje zatrzymałem się na premierze IPhone 6 i to jest nawet ostatni jaki miałem . Dalej to było dla mnie to samo tylko w innym opakowaniu . Z tymi zegarkami od Apple też bym nie szalał podobno aku w nich jest do duszy 

Opublikowano
8 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Jeśli ktoś jest młody i kupuje telefon na raty to gratuluje. Zwłaszcza telefon za 6.3k zł. Potrzebują co raz więcej prądu bo co raz więcej technologii jest w nie pakowane, ale czas działania mimo wszystko wzrósł gen vs gen. 

Robisz sobie historię kredytową która potem może się przydać. Nie taki zły ruch w takim wieku.

No i na raty wychodzi taniej jak dają z jedną albo dwie gratis. Możesz to potem normalnie w miesiąc spłacić.

Opublikowano
9 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Jabłko przestało być najdroższym telefonem od jakichś 3 lat, ale okej :) 

Nie w stosunku cena/sprzęt, to wciąż przedrożone telefony na to co oferują tak samo jak Samsung. 

Jeszcze X lat temu to chociaż system był stabilny i dobry, a dziś błąd na błędzie i różne afery się trafiają (jak ta z powracającymi "usuniętymi" zdjęciami). Koleżance raz iPhone tak się zbrickował, że czarny ekran, gorący jak diabli i się bała że wybuchnie. Dopiero twardy restart pomógł.

6 godzin temu, dan254 napisał(a):

Bo przyjeżdżają głównie bogaci i robotni, Ci biedni zostali i albo tyrają, albo są na froncie. 

Zresztą pytanie jaki iPhone, bo kupno używanego to żaden wyczyn, nie są jakieś drogie. Tak naprawdę tylko Pro ma "wysoką" cenę, zwyklaki kilka miesięcy po premierze szło kupić za 3400 zł, czy to tak dużo?

Opublikowano

To nadal mniej błędów niż wybuchający Note Samsunga :E Cena/sprzet to za drogie stało się Xiaomi które ma ceny Samsunga/Apple a przecież to miał być tani chińczyk ;) 

Akurat soft przy 6/7 bardziej mi nie pasował niż od czasów X, więcej miałem błędów, obecnie od 14 Pro - klasa. Nic się nie dzieje.

7 godzin temu, ChudyXp napisał(a):

Ja nie wiem jaki teraz jest numerek na IPhone i ile kosztuje zatrzymałem się na premierze IPhone 6 i to jest nawet ostatni jaki miałem . Dalej to było dla mnie to samo tylko w innym opakowaniu  

A, czyli między 6 a 18 nie ma żadnej różnicy? 🤣 

Opublikowano
17 minut temu, TheMr. napisał(a):

Cena/sprzet to za drogie stało się Xiaomi które ma ceny Samsunga/Apple a przecież to miał być tani chińczyk ;) 

W cenie S26 masz lepszy SoC, lepszy ekran, lepszy aparat (dużo lepszy), lepszą baterię (6300 vs 4200?) i szybsze ładowanie oraz lepszy zasięg (Samsung ma okropne anteny). No tak, Samsung ma lepszy stosunek ceny do możliwości. 

Opublikowano
1 godzinę temu, TheMr. napisał(a):

A, czyli między 6 a 18 nie ma żadnej różnicy?

Nie wiem nie bawię się już Ogryzkami dla mnie Ogryzek to Ogryzek , przestałem się nimi bawić jak zauważyłem że do wszystkiego muszę mieć ten program na komputer nawet jak chciałem u kogoś zgrać zdjęcia to bez tego programu się nie dało , na Andku nie mam tego problemu :) 

Godzinę temu, galakty napisał(a):

Cena/sprzet to za drogie stało się Xiaomi które ma ceny Samsunga/Apple a przecież to miał być tani chińczyk ;) 

Był kilka lat temu pamiętam jak kupiłem pierwszego Xiaomi Redmi Note 4 w rodzinie nowego za coś około 500 zł każdy mówił że wytrzyma tydzień a działał do czasu aż go nie sprzedałem i kupiłem nowego też Xiaomi . Dziś każdy w rodzinie ma telefon od Xiaomi albo marek córek . Zaczynali od tanich smartfonów a dziś portfolio mają dość spore 

Opublikowano
5 godzin temu, dan254 napisał(a):

Zazwyczaj biorą nowe i im nowszy model tym pewnie większy prestiż

Muszą pokazać że ich stać jak pojadą do siebie na urlop , jakoś ja nie mam takiej potrzeby żeby całą wypłatę wydać na telefon tylko dlatego że jest ogryzkiem 

Opublikowano
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Miałem bekę swego czasu, bo kolega z pracy kupił nowego Iphone 11 na raty, nie nakleił szkła i po tygodniu mu spadł i ekran do wymiany XDDDDD

Nawet nie pytam jakie koszty naprawy w oryginalnym serwisie Apple bo na gwarancje to raczej odpada