Skocz do zawartości

Problem z podlaczeniem GPU-Display Karta graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam karte graficzna Nvidia  geforce rtx4070 super 012gb

nie moge zainstalowac sterownikow nie wiem dlaczego do tej karty mogłby mi ktos pomoc dlaczego nie moge prosze o pomoc

karta graficzna.png

Opublikowano
26 minut temu, byniu napisał(a):

Nie rozumiem moglbys wytlumaczyc to albo podeslac filmik o co chodzi xD

https://www.nvidia.com/pl-pl/drivers/details/237747/ pobierz stery
podepnij HDMI /DP do karty grafiki nie do płyty główniej (to te wejscie poziomo [nie pionowo])
Sflashuj sobie najszybszy bios (żartuje), zainstaluj MSIafterburner(https://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards 4.6.5) daj +100MHz core i 1000Mhz pamieć. Miłej gry

Opublikowano

image.thumb.png.aaf9c9a1313c2af4d3896e8fa3b3081a.png

zrodlo: internet

zanim napiszesz kolejne zapytanie zastanow sie czy jest sens je pisac. dodatkowo jesli masz problem to zrob zdjecie tylnej czesci komputera i umiesc tutaj inaczej ciezko bedzie ci pomoc.

jesli wiec chcesz pomoc to daj zdj z tylu

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, maxmaster027 napisał(a):

flashuj sobie najszybszy bios (żartuje), zainstaluj MSIafterburner

chłop nie wie gdzie kabel wsadzić, a ty mu każesz afterburnera instalowaći UV robić, zlituj się  :stukniety:

śmichy, hihy, ale nie on pierwszy i nie ostatni

jakoś dzwoni do mnie znajoma że Michałkowi (syn ) przestał działać komputer, bo robili remoncik, on wszystko rozpiął, potem złożył i nie działa.

od słowa do słowa i to samo, wpiął się w płytę, a że ma 7500f to obrazu niet..

Edytowane przez miro
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@miro ja miałem taki telefon od ojczyma syna znajomej rok temu że było malowanie ścian w pokoju i nagle młodemu komputer nie działa bo niechcący zawadził nogą o skrzynkę co mogło "siąść" ? :E przywiózł patrze a w bocznej blasze od strony backplate cpu totalne wgniecenie w chłodzeniu arctica wyłamany jeden z dwóch zaczepów mocujących a procesor wybity z socketu przyklejony do stopki chłodzenia xD widać było że zeznania nieprawdziwe i zakopał młodemu celowo w skrzynkę z buta w nerwach,wystarczyło naprawić zaczep grubszą trytytką, procka ułożyć w sockecie i po robocie, jeszcze napiwek 50zł dostałem bo chłop w ostrym szoku był, komputer kupiony za kasę biologicznego :E 

Edytowane przez Send1N
  • Haha 1
Opublikowano

OK OK dziekuje bardzo za pomoc za wszystko dziekuje juz ogarnelem o co chodzi jestem wam wdzieczny dzieki za wszystko dobrze ze sa jeszcze ludzie ktorzy pomoga za darmo malo takich jest dziekuje trzymajcie sie i zdrowka zycze wam

Opublikowano

Upewnij się ze w OSD wybrane jest odpowiednie wejscie albo autodetekcja

czyli: w panelu ustawien monitora (guziik na monitorze) upewnij sie ze wybrales odpowiednie HDMI1/HDMI2/autodetekcja

guziki jakos tak wygladają i sa z tylu monitora: image.thumb.png.125923571430cae04fac702bddec7581.png

image.thumb.png.cb85f07b6dadb943395a12b838f2d857.png

zdjecia z neta

Jesli chcesz rozwiazać problem w pare minut to nagraj film telefonem w ktorym pokazujesz przod i tyl komputera (jednostki) i kabli, ktore idą z komputera do monitora.

• Pan Mateoo zmienił(a) tytuł na Problem z podlaczeniem GPU-Display Karta graficzna
Opublikowano

Witam znalazłem przyczny kabel nie miał wszystkich takich srebrnych rzeczy dziekuje wam za pomoc wszystko juz działa jak nalezy ja nie jestem zadne Winter,jestem osoba ktora była w potrzebie

IMG_3306.jpeg