RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zakupowy
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez TheMr. · Opublikowano
Obecna nie, ale Rewiński miał PPPP, przynajmniej cele były jasne -
Przez TheMr. · Opublikowano
"Gdyby nie OZE, przeciętnie w zeszłym roku płacilibyśmy dużo więcej za energię elektryczną: o 68% więcej w przypadku 100% energetyki cieplnej i aż o 225% więcej w przypadku energetyki w 100% z węgla kamiennego (pomimo braku ETS)." "Na wykresie zamieszczono następujące dane: przeciętne zużycie prądu (popyt) w MW w Polsce cyklu tygodniowym w 2025 roku (zielona linia) i odpowiadające mu godzinowe ceny rynkowe (niebieska linia). Następnie na podstawie wyników regresji ceny rynkowej prądu vs zużycie paliw kopalnych oraz tylko węgla kamiennego sporządzono ceny w alternatywnych światach - 100% prądu z elektrowni cieplnych (czerwona linia) i 100% prądu z elektrowni węgla kamiennego (żółta linia). W ostatnim przypadku od ceny odjęto koszt zakupu certyfikatu CO2 (88 EUR / 370 zł)." -
Przez pabl00 · Opublikowano
Podpięcie bezpośrednio pod 12V efekt na filmie. Potrzebuje chwili aby zakręcić VID_20260114_155214.mp4 -
Przez VRman · Opublikowano
Po pracy? Ja w dni bez żadnej pracy jestem zbyt zmęczony na 3-4 godziny grania Moja definicja szczęścia: brak problemów ze zdrowiem, możliwość widzenia i slyszenia, brak problemu z dachem nad głową i brak problemu z kasą na jedzenie. Jak to jest, to wystarczy jakiekolwiek hobby dające radość i to uznam za szczęście. No może jeszcze szacunek do samego siebie w kwestii moralności, bo ja bym szczęśliwy być nie potrafił widząc w lustrze złodzieja, oszusta albo wręcz polityka Do długoterminowego to przydałąby się odłożona kasa na wypadek nieszczęścia itp. A superkrótkoterminowo? Wyspać się dobrze 2 dni z rzędu i pograć sobie w VR albo posłuchać muzy (to może być w VR).
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi