Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

To chłodzenie wygląda wypisz wymaluj 1 do 1 jak u mnie na 5070ti,

Bez zagladania do srodka nie dowiesz sie czy jest takie samo bo wiele kart wyglada tak samo, a roznia sie iloscia rurek cieplnych i pozornie z zewnatrz wygladaja karty na takie same ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Phoenix. napisał(a):

Bez zagladania do srodka nie dowiesz sie czy jest takie samo bo wiele kart wyglada tak samo, a roznia sie iloscia rurek cieplnych i pozornie z zewnatrz wygladaja karty na takie same ;)

Tu masz rację, jednak patrząc na to co wrzucił kolega @Doamdor można się domyślać, że chłodzenie jest to samo lub naprawdę zbliżone i nawet rurki cieplne go nie ratują o ile jest ich więcej.
No spodziewałem się, że trochę lepiej będzie z Inno3d jeżeli chodzi o serię 5xxx. Chociaż to nadal nie Ventus :D

Opublikowano

Po powyższych wynikach, cudów po UV nie ma co oczekiwać. Jeżeli komuś nie przeszkadza większy szum, to może brać. Ja osobiście poniżej modelu Vanguard nie schodzę, cenię sobie ciszę w nocy.

W cenie MSRP za granicą ludzie kupowali https://www.morele.net/karta-graficzna-pny-geforce-rtx-5080-overclocked-16gb-gddr7-vcg508016tfxpb1-o-14481803/

zdecydowanie lepsze chłodzenie od tego w INNO3D.

Opublikowano
32 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Jest takie same

Ta sama ilość rurek plus dokładnie ta sama powierzchnia radiatora.

Na stronie producenta jest info

Opublikowano

Panowie, co kupić z nowej serii? Priorytet cisza. Obecnie mam ustawione wentylatory na max 1250 na tym moim rtxie i jest lux więc chciałbym podobna kultura. Budżet najlepiej do 5k ale jak za lekka dopłata by się dało coś lepiej to jak najbardziej. Jak pisałem, priorytet cisza. Gram w 1440p.

Opublikowano

@Doamdor O widzisz. Generalnie Solid/AMP mają dobre opinie ale znajdą się takie gdzie ktoś krytykuje te karty za cewki/głośność wentylatorów.
Dla mnie np. plusem Inno3d są cewki - już 3 karta od nich i cewki niesłyszalne. W 5070ti lekko się odzywały np. w Nomadzie albo przy wysokim FPS, ale jak zmieniłem zasilacz na MSI MPG A850G całkiem przestały być słyszalne.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
37 minut temu, dinus napisał(a):

@areczek1987 Czy FE nie mają słabszego chłodzenia? 

Masz recenzje części aib jak i fe praktycznie na premierę jak akurat wychodzi. 70 ma podobno kijowe a reszta prócz ciekawej dla niektórych budowy są przeciętne pod względem kultury/chłodzenia. + cena która jest okazyjna do reszta biedy sff ściągniętej chyba z niższych serii.

• Like 1