Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Muszę kupić dla teściowej odkurzacz pionowy, ale ona ma w mieszkaniu same dywany trochę gładkiej podłogi w kuchni. Dywany nie są jakieś grube czy z frendzlami a zwykłe, proste i bez wydziwień - nie wiem jak to określić. Sam używam w mieszkaniu Philipsa, ale ja mam same panele i idzie to szybko i sprawnie.

Czy ktoś z Was używa albo słyszał o jakimś dobrym odkurzaczu pionowym, ale żeby te dywany jako tako odkurzał ? Głównie chodzi, aby szybko i bezproblemowo odkurzyć bez wyciągania kabli itp. Zastanawiam się nad dysonami,ale sam nie wiem. Dobrze by było, aby czas pracy na najwyższym biegu te 20-30 min wytrzymał.

Opublikowano (edytowane)

Dyson. 5 rok go używam. U mnie podłogi wszelakiej maści - panele, płytki i dywany (krótko i długowłose, sztuczne i wełniane). Radzi sobie świetnie. A i dla Dysona średni bieg to jak dla tanich odkurzaczy najwyższy.

Do tego w Dysonie jest świetna mała końcówka do zbierania kurzu z dywanów, którą przelatuje dywany raz na pół roku. I uwierz mi, żaden odkurzacz, żadna końcówka nie zbiera tak kurzu jak ona. Jak raz u rodziców odkurzałem dywan tą końcówką (a rodzice są z tych, co co 2-3 dni odkurzają swoje dywany tradycyjnym odkurzaczem) i pokazałem im, że mimo ich dbania wyciągnąłem z dywanu pół zasobnika kurzu i roztoczy - byli pod wrażeniem.

Jak fundusze pozwalają - szczerze Dyson. Jak budżet w okolicach 1000zł to lepiej iść w dobrego chinola niż coś markowego ale wyprodukowanego w Chinach.

Ja mam Dysona V11.

Edytowane przez trepek
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, trepek napisał(a):

Dyson. 5 rok go używam. U mnie podłogi wszelakiej maści - panele, płytki i dywany (krótko i długowłose, sztuczne i wełniane). Radzi sobie świetnie. A i dla Dysona średni bieg to jak dla tanich odkurzaczy najwyższy.

Do tego w Dysonie jest świetna mała końcówka do zbierania kurzu z dywanów, którą przelatuje dywany raz na pół roku. I uwierz mi, żaden odkurzacz, żadna końcówka nie zbiera tak kurzu jak ona. Jak raz u rodziców odkurzałem dywan tą końcówką (a rodzice są z tych, co co 2-3 dni odkurzają swoje dywany tradycyjnym odkurzaczem) i pokazałem im, że mimo ich dbania wyciągnąłem z dywanu pół zasobnika kurzu i roztoczy - byli pod wrażeniem.

Jak fundusze pozwalają - szczerze Dyson. Jak budżet w okolicach 1000zł to lepiej iść w dobrego chinola niż coś markowego ale wyprodukowanego w Chinach.

Ja mam Dysona V11.

Chyba zamówię dla niej dysona v12. Właśnie nie mogę nigdzie znaleźć porównania dysona do swojego philipsa 8000. W philipsie tryb turbo to ponad 20 min a Dyson ledwo 5. Ale właśnie jestem ciekaw c,y serio tryb auto w dysonie będzie odpowiadał temu turbo z philipsa