Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytałem gdzieś dzisiaj, że sam silnik meczowy pozostanie bez zmian, tylko sama warstwa graficzna ulegnie zmianie z racji unity...Jeżeli tak to trochę lipa, liczyłem też na zmiany w samym silniku meczowym

Opublikowano
Cytat

Zgodnie z informacjami podanymi przez FMInside, w Football Manager 2026 zabraknie możliwości prowadzenia reprezentacji narodowych.

To jednak nie jedyne cięcia. Według tego samego źródła, w najnowszej odsłonie serii nie znajdziemy:

Trybu prowadzenia kadr narodowych

Okrzyków przy linii w trakcie meczu

Systemu social mediów

Trybu „Załóż klub” oraz „Versus Mode”

Opublikowano (edytowane)

@AndrzejTrg widze ze na forach anglojezycznych nie bywasz ;) 

Sauce, often used in all caps along with "ZOMG," "OMG" and "PLZ," is a slang version of the word "source" frequently seen online. It is used, usually in a pleading tone, as a request to someone who posted a claim, picture or anything that raises interest but is unsourced or lacking information. Its goal is to prove it, confirm it or see more from the initial content. Sauce shares some similarities to Moar and Bump as a request for elaboration, additional content or the original source.

Edytowane przez Roman_PCMR
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Source? Wystarczy wejść na steama :E https://store.steampowered.com/app/3551340/Football_Manager_26/

obraz.png.7b00cc5c41be8b60e450ceb1c158cac2.png

Co do GreenManGaming co widać, niestety :( "GAME UNAVAILABLE WHERE YOU LIVE" :sciana: a jakby dali bonus za status bronze ło panie poniżej 200zł schodzi. 

Powoli gra będzie pojawiać się na różnych stronach, jak np 2game itd, gdzie będzie taniej niż na steamie. Ewentualnie klucze na cdkeys teraz loaded^^ itd. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Lykne chyba tego pre orderka :E Ale jak tak patrzę na te screeny to bardzo podobnie wygląda do poprzednich, mam nadzieje, że nie przenieśli całego kodu na nowy silnik tylko napisali na nowo bo tak to niektóre ulomnosci starej gry będą nadal😢

• Upvote 1
Opublikowano

Ładnie to wszystko wygląda ale coraz bardziej śmierdzi mi starym kodem gry 🥹 A największą ulomnoscia starego silnika była prędkość przetwarzania danych i nieumiejętnosc radzenia sobie z duza ilością lig, nawet na mocnych pc, pomijam już takie ograniczenia jak limity stadniow na 200k ludzi, 255 goli drużyny to maks jaki zobaczymy w statystykach gry, czy dziwne wycieki ilości członków sztabu czy piłkarzy jak dodawało się ligi w czasie kariery, zaczynałeś grę i było powiedzmy 20k piłkarzy, dodałeś jakas ligę i co sezon ci ich ilość rosła i rosła a potem save warzyl kilka giga 😭

Opublikowano
9 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Wy tu widzę obczajacie wersję 26, a ja nadal siedzę na klasyku:

image.png.a4137896de081a3703f8bb1ad963c072.png

Grało się :E Aczkolwiek wtedy mało z racji tego, że słabo język znałem, ale nie wiem czy teraz bym wrócił, nowe wersje mają dużo fajnych rzeczy których niestety brakuje w tych klasykach. A jest wsparcie dla Ultra Wide i FHD? :E

• Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, Godlike napisał(a):

mam nadzieje, że nie przenieśli całego kodu na nowy silnik tylko napisali na nowo bo tak to niektóre ulomnosci starej gry będą nadal😢

Ogólnie jak czytam komentarze czy to na polskiej scenie, czy na zagranicznych forach to właśnie dużo ludzi pisze, że obawia się, że to tylko nowa szata graficzna, a wszystko inne zostanie tak jak w FM24 (cały silnik itp). A skórkę to i tak od razu każdy wrzuca inną. Ja preorder sobie daruje, poczekam na opinie. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Pavel87 napisał(a):

Ogólnie jak czytam komentarze czy to na polskiej scenie, czy na zagranicznych forach to właśnie dużo ludzi pisze, że obawia się, że to tylko nowa szata graficzna, a wszystko inne zostanie tak jak w FM24 (cały silnik itp). A skórkę to i tak od razu każdy wrzuca inną. Ja preorder sobie daruje, poczekam na opinie. 

Zrobili to w unity wiec silnik na pewno inny :) ale wiem o co chodzi. Mam nadzieję,  że nie poszli tylko w grafikę. Jesli o mnie chodzi to meczy nie oglądam.  Jak na ytb nagrywalem to tylko wtedy.

Niestety kazda kolejna część coraz prostsza. Wystarczy dobra taktyka i lecisz. Tocspowodowalo, że zaczalem używać skórkę z natychmiastowym wynikiem. 

Przygode zaczynalem za dzieciaka od championship manager italia. Godzinami siedziałem.  Niestety nie bylo tam opcji zwolnij pilakrza (inne przepisy). I po wielu sezonach sklady byly cale zawalone i nie można było kupować pilakrzy bo nie było miejsca 🙈🙈

teraz katuje fm 24. Przewaznie co 2 lata kupowałem, bo zmiany kosmetyczne. A ten był za free na epic games :)

Edytowane przez marcin0218
Opublikowano
10 minut temu, Pavel87 napisał(a):

To jest jescze jakas polska scena FM? :E W sumie to by mogło tłumaczyć to, że rzekomo przenoszenie save z poprzednich odsłon ma funkcjonować, zobaczymy. Z jednej strony ma to swoje plusy np wiele dodatków będzie łatwiej przenieść czy zrobić ich nowe wersje, z drugiej strony bolączki poprzednich odsłon będą nadal 😢