Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 29.08.2025 o 20:29, Stjepan napisał(a):

Byłem dzisiaj na kiermaszu płyt winylowych, CD i kaset, oczywiście nabyłem Paradise Lost Icon na CD pierwsze bicie i Mysticum Planet Satan na winylu też pierwsze bicie, ale zauważyłem jak młodzi ludzie interesują się płytami CD, dziewczyny w wieku 18-20 lat kupiły Slipknota i coś tam jeszcze, nie jest źle z tą młodzieżą. Nie wszystkim tik tok wypalił mózg. 

Też ostatnio widzę, że moda na cięższą muzykę nie umarła wśród młodego pokolenia. Mnie śmieszy i jednocześnie smuci, jak słyszę, że ktoś słucha klasyki rocka/metalu, bo jeszcze go nie było na świecie, kiedy  kapela wypuściła swój debiutancki album, a człowiek pamięta jak stał w kolejce po tą kasetę :D.

• Like 1
Opublikowano

Wczoraj gadałem z 18 latką, pytam się ile lat słucha metalu, ona że 4 lata, przy piweczku przy wódeczce gadaliśmy sobie o muzie, ja mówię że prawie 30 lat siedzę w klimacie, pytała się ile mam lat przyznałem się, była zdziwiona na pierwszy rzut oka dała mi 10 lat mniej. :E No i oczywiście punkowcy poczęstowali mnie tanim winem, młodzi punkowcy, ze starymi to ja je piłem 20 lat temu za Geniem. :E 

Opublikowano

@Stjepan mi też Punk nie jest obcy :) mam nawet w bloku sąsiada, który tego słucha mam płyty i kasety G.B.H i The Exploited czasami 

do tego wracam, pamiętam jak kiedyś ten kumpel wyciągnął mnie na koncert G.B.H a z 2-giej strony nie wiem czy wiesz o tym ale kiedyś

Exploited wystąpił na MetalManii na dużej scenie w Spodku 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Ja nie będę, nie moje klimaty, ale mogli by sobie literówkę poprawić, @Stjepan daj im znać :) 

Mają własne piwo, na pewno kupię 4pak, koszulkę i kubek też, spanie mam zaklepane powrót też, można jechać. :D 

• Like 1
Opublikowano

A czy ktoś się wybiera ze mną i dziewczynami na Kreator 23/09 do Gdańska ??

(będę mógł się normalnie zbombardować bo nie będę siedział za kółkiem  ), jeżeli nie przedawkuję to może wrzucę parę fotek na Forum :) :metal:                                                                                                                                       

Opublikowano

No i dobra, z Thunder Fest wróciłem, było fajnie, takie małe festiwale mają klimat, zamek Krzyżacki zadbany kompaktowy, ze sceny wylewały się mroczne dźwięki, nie było tylko metalu, dark ambient też zawitał na scenę, poznałem osobiście wokalistę Azarath, normalny chłop, wypiliśmy trochę alko, pogadaliśmy o muzie, wydawnictwach jakie mamy, oczywiście po występie Azarath kupiłem ich płyty, Furia grała głównie utwory z najnowszej płyty, ale na koniec występu zrobili mi niespodziankę i zagrali z mojej ich ulubionej płyty "Księżyc Milczy Luty" "Za Ćmą za Dym.." Bytów ładne średniowieczne miasto, nie wielkie ale klimatyczne. Autograf od Marcina też dostałem. :D  

Opublikowano

Meldujemy swój powrót do W-wy z Gdańska w całości czyli Rafał,Lara,Angela i Maxine)

Zaliczyliśmy, zobaczyliśmy i wysłuchaliśmy i wrócilismy w całosci :) :clap: :metal:

Opublikowano

@Stjepan , @ghostdog  Właśnie wrócilśmy z Gdańska żałuj że Cię tam nie było jak widze jedna z córek mnie uprzedziła

dziewczyny były happy :) ,ale im się nie dziwię bo w końcu zaliczyły pierwszy koncert w życiu parę fotek wrzuciłem do 2-go wątku

.Ps @ghostdog nie wiem czy wiesz ale Running Wild wystąpi w przyszłym roku w Wacken a co do Sodom i Kreator to na razie nie wiadomo

pewnie trzeba będzie tam pojechać :)

• Like 1
Opublikowano

Nowy Paradise Lost całkiem dobry, po 20 przesłuchaniu wchodzi bardzo dobrze, taki doom metal lubię w ich wykonaniu, wszystko dobrze brzmi, gitary, perkusja, wokal, produkcja na najwyższym poziomie, tylko mam zastrzeżenia co do opakowania, wziąłem wersje Deluxe z dwoma bonusowymi kawałkami, digislave, nie lubię tego typu opakowań.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

W styczniu ukazuje się nowa płyta kreatora (już zamówiona ) jak i koszulki :) bilety na kwietniowy koncert też już zarezerwowane ,

a parę dni temu ukazał się nowy singiel i teledysk do niego , czekam na dostawę :) :metal:

Ps czy ktoś będzie dzisiaj na Acid Drinkers ??

Edytowane przez raven555
  • Like 2