No to tak...
Sterowniki Nvidia 591.86 - wiadomo, nowszych nie ma oficjalnie, 1080p glorious master race, wszystkie detale na maxa, włączony PT, DLAA, generator klatek x2.
Jedyna opcja, która wymagała zejścia niżej to... jakość cieni z "najwyższych" na "wysokie" - stary patent jeszcze z czasów RE 4 Remake, który pomaga trzymać w ryzach VRAM na karcie, szczerze polecam szczególnie dla kart 12GB VRAM.
Wrażenia? Eleganckie - gra lata gładko, płynnie i nawet na etapie ulic miasta nie miałem żadnych problemów z płynnością, nie widziałem też żadnego stutteru, gra nie generuje crashy w logach przy jej wyłączeniu ( ) i jestem zadolowony.
Mam na mysli manualne krecenie ramu
Procesoy bez kaszy sporo zyskuja na OC manualnym ramu w odpowienich warunkach oczywiscie. Co dla mnie jest wazniejsze niz oc gpu b o gram w gry gdzie ram ma kluczowe znaczenie.
Ale wszystko rozchodzi sie jak zwykle o wlasne preferencje i wybor gier
Myślałem, aby kupić, ale widzę, że nieźle gra trzyma cenę jak na tytuł, który ma już 5 miesięcy na karku. Musi być naprawdę dobra.:D
Sry, ale marzec należy do DS2. Albo Crimson.
Zależy co masz na myśli. Jeżeli mówimy o CPU vs RAM, a jako OC traktujemy też wczytanie EXPO np. na 6000CL30 aby nie chodziły na domyślnym JEDEC, to tak.
Natomiast moim zdaniem OC, które zamiata przyrostami powyższe, to OC GPU
A co do kręcenia na żyletki - dla mnie to forma masochizmu.
Znowu jak ktoś lubi, to nikt mu nie zabroni
Rekomendowane odpowiedzi