Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Send1N@Reddzik powiedzcie mi proszę jedną rzecz, o ile wiecie.

Chyba z 20 lat nie miałem komputera z monitorem.

Czy jeżeli zainstaluje na komputerze windows 10 i sterowniki AMD w wersji minimal i następnie skonfiguruje cały komputer używając jako wyjścia obrazowego HDMI puszczonego na tv 4k120hz, to czy potem jak ktoś weźmie ten sam komputer uruchomi u siebie i podłączy go pod display port do monitora 1440p 180hz to mu to normalnie zadziała na karcie AMD czy będzie czarny ekran i będzie musiał wejść w tryb awaryjny i odinstalować sterowniki i zainstalować na nowo?

Opublikowano

Ogólnie czy monitor, TV czy inny monitor jak podłączałem nie było problemu, nie przypominam sobie nic takiego. Rzadko to robiłem, a TV podłączałem kilka lat temu do kompa.
Nie mam AMD, ale to chyba nie ma znaczenia?

Opublikowano

@wallec nie będzie takich problemów ;) ja mam podłączony równocześnie do karty monitor 180hz (DP) + TV 60hz (HDMI) przełączam się między ekranami zależnie co robię bez problemu, czasem też podłączam do tego pc jeszcze inny ekran i bangla od strzała bez grzebania.

Opublikowano
W dniu 10.05.2025 o 16:54, Send1N napisał(a):

Moge ci sprzedać gigabyte G27Q za 350zł w bardzo dobrym stanie

Mogę być zainteresowany, możesz się odezwać na pw, bo ja albo nie mogę do ciebie, albo nie mam takiej opcji na tel. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Lenovo R27q-30, Dell G2724D, Nowa rewizja Samsunga Odyssey G5 " LS27DG500EUXEN" do takiej kasy możesz rozważyć też monitor 1440p w rozmiarze 32", sam ostatnio przesiadałem się na taki i nie nastawiałem się na to że zostanie ale chciałem przetestować i tu miłe zaskoczenie, rozdzielczość 2560x1440 daje radę przy 32" w dodatku ja siedzę 40cm od ekranu a co dopiero jak będziesz siedział nieco dalej z padem w rękach.

Opublikowano

32 całe odpada zw względu na ilość zajmowanego miejsca, nawet do konca nie wiem czy uda mi się wcisnąć monitor 27 calowy.

W najgorszym razie będę musiał kupić monitor 24 calowy z wyższym odświeżaniem albo zostawić to co mam czyli 23,5 cała fhd 60 hz.

• Upvote 1