Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktos moglby mi polecic plyte pod procesor ryzen 9 9900x3d 

i czy takie ramy beda fajnie dzialaly z tym procesorem GOODRAM 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30.

Również mam problem z kartą graficzną bo ceny są z kosmosu aktualnie mam rtx 2060 super i prawdopodobnie będę go przekładał na pierwsze tygodnie użytkowania komputera 

czy ktoś wie jaka karta by byłą najbardziej opłacalna do takich gier jak np cs2 valorant overwatch itp nie zamierzam grać w 4k ani bardzo wymagajace gry typu wukong,god of war albo jakies spider many  ale chciałbym uzyskać jak najwiecej fps w grach które podałe powyżej

Opublikowano

Ryzen 9900X3D to najgorszy wariant który można wybrać. Jeśli komp ma dłużyć do gier to 9800X3D będzie tańszy i szybszy. Jeśli ma być też sporo pracy wykorzystującej wiele rdzeni to tu 9950X3D będzie szybszy pod każdym względem (w grach i w pracy).

RAM jest ok. Jaki masz budżet? W jakiej rozdzielczości grasz?

• Upvote 1
Opublikowano

no ja wlasnie gram competetive w gierki wiec na detalach mi nie zalezy full hd gram albo 4:3 1280x960 a pytanie czemu 9900 to najgorszy wariant bo ceonowo to jest powiedzmy max moj za procka te 2900 bo ten 9950x3d to juz duzo droszy jest. Moj budzet to takie okolo 5.5k bez karty na karte mysle ze 2.5k max bym chcial przeznaczyc ale to narazie ciezko cos w tej cenie dostac fajnego.

Nizej zalaczylem ssa co sobie juz w koszyku powiedzmy ze zlozylem

prac.png

Opublikowano

Pooglądaj testy i weź tańszy 9800X3D, który nadal jest Królem (lub Królową w zależności od gry), szczególnie w niskich rozdzielczościach. 9900X3D, będzie wolniejszy od niego w grach, ale szybszy w zastosowaniach biznesowych, jak rendering wideo lub foto.

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, ravenoh napisał(a):

no ja wlasnie gram competetive w gierki wiec na detalach mi nie zalezy full hd gram albo 4:3 1280x960 a pytanie czemu 9900 to najgorszy wariant bo ceonowo to jest powiedzmy max moj za procka te 2900 bo ten 9950x3d to juz duzo droszy jest.

W takim razie najlepszym wyborem dla ciebie jest 9800X3D, będzie szybszy i tańszy niż 9900X3D.

Żaden z nich nie potrzebuje 420mm AIO.

• Like 1
Opublikowano

Pod AIO 420 potrzeba przede wszystkim ogromnej obudowy która to zmieści do środka, do tej co wybrałeś na pewno nie wejdzie, tam max 240mm.

Zobacz sobie w Proline z 9800X3D, z porządniejszym zasilaczem, ciekawszą obudową, AIO 360 i płytą na nowszym chipsecie:

https://proline.pl/koszyk/f476c80f

Jak się ustabilizuje sytuacja z GPU to wrzucisz tu sobie jakiegoś RTX 5070 czy RX 9070 i będzie wypas pod CS'a.

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Dirian napisał(a):

Pod AIO 420 potrzeba przede wszystkim ogromnej obudowy która to zmieści do środka, do tej co wybrałeś na pewno nie wejdzie, tam max 240mm.

Zobacz sobie w Proline z 9800X3D, z porządniejszym zasilaczem, ciekawszą obudową, AIO 360 i płytą na nowszym chipsecie:

https://proline.pl/koszyk/f476c80f

Jak się ustabilizuje sytuacja z GPU to wrzucisz tu sobie jakiegoś RTX 5070 czy RX 9070 i będzie wypas pod CS'a.

ta stronka proline jest spoko ? nie ma z nia problemow jakis