Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Tornado3 Widzisz, cisza to pojęcie względne - jeden napisze, że ciche cewki, a tak naprawdę jest głuchy jak pień i kompa trzyma pod biurkiem. Drugi napisze, że głośno, a kompa ma na biurku i wyostrzony słuch.
Mnie Inno3d ani razu nie zawiodło z cewkami. Obecnemu 5070ti minimalnie się odzywały w Nomadzie, może w CS2 jak było od groma FPS (nie pamiętam) - zmieniłem zasilacz na MSI z sygny i całkiem przestały być słyszalne.
Ile musiałeś dopłacić do ASUSa?

@cruzier Teraz kumam, masz 5070 non-Ti. No za 573zł więcej mógłbyś mieć ASUSa Prime 5070ti, więc średni deal z tym TUFem. Na pewno na przestrzeni czasu dużo na nim stracisz.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Lameismyname napisał(a):

@cruzier Teraz kumam, masz 5070 non-Ti. No za 573zł więcej mógłbyś mieć ASUSa Prime 5070ti, więc średni deal z tym TUFem. Na pewno na przestrzeni czasu dużo na nim stracisz.

Tak co do opłacalności zakupu - żadna i jestem tego świadom. Mam jednak inne priorytety, którymi się kieruję...  a i stać mnie aby przepłacać mając gdzieś tam pieniądze długi czas "odkładane do skarpety". W kwestii tego GPU - decyzja nadal otwarta.

Edytowane przez cruzier
Opublikowano

@cruzier Nie no rozumiem. Po prostu u mnie podświadomość tak działa, że miałbym wyrzuty sumienia gdybym przepłacił.
Co jak co ale hardware do PC to głupkowate hobby bo zawsze są plecy mniejsze lub większe.
Lubię czuć swój spryt w zakupach, dlatego biorąc ASUS Prime 5070ti w MSRP i trafiając na egzemplarz z cichymi cewkami poczułbym wewnętrzny spokój, ale nie było mi dane bo ze świecą szukać w takiej cenie.
Jest Inno3d, po wymianie zasilacza cewki niesłyszalne, wleciał pad na rdzeń i został wygrzany, UV bez straty wydajności, udało się odpalić normalnie 0 RPM z czym miałem problem (zły profil w sofcie), wentylatory same z siebie przyzwoite jak to Inno, nie wydają też dziwnych dźwięków start/stop jak w Gigabyte. Karta klasyczne 2 sloty bez opadania więc nie potrzeba podpórki. Ogólnie za MSRP jestem zadowolony i nie czuję potrzeby dopłaty do czegoś innego. To był świadomy zakup... za 600zł więcej miałem Zotaca Solida, jednak stwierdziłem, że nie.

Opublikowano
11 godzin temu, cruzier napisał(a):

@Lameismyname to nie tajemnica kartę kupiłem za 3327 zł... ( Dla mnie optymalna cena za ten model to max 3100 zł ). W porównaniu do ceny MSRP to jakieś 427 zł za dużo.

Biorąc pod uwagę, że Asus Prime 5070 kosztuje 2690 zł to płacenie takiej kasy za TUF jest nie do obrony. Wiem, że to lepsza wersja, ale mimo wszystko 600 PLN różnicy. 

Opublikowano
3 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

Biorąc pod uwagę, że Asus Prime 5070 kosztuje 2690 zł to płacenie takiej kasy za TUF jest nie do obrony. Wiem, że to lepsza wersja, ale mimo wszystko 600 PLN różnicy. 

Spokojnie czekam i badam rynek ... Jestem świadom mego "grzechu" 😓

Opublikowano

Podbiję temat bo przyszedł Zotac Solid OC.

Parametry po paru minutach w Quake 2 RTX. 100% obciążenie, pobór przez kartę 300W, 56 fps, więcej nie dał rady. Marine stał nieruchomo z 15 minut i gapił się przed siebie. BIOS quiet. Obudowa Corsair 275R, dwa fluctusy 140 na froncie, brak szkła z boku na czas testów.

Wentylatory: czy je słychać? Tak. Ale nie jest to takie wk*wiające wycie jak w tego typu wynalazkach. 1 2. Miałem oba, wiem jak to brzmi.

Dźwięk przypomina bardziej stare Windforce tego typu. W żadnym wypadku nie jest irytujący. Bez problemu zagłuszają go głośniki i idzie je wyprzeć w trakcie gry.

Cewki. Albo ich nie słychać albo zagłuszają je wentylatory. Win. Na ten moment dobry deal lol.

5070 TI.png

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@tomn2o 1200 to minimum.

@ShaDow_Pro jak zacząłem googlać to się okazało że 85 stopni to bezpieczna granica dla tych kości :E. Teraz jestem w kropce co zrobić. Jak patrzyłem na Reddit zotaca to takich z zepsutym chłodzeniem, gdzie wcześniejszy egzemplarz był ok, też się znajdzie.

Edytowane przez damiank
  • Thanks 1