Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Tomek1623 napisał(a):

Kody zaczną wysyłać jutro wczesnym rankiem, masz dostęp do forum, jesteś w becie.

Właśnie widzę że już wysłali, to się niedługo zabieram za ściąganie i zobaczę co tam dali i jak się jeździ.

po 90min jazdy to co mozna by powiedziec, hmm no bez szalu.

FFB wydaje sie mdle wzgledem 24, jezdzi sie podobnie. Graficznie to moze z path tracing bedzie znaczna roznica, u mnie jest zablokowane ale na takich samych ustawieniach jak w 24(bez RT) to ciezko zauwazyc roznice jesli sa jakies ;) 

na obnizce 50% mozna pomyslec.

Edytowane przez Dominix
Opublikowano

Zaproszenia i info o poprawkach do kolejnej bety też już było wysyłane.

Akurat wspomnieli że poprawili ffb na kierownicach mozy i fanateca więc może więcej protestuje bo pierwsza beta była tragiczna.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tylko 5 torów zeskanowanych? Czy wcześniej też były jakieś dostępne?

Swoją drogą - bo nie siedzę aż tak mocno w temacie, ale podejrzewam, że pasjonaci sim-racingu coś w wiedzą - takie skanowanie, pomijając fakt rozrzucenia torów po całym świecie, to są skomplikowane i drogie rzeczy, czy raczej powinien być to standard dla większych gier na poziomie mocapu itp.? Zresztą - komu jak komu, ale ĘĄ niestety wciąż kasy nie brakuje...

Opublikowano

Ciężko powiedzieć ile obecnych jest, pewnie by podali to razem przy okazji tego trailera, więc możliwe że jednak nie, albo wcześniej używali innej technologii. Ale imo to i tak za mało, jak na główną grę o F1 na tym etapie powinni już zamykać listę torów skanowanych laserowo a nie ja otwierać.

Ka będę miał standardowo triala to zobaczę na chwilę po premierze i poczekam na 2-3 patche i sprawdzę ponownie. Raczej nie będę się spieszył z zakupem, o ile do tego dojdzie, bo jak nie będzie lig których jest coraz mniej to nie będzie sensu.

Ostatnia beta mimo poprawy FFB była dla mnie dalej kiepska i bardzo podobna do 24. Zobaczę jak będzie dostęp do tej majowej bety ale jakiś duży skok jakości to się nie zapowiada. Path tracing da lepsza jakość wizualna ale w F1 to jest akurat najmniej ważne obecnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pamiętam odwrócone SPA z bodajże pierwszego GRID-a (aczkolwiek chyba niepełne) - nie wiem, czy ten tor w takim wydaniu nie byłby właśnie o wiele ciekawszy :P 

Opublikowano

Niech to padnie, beda lata posuchy ale moze przyjdzie w koncu cos lepszego niz to co dostajemy obecnie.

Sprawdzilem na szybko obecna bete, bez rewelacji wzgledem poprzednich beta testow i 24, to co dzisiaj pokazali to smiech na sali. Tyle lat a oni jedynie co dodali to kilka torow skanowanych i lal nikt nie pytal odwrocony layout torow + mega kaszankowy hud jest dalej :D 

• Upvote 1
Opublikowano

Ale rozumiecie, że to nigdy nie będzie hard-sim? Oczywiście nie znaczy to, że nawet jako sim-cade gra nie mogłaby być zrobiona lepiej albo że nie ma błędów, niemniej mam wrażenie, że często F1 najmocniej krytykują osoby, które nie rozumieją, że taka marka niszowa być nie może. Nawet Milestone - choć motocykle to znacznie większa nisza, i choć gra generalnie została mocno utrudniona na przestrzeni lat - nie może przekroczyć pewnej granicy. Dlatego że najgłośniejsi często narzekają na każdą odsłonę, a rację... owszem, czasem mają, ale tylko czasem - co mocno komplikuje sprawę, jeśli chce się poznać rzetelne opinie i kupić właściwą część, np. o fatalnym efekcie żyroskopowym w '23 fani mówili prawdę, o paru innych rzeczach niekoniecznie... i tak samo jest chyba z F1, choć kolejnych części nie porównywałem akurat tak dokładnie jak MotoGP.

Opublikowano

Oni wcale nie muszą przekraczać jakichś żadnych większych granic, nie oczekuje od nici tworzenia hard sima. Niech poprostu zamiast klepać tego samego od 6 lat, zrobią coś tak jak w latach 2010-2018, z kilkoma wyjątkami. Dało się wtedy robić różne gry z roku na rok, pod każdym względem, nawet stylu graficznego. Teraz po za oczywistymi zmianami bolidów, te gry sie nie różnią niczym.

Opublikowano
W dniu 30.04.2025 o 22:17, Zas napisał(a):

Ale rozumiecie, że to nigdy nie będzie hard-sim? Oczywiście nie znaczy to, że nawet jako sim-cade gra nie mogłaby być zrobiona lepiej albo że nie ma błędów, niemniej mam wrażenie, że często F1 najmocniej krytykują osoby, które nie rozumieją, że taka marka niszowa być nie może. Nawet Milestone - choć motocykle to znacznie większa nisza, i choć gra generalnie została mocno utrudniona na przestrzeni lat - nie może przekroczyć pewnej granicy. Dlatego że najgłośniejsi często narzekają na każdą odsłonę, a rację... owszem, czasem mają, ale tylko czasem - co mocno komplikuje sprawę, jeśli chce się poznać rzetelne opinie i kupić właściwą część, np. o fatalnym efekcie żyroskopowym w '23 fani mówili prawdę, o paru innych rzeczach niekoniecznie... i tak samo jest chyba z F1, choć kolejnych części nie porównywałem akurat tak dokładnie jak MotoGP.

2025 to powinno być DLC do 2024 za ułamek ceny, wtedy spoko. 

• 2 tygodnie później...