Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Kamiyanx A Ty zapytasz AI? xD

Teraz, Voodoo2 napisał(a):

Wraca "nie jestem za PiS, ale.. " xD

No ja znam osoby które nie cierpią PO ale rozważają głos na Trzaskowskiego.

Czy to też podlega krytyce?

Edytowane przez crush
Opublikowano
3 minuty temu, crush napisał(a):

Czy to też podlega krytyce?

Gdzie tam się doszukałeś krytyki? Nie biorę udziału w pierwszej turze, więc nie krytykuje wyboru innych, w drugiej głosuję przeciw PiS za sprawą obecnej prezydentury i 8 lat rządów. 

Opublikowano

Pytam czy problem z głosowaniem na kandydata którego partii się nie popiera działa w jedną stronę.

W ogóle to jest zabawne. Teraz nie można oddać prezydentury w ręce PiSu bo będzie paraliż. Za PiSuarów te same osoby nie miały problemu z paraliżem który by powstał po wyborze POwskiego długopisa. :D

Opublikowano

@crush Nie - bo w poprzednich wyborach prezydenckich PiS był w apogeum rozwalania praworządności, w apogeum wszystkich możliwych afer i w apogeum konfliktu z UE i chciano to za wszelką cenę zatrzymać. Różnica też taka, że wtedy już poznaliśmy jak rządzi mając swojego Prezeydenta bo rządził razem z PADem od 5 lat. Obecnie to inna sytuacja bo KO nigdy nie rządziła ze swoim Prezydentem. Oczywiście sięgając do historii mieliśmy PO/PSL i Komora, ale to było ponad dekadę temu. Generalnie my Polacy uczymy się wciąż demokracji. W UK, USA czy Francji te roszady i to jak rozliczać czy sprawdzać polityków są od stuleci. My mamy zaledwie 35 lat. Poznaliśmy już różne rządy z wyjątkiem Konfederacji (dawniej UPR i jego kolejnych odsłon). Teraz partie centro-lewicowe mają drugą szansę. Ale muszą mieć pełnię władzy. Trzeba odkręcić to wszystko co zrobiło z Polską PiS...

Nie wiem jakie mają odczucia zwolennicy PiS ale ja jako zwolennik PO przez 8 lat rządów PiS naprawdę bałem się publicznie, nawet anonimowo pisać coś przeciw PiS. Jak się słyszało jak choćby PiS zastrasza Frasyniuka gdzie zesłali na niego wszystkie możliwe kontrole nawet jakiś mało ważnych inspekcji... Czy słyszeliście obecnie aby KO inwigilowała i podsłuchiwała oponentów politycznych albo gnębiła kontrolami przedsiębiorców pisowskich? Nie przypuszczam aby zwolennicy PiS bali się głoszenia swoich poglądów... To jedna z bardzo wielu różnic dlaczego wtedy chciano powstrzymać PiS i dlaczego teraz nie boimy się oddać pełni władzy KO.

Opublikowano
27 minut temu, crush napisał(a):

W ogóle to jest zabawne. Teraz nie można oddać prezydentury w ręce PiSu bo będzie paraliż.

Ale ja nie rozważam, który obecnie rząd sprawuje władze, po 10 latach Dudy, mogę sobie wyobraznic zagrożenie ze strony Nawrockiego dla Państwa w roli prezydenta, bez względu kto rządzi Państwem teraz i będzie  za 3 lata.

• Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

Ale ja nie rozważam, który obecnie rząd sprawuje władze, po 10 latach Dudy, mogę sobie wyobraznic zagrożenie ze strony Nawrockiego dla Państwa w roli prezydenta, bez względu kto rządzi Państwem teraz i będzie  za 3 lata.

Powinieneś mieć dożywotni zakaz głosowania. Po złamaniu kary chłosta rozpalonymi w lecie od słońca pokrzywami i do tego jeszcze polanie benzyną ta za 5.19 obiecaną.Wtedy mimo wszystko zrozumiesz co dobrego dla Polakóœ robił Duda, a co zrobi Trzaskowski i cała banda jak im oddasz 100% władzy. To czy Nawrocki będzie lepszy od Dudy to nawet śmiem twierdzić, że zielonego pojęcia nie ma on sam, ale przynajmniej nie roztrwonił kasy jak Tusk i mu pochlebni w niespełna rok. To co się stało pod koniec 2023 roku to był 4 rozbiór Polski, a raptem przygotowania do tego. Teraz jak wygrać Trzaskowski to Tusk się podzielić 50 na 50 z Niemcami i Putinem, a oni i tak będą lać po nim ciepłym moczem i się śmiać jaka z niego pusta-kapusta, ale kasa będzie lecieć i dla niego to jest najważniejsze i tych wszystkich pod nim i nad nim. W zasadzie Polsce wystarczył by Król i Królowa. LAnsowali by się za naszą kasę, a i tak rząd robił by co chce, Prezydent obecnie w Polsce to strata kasy.

Opublikowano
34 minuty temu, hubio napisał(a):

Nie wiem jakie mają odczucia zwolennicy PiS ale ja jako zwolennik PO przez 8 lat rządów PiS naprawdę bałem się publicznie, nawet anonimowo pisać coś przeciw PiS

No tysiące ludzi ucierpiało w wyniku nagonek PiSu na wolność słowa.

A nie... Czekaj. J*****m PiS aż miło razem z milionem innych ludzi w internecie.

39 minut temu, hubio napisał(a):

Czy słyszeliście obecnie aby KO inwigilowała i podsłuchiwała oponentów politycznych albo gnębiła kontrolami przedsiębiorców pisowskich?

No ba. Tyle, że słusznie. xD

20 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

A mnie jednak boli, że Rafau z PiSem u władzy będzie dokładnie taką samą wredną gnidą jak Andrzej Dupa.

36 minut temu, hubio napisał(a):

Jak się słyszało jak choćby PiS zastrasza Frasyniuka gdzie zesłali na niego wszystkie możliwe kontrole nawet jakiś mało ważnych inspekcji...

Frasyniuk obraca się wokół polityki. Dziennikarzy zamykali? Nie. Na ludzi masowo wysyłali policję za wpisy w necie? Nie.

A wiesz gdzie to robią? W liberalnej Brytanii. A wiesz kto przebąkiwał o monitorowaniu "hate crime'u" w internecie? Koalicja.

4 minuty temu, EUZEBIUSZ napisał(a):

Teraz jak wygrać Trzaskowski to Tusk się podzielić

Grubo.

Opublikowano

A moim zdaniem oddanie władzy PO to pchanie nas w stronę większych idiotyzmów rządu centralnego w Brukseli i brak kogokolwiek kto będzie potrafił się temu przeciwstawić bo premier oprócz wielkich zapowiedzi, strzeleniu kilku poważnych min nie postawi się Berlinowi i innym. Dla Berlina jest ok dopóki będziemy mniejsza gospodarką i będziemy się zaopatrywali we wszystko od nich a każda decyzja która jest dobra dla nas jest od razu bombardowana.

Strach to będzie ale niedługo na ulicach miast jak Arabowie i czarnoskórzy nas zaleją i w imieniu z@sranej poprawności politycznej będziemy więźniami we własnym kraju.

• Haha 5
Opublikowano
8 minut temu, EUZEBIUSZ napisał(a):

Powinieneś mieć dożywotni zakaz głosowania. Po złamaniu kary chłosta rozpalonymi w lecie od słońca pokrzywami i do tego jeszcze polanie benzyną ta za 5.19 obiecaną.Wtedy mimo wszystko zrozumiesz co dobrego dla Polakóœ robił Duda, a co zrobi Trzaskowski i cała banda jak im oddasz 100% władzy. To czy Nawrocki będzie lepszy od Dudy to nawet śmiem twierdzić, że zielonego pojęcia nie ma on sam, ale przynajmniej nie roztrwonił kasy jak Tusk i mu pochlebni w niespełna rok. To co się stało pod koniec 2023 roku to był 4 rozbiór Polski, a raptem przygotowania do tego. Teraz jak wygrać Trzaskowski to Tusk się podzielić 50 na 50 z Niemcami i Putinem, a oni i tak będą lać po nim ciepłym moczem i się śmiać jaka z niego pusta-kapusta, ale kasa będzie lecieć i dla niego to jest najważniejsze i tych wszystkich pod nim i nad nim. W zasadzie Polsce wystarczył by Król i Królowa. LAnsowali by się za naszą kasę, a i tak rząd robił by co chce, Prezydent obecnie w Polsce to strata kasy.

Weź jakieś leki, bo to co piszesz to brednie jakich dawno na tym forum nie było. 

Aaa, i odstaw republikę bo to szczujnia, która tylko cię okłamuje.

4 minuty temu, Barosz napisał(a):

A moim zdaniem oddanie władzy PO to pchanie nas w stronę większych idiotyzmów rządu centralnego w Brukseli i brak kogokolwiek kto będzie potrafił się temu przeciwstawić bo premier oprócz wielkich zapowiedzi, strzeleniu kilku poważnych min nie postawi się Berlinowi i innym. Dla Berlina jest ok dopóki będziemy mniejsza gospodarką i będziemy się zaopatrywali we wszystko od nich a każda decyzja która jest dobra dla nas jest od razu bombardowana.

Strach to będzie ale niedługo na ulicach miast jak Arabowie i czarnoskórzy nas zaleją i w imieniu z@sranej poprawności politycznej będziemy więźniami we własnym kraju.

No bo przez 8 lat rządów PiS byliśmy wolni od idiotyzmu? To UE kazała zamknąć pisiorom lasy? :) 

• Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano
Teraz, crush napisał(a):

Czyli zawsze? 🤔

No tak patrząc na ludność obu państw ich nie przegonimy. Chodzi mi o przypadki jak port w Świnoujściu - nasz interes narodowy i nasze ambicje aby wziąć swój kawałek tortu jakim jest handel jest od razu przez Niemcy widziany jako kompletnie nie potrzebny pomysł. Albo x lat temu jak były pierwsze plany budowy elektrowni atomowej to kto wyraził swoją dezaprobatę? Niemcy.

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Weź jakieś leki, bo to co piszesz to brednie jakich dawno na tym forum nie było. 

Aaa, i odstaw republikę bo to szczujnia, która tylko cię okłamuje.

Wyłącz TVN i TVP bo to szczują która leje na ciebie moczem słonia, któ©u tydzień się nie mógł odlać  bo czysta woda im się skończyła pod koniec 2023 roku. Chyba, że kochasz Wellman, a ona kocha Tuska to bardzo wymowne, ale jak miał bym się kochać w Wellman to zdecydowanie ładniejsza Szenyszyn, od Wellman nawet świnie uciekają.

10 minut temu, crush napisał(a):

A mnie jednak boli, że Rafau z PiSem u władzy będzie dokładnie taką samą wredną gnidą jak Andrzej Dupa.

Bierz Trzaskowskiego, ciebie sprzedaż Putinowi pierwszego, żeby sprawdził czy czołg mu działa.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, EUZEBIUSZ napisał(a):

Wyłącz TVN i TVP bo to szczują która leje na ciebie moczem słonia, któ©u tydzień się nie mógł odlać  bo czysta woda im się skończyła pod koniec 2023 roku. Chyba, że kochasz Wellman, a ona kocha Tuska to bardzo wymowne, ale jak miał bym się kochać w Wellman to zdecydowanie ładniejsza Szenyszyn, od Wellman nawet świnie uciekają.

Bierz Trzaskowskiego, ciebie sprzedaż Putinowi pierwszego, żeby sprawdził czy czołg mu działa.

A umiesz coś napisać poprawnie po polsku i - co trudniejsze - z sensem? :) 

Słabo ci ten translator działa, onucko.

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, EUZEBIUSZ napisał(a):

Polski to nie jest Twój pierwszy język, czy jesteś niedorozwinięty? 🤔

Edytowane przez crush
Opublikowano
Teraz, Voodoo2 napisał(a):

Ty nie powinieneś mieć nigdy, nikt z IQ poniżej 80 nie powinnien 

Ten co ocenia IQ po wypowiedziach na forum nie ma go w cale. 

Opublikowano

Ogólnie problemem Polski jest wadliwy ustrój w sferze władzy wykonawczej.

11 minut temu, Barosz napisał(a):

Przecież Vateusz w Unii podpisywał wszystko jak leci. Zresztą rząd centralny w UE to teraz bezpieczna hipoteka. Mamy problem za wschodnią granicą.

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano
45 minut temu, EUZEBIUSZ napisał(a):

Ten co ocenia IQ po wypowiedziach na forum nie ma go w cale. 

A ma w centymetry? 🤔

44 minuty temu, EUZEBIUSZ napisał(a):

Bierzesz rentę? Jak nie to pilnie aplikuj. 

• Haha 2
Opublikowano

Zabawne co ta polityka robi z Was. Skaczecie sobie do gardeł jak te pieski w sejmie. Nie jest wyborcą ani konfy ani PiSu ani po. Jestem obywatelem który nie zgadza się z tym jak wygląda stan państwa polskiego i nie mówię że wszystko jest źle ale pewne sfery jak bezpieczeństwo dla mnie jest nieporozumieniem. Szkoda mi nerwów, wesołych świąt i miłego wieczoru.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Barosz napisał(a):

Zabawne co ta polityka robi z Was. Skaczecie sobie do gardeł jak te pieski w sejmie. Nie jest wyborcą ani konfy ani PiSu ani po. Jestem obywatelem który nie zgadza się z tym jak wygląda stan państwa polskiego i nie mówię że wszystko jest źle ale pewne sfery jak bezpieczeństwo dla mnie jest nieporozumieniem. Szkoda mi nerwów, wesołych świąt i miłego wieczoru.

„Nie jestem za pisem, ale… lepiej żeby PiS rządził”

stare, znałem.

W kwestii bezpieczeństwa trudno mówić o takowym gdy na armię wpływ ma taka kreatura jak Macierewicz. No, ale o tym w mediach prawicowych nie piszą. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

„Nie jestem za pisem, ale… lepiej żeby PiS rządził”

stare, znałem.

W kwestii bezpieczeństwa trudno mówić o takowym gdy na armię wpływ ma taka kreatura jak Macierewicz. No, ale o tym w mediach prawicowych nie piszą. 

Pomodlę się jutro do Boga, żeby wyleczył ciebie z tej permanentnej wściekłości na prawicowców. Wtedy może zrozumiesz, że cała reszta robi miliard procent gorzej niż oni, a jak nie pomoże to przynajmniej zrobię dobry uczynek, a jak nie to życzę ci wesołych świąt i oby twoje dzieci i wnuki wybaczyły ci kiedykolwiek, że musiały za****łać u Niemców na truskawkach bo w Polsce nie ma za co żyć jak 12 lat temu.

Edytowane przez EUZEBIUSZ
Opublikowano
2 minuty temu, EUZEBIUSZ napisał(a):

Pomodlę się jutro do Boga, żeby wyleczył ciebie z tej permanentnej wściekłości na prawicowców. Wtedy może zrozumiesz, że cała reszta robi miliard procent gorzej niż oni, a jak nie pomoże to przynajmniej zrobię dobry uczynek, a jak nie to życzę ci wesołych świąt i oby twoje dzieci i wnuki wybaczyły ci kiedykolwiek, że musiały za****łać u Niemców na truskawkach bo w Polsce nie ma za co żyć jak 12 lat temu.

Pomódl się o rozum dla siebie. Może to nic nie da, ale wiesz - lekarze mówią, że placebo czasem działa :) 

• Haha 1
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...