Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, TheMr. napisał(a):

A w 2019 zatrzymałeś? :E A w 2015? :E To że planeta sobie płonie to są naukowe dowody na to, osoby które się z tego śmieją pokazują tylko zerowe zrozumienie sytuacji. Drzewka oliwkowe już rosną w Polsce ;) 

Ja tylko na konfe głosuje i mniejsze zło. To, że "planeta płonie" mało mnie obchodzi. Przy dobrych wiatrach zostało mi ze 40 lat życia i nie będę się ograniczał dla cudzych dzieci. Niech właściciele tych dzieci mniej emitują aby im dzieci nie odparowywały po wyjściu z cienia. 

• Like 2
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Kris194 napisał(a):

Swoją drogą ja w ogóle nie poznaję Tuska w tej kadencji. Gdzie ten człowiek, u którego Nowak poleciał za niewpisany zegarek? Zapomniał, że jego elektorat to nie jest pisowski beton?

Dostałeś amnezji ? juz na poprzednim forum i również na tym forum pisałem ( można to sprawdzić ) że Tusk zwariował i to nie jest już ten sam człowiek który uratował Polskę przed choćby kryzysem finansowym który był w całej Europie a w Polsce nie było , to ty i twoi koledzy pisaliście ze jestem ruską onucą i konfederuskiem , czyli  jesteś onucą teraz wg waszej logiki ?

onuca.jpg

Edytowane przez voltq
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, michasm napisał(a):

On po powrocie z parlamentu europejskiego nie jest już taki mocny. Zapewne jest mnóstwo układów ponad nim. Wrócił jako twarz, bez której PiS zostałby przy władzy. 

A nie dopuszczasz najprostszej przyczyny jaką jest wiek i najzwyczajniejsze nie chce się już? Gość się spełnił politycznie, ma kasę. Czego chcieć więcej? Tylko siedzenia już na tyłku mu brakuje do pełni szczęścia ;) 

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano
13 minut temu, Kris194 napisał(a):

Swoją drogą ja w ogóle nie poznaję Tuska w tej kadencji. Gdzie ten człowiek, u którego Nowak poleciał za niewpisany zegarek? Zapomniał, że jego elektorat to nie jest pisowski beton?

Rozmiękł w Brukseli. Najdziwniejsze, że jak poszedł na noże z PiS to powinien obawiać się ich powrotu. Powinien swoich ludzi trzymać za mordę.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Kris194 napisał(a):

Ziobro zdziwienia.

I znów to samo pogarda dla ludzi którzy mają wykształcenie podstawowe , znam takich którzy mają magistra a są głupsi od ludzi którzy mają wykształcenie niepełne podstawowe

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, MaxaM napisał(a):

A nie dopuszczasz najprostszej przyczyny jaką jest wiek i najzwyczajniejsze nie chce się już? Gość się spełnił politycznie, ma kasę. Czego chcieć więcej? Tylko siedzenia już na tyłku mu brakuje do pełni szczęścia ;) 

Ja mu tego nie mam za złe. Gdyby nie wrócił to wciąż rządził by PiS. 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Pentium D napisał(a):

To, że "planeta płonie" mało mnie obchodzi.

Nie przypominaj mi, bo zacznę pisać znowu posty w klimatycznym temacie. :E Teraz najpewniej będzie kilka / kilkanaście lat chłodniejszych, bo aktywność słoneczna się zmieniła, wchodząc w kolejny cykl, a jest ich kilka, które się zazębiają. Ta aktywność wpływa m.in. na ilość chmur poprzez jonizację, a one z kolei odbijają promieniowanie słoneczne itd.
A ocieplenie jest takie, że lodu przybywa, a Ziemia się zieleni, szczególnie na terenach suchych.

10 minut temu, voltq napisał(a):

Tusk zwariował i to nie jest już ten sam człowiek który uratował Polskę przed choćby kryzysem finansowym który był w całej Europie a w Polsce nie było

Chyba największym ratunkiem było nieprzyjęcie Euro i mniejsze zespolenie się z rynkiem światowym, a do tego dąży ta ferajna...

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, michasm napisał(a):

Ja mu tego nie mam za złe. Gdyby nie wrócił to wciąż rządził by PiS. 

Ja to mam wrażenie, że już i dla Trzaskowskiego nic się nie chce i jemu wadzi ewentualna wygrana :heu:

Opublikowano
1 minutę temu, MaxaM napisał(a):

Ja to mam wrażenie, że już i dla Trzaskowskiego nic się nie chce i jemu wadzi ewentualna wygrana :heu:

Też odnosze wrazenie, ze popełnia ten sam bł.ad co w 2020.. Oby nie 

• Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, Pentium D napisał(a):

Ja tylko na konfe głosuje i mniejsze zło. To, że "planeta płonie" mało mnie obchodzi. Przy dobrych wiatrach zostało mi ze 40 lat życia i nie będę się ograniczał dla cudzych dzieci. Niech właściciele tych dzieci mniej emitują aby im dzieci nie odparowywały po wyjściu z cienia. 

Czyli wolisz żyć 20 lat w dupie? Dobrze wiedzieć :) Planujesz już emigrację? Poważnie pytam, bo Europa nie będzie do zamieszkania w następnych 20 latach przy obecnej trajektorii. 

• Confused 3
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Czyli wolisz żyć 20 lat w dupie? Dobrze wiedzieć :) Planujesz już emigrację? Poważnie pytam, bo Europa nie będzie do zamieszkania w następnych 20 latach przy obecnej trajektorii. 

od 2014 roku żyjemy w takich warunkach to już ponad 10 lat 

Jak się islamistów jeszcze więcej sprowadzi i terrorystów to pewnie ze Europa nie będzie do zamieszkania

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, voltq napisał(a):

Ci ludzie non stop nawołują i pochwalają przestępstwa widzą źdźbło trawy w oku Nawrockiego ale nie widza belki  u siebie , to jest jakiś matrix

Ja rozumiem emocje, ale jak nie rozumiesz użycia metafor, to nie zabieraj się za komentowanie polityki. Nikt nie nawołuje w tym wpisie do przestępstwa.

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Człowiek Legenda napisał(a):

Ja rozumiem emocje, ale jak nie rozumiesz użycia metafor, to nie zabieraj się za komentowanie polityki. Nikt nie nawołuje w tym wpisie do przestępstwa.

Czyli jak ja napisze "ze trzeba do ciebie pojechać i cię zasztyletować" to jest metafora wg ciebie ?
Oczywiście nie nawołuje do tego jedynie przedstawiam absurd i idiotyzm sytuacji nawoływania i pochwalania przestępstwa o której piszesz ja takie sytuacje bardzo surowo potępiam ty oczywiście nie widzisz problemu jak widze

Edytowane przez voltq
Opublikowano
4 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Dlaczego nie będzie?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, TheMr. napisał(a):

Czyli wolisz żyć 20 lat w dupie? 

20 lat i europa nie do zamieszkania :E 
Dobra masz mnie, do końca roku wrócę do tematu klimatycznego, bo ludzi strasznie urabiają wizją zagłady. Ale się zdziwisz przyszłymi chłodnymi latami. 

Chyba że masz na myśli przybyszów z Afryki i podobnych terenów, co Niemcy rozrzucają po Europie np. radiowozami do Polski.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, voltq napisał(a):

od 2014 roku żyjemy w takich warunkach to już ponad 10 lat 

A umiesz czytać wykresy? Pytam, bo nie jest to oczywiste po tym jak pokazujesz, że nie wiesz co to statystyka :) 

image.thumb.png.346162dc35aebb363a2d46ffa7aec338.png

7 minut temu, TheMr. napisał(a):

Spoko loko, według wielu przewidywać szykuje się dla nas nienajgorszy klimat :D 

Ludzie narzekają na emigrantów ze wschodu. Ciekawe co to będzie jak zaczną do nas napływać z zachodu :D

2 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Dobra masz mnie, do końca roku wrócę do tematu klimatycznego, bo ludzi strasznie urabiają wizją zagłady. Ale się zdziwisz przyszłymi chłodnymi latami. 

Co roku słyszę, o kończących się cyklach słonecznych, a temperatura jak idzie w górę, tak idzie ;)

Edytowane przez MaxaM
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, MaxaM napisał(a):

A umiesz czytać wykresy? Pytam, bo nie jest to oczywiste po tym jak pokazujesz, że nie wiesz co to statystyka :) 

image.thumb.png.346162dc35aebb363a2d46ffa7aec338.png

Spoko loko, według wielu przewidywać szykuje się dla nas nienajgorszy klimat :D 

Ludzie narzekają na emigrantów ze wschodu. Ciekawe co to będzie jak zaczną do nas napływać z zachodu :D

Przecież pisałem już wielokrotnie ze jestem za i się dostosuje ale tylko wtedy kiedy te 1% najbogatszych  sprzeda wszystko co ma i wróci do wspólnoty pierwotnej

https://smoglab.pl/raport-oxfam-1-proc-najbogatszych-emituje-tyle-co2-ile-2-3-ludzkosci/

Rafał Trzaskowski wydaje pieniądze z budżetu miasta Warszawa na jakieś ostatnie pokolenia i inne debilizmy , choćby to  dyskwalifikuje go do objęcia fukncji prezydenta państwa Polskiego

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, MaxaM napisał(a):

Co roku słyszę, o kończących się cyklach słonecznych, a temperatura jak idzie w górę, tak idzie ;)

To źle słyszysz lub jakiś krakaczy internetowych, co plotą bez rozumienia mechanizmów, bo cykl miał być nieco dłuższy, ale wygląda na to że minęliśmy już jego szczyt.
https://pawelklimczewski.pl/2023/09/03/slonce-nas-nie-opuszcza-jeszcze-bedzie-normalnie/
image.png.8df5679501d16055644c0b062f4decb9.png

Edit. Bardziej o to chodziło:
https://pawelklimczewski.pl/2024/02/03/kosmiczna-prognoza-do-2045-globalne-oziebienie/
A tutaj najnowszy, którego jeszcze nie czytałem, więc sobie teraz zajrzę: (Jednak jest to tylko powtórka oraz info o tym, że media zaczynają coś łapać.)
https://pawelklimczewski.pl/2024/11/26/globalne-ochlodzenie-otworzyli-w-koncu-tego-maila-z-waszyngtonu-ze-to-juz-nie-tak-cwierkamy/

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

Czyli jak ja napisze "ze trzeba do ciebie pojechać i cię zasztyletować" to jest metafora wg ciebie ?

Gdzie tu jest metafora? Nie ma, więc jakby ktoś tak napisał, to wtedy byłoby to nawoływanie do przestępstwa.

Natomiast jak ktoś powie "sondaże wystrzeliły" to przypuszczam że nie obawiasz się wybuchu wojny, tylko rozumiesz że słowa mogą mieć przenośne znaczenie. Chyba że jednak ten egalitaryzm dt. wykształcenia wyborców Nawrockiego ma w twoim przypadku bardziej osobiste podstawy.

2 minuty temu, voltq napisał(a):

Gdzie tu jest metafora? Nie ma, więc jakby ktoś tak napisał, to wtedy byłoby to nawoływanie do przestępstwa.

Natomiast jak ktoś powie "sondaże wystrzeliły" to przypuszczam że nie obawiasz się wybuchu wojny, tylko rozumiesz że słowa mogą mieć przenośne znaczenie. Chyba że jednak ten egalitaryzm dt. wykształcenia wyborców Nawrockiego ma w twoim przypadku bardziej osobiste podstawy.

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...