Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, LeBomB napisał(a):

Zrobili głupio ich sprawa, ale będą mieli okazję się poprawić.

Wszyscy o tym pisali że to najlepsze rozwiązanie na utrzymanie zaangażowania swojego elektoratu. Wtedy wszystko  poszło by na wetującego Dudę, a tak koalicja dostała łatkę nierobów. 

Czy będą mieli okazje?, bardzo wątpię bo prawie na bank to przewalą. 

A jak będą mieli prezydenta i dalej do 2027 nic nie zrobią to co wtedy znów napiszesz "zrobili głupio" i trzeba dać im kolejną szanse?. 
Ja już sobie obiecałem że na II turę pójdę zagłosować na Trzaska (namówiłem na to też już 3 osoby które miały olać II turę). Ale jesli wygrają a nic się nie zmieni to w życiu już nie zagłosuje na te partie obojętnie jak się będą nazywać. To samo jak przewalą z Batyrem, następne wybory odpuszczam i niech się dzieje co chce. 
Wiedzieli jaka jest stawka to mogli się zastanowić nad tym, a nie powoli wchodzić w buty PIS. 

Edytowane przez Camis
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Camis napisał(a):

A temu co się stało?.

Do tego dotarło, nie ważne czy odgórnie z wyższych władz kościelnych czy sam wyciągnął wnioski, to o co pytałem tutaj już jednego z użytkowników czyli: czy takie obrzucanie błotem innych to jest to głoszone katolickie miłosierdzie i miłość bliźniego czy prawicowa jedność narodu? 

Dostałem jedynie odpowiedź, która by sugerowała, że jak ktoś może to im też wolno, co totalnie kłóci się z tym w co wierzą, co wyznają i jakie wartości reprezentują :E 

Dlatego już nie drążę...

Teraz, Camis napisał(a):

Wtedy wszystko szłoby na wetującego Dudę

Który i tak nie będzie miał kolejnej kadencji, który już i tak nie obciąży PiSu bo w razie czego się wyprą, a na Nawrockiego takie działanie spadnie w całości, bo przecież to kandydat obywatelski i PiSowi nic to niego. Pytanie czy wtedy Nawrocki udźwignie taki ciężar odpowiedzialności, czy jednak będzie się chciał porozumieć z rządem.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

23 minuty temu, skypan napisał(a):

Aaaa. Ok I Rafał co ? Zrobił szach mat ? Nie miał wyjścia i jedyne co mógł zrobić by jeszcze wyjść z tej sytuacji to zaprosił go do siebie. Nie chcę gadać ale pogadam.

Dosłownie. Nie chciał z nim gadać, bo wiedział czym to się może skończyć, więc skoro się już tego podjął, to narzucił własn zasady by mieć chociaż pewną namiastkę kontroli. Ja go rozumiem czemu tak postąpił, przecież wiemy z której strony stołu Krzysiu podjadał.

25 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Nie, nie boli, prostu mam to w dupie bo ci nowi lepsi w niczym nie sa.

Sa wazniejsze kwestie 

Masz w dupie kwestie praworządności, rozliczenia zamordystów i złodziei? Symetrystyczne banialuki, NICZEGO innego się po Tobie nie spodziewałem niż rozmydlania winy pis0wców. 

22 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Tyle ze ta koalicja ani za dobrze nie skazuje, ani tym bardziej nic nie robia

Elegancko :E

Gdyby nie pisowski długopis w pałacu, to cerata Kamiński i Wąsik już dawno by grzali ławę na Rakowieckiej.

12 minut temu, pawelsake napisał(a):

Trzaskowski podpisze wszystko co mu Tusk podrzuci w tym zielony ład, a wtedy będziecie płakać.

Usuń konto kłamco

image.png.c222d29820fa66b76223d94e9bb08f7b.png 

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano
9 minut temu, Badalamann napisał(a):

"Zielony ład" od wielu lat jest wdrażany. Jesteśmy w trakcie kolejnych etapów. Które na poziomie UE negocjował i zaakceptował PiS.

Kto by nie został Prezydentem to będzie to wdrożone na poziomie krajowym.

U nas tak, bo nawet jak wypowiemy porozumienie paryskie, to pozostają jeszcze dyrektywy unijne, które do tych porozumień dalej będą się odnosić, ale tego już niektórzy nie rozumieją.

16 minut temu, pawelsake napisał(a):

ale dla waszego dobra radze wam zagłosować na przeciwną partie niż ta która rządzi dla równowagi władzy.

To kto w końcu rządzi? PO, czy koalicja kilku partii? 🤔

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano
5 minut temu, LeBomB napisał(a):

Który i tak nie będzie miał kolejnej kadencji, który już i tak nie obciąży PiSu bo w razie czego się wyprą

Ale wtedy koalicja zyskałaby więcej poparcia w wyborach prezydenckich i możliwe że Trzaskowski by wygrał bez problemu, a tak wyborcy koalicji się w**** i nie wiadomo czy pójdą na II turę. 
A wygrana kumpla bandziorów to szybki kolaps poparcia dla koalicji i możliwe przyspieszone wybory gdzie stracą władze na 100%. 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Camis napisał(a):

Ale jesli wygrają a nic się nie zmieni to w życiu już nie zagłosuje na te partie obojętnie jak się będą nazywać. To samo jak przewalą z Batyrem, następne wybory odpuszczam i niech się dzieje co chce. 

Wiedzieli jaka jest stawka to mogli się zastanowić nad tym, a nie powoli wchodzić w buty PIS. 

Nie wierzę. Wydaje mi się, że zawsze będziesz bronić kraj przed PiSem 🤣

5 minut temu, LeBomB napisał(a):

U nas tak, bo nawet jak wypowiemy porozumienie paryskie, to pozostają jeszcze dyrektywy unijne, które do tych porozumień dalej będą się odnosić, ale tego już niektórzy nie rozumieją.

Jak komuś nie pasuje zielony ład to niech promuje wyjście z Unii. Innej drogi nie ma, a plucie w twarz rządowi, który musi to w prowadzić nie ma sensu. 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, huudyy napisał(a):

Dosłownie. Nie chciał z nim gadać, bo wiedział czym to się może skończyć, więc skoro się już tego podjął, to narzucił własn zasady by mieć chociaż pewną namiastkę kontroli. Ja go rozumiem czemu tak postąpił, przecież wiemy z której strony stołu Krzysiu podjadał.

Masz w dupie kwestie praworządności, rozliczenia zamordystów i złodziei? Symetrystyczne banialuki, NICZEGO innego się po Tobie nie spodziewałem niż rozmydlania winy pis0wców. 

Gdyby nie pisowski długopis w pałacu, to cerata Kamiński i Wąsik już dawno by grzali ławę na Rakowieckiej.

Usuń konto kłamco

image.png.c222d29820fa66b76223d94e9bb08f7b.png 

Kolejny z urojeniami 

Ale ok masz racje, zmieniam zdanie

Najwazniejsze problemy w polsce:

1. Kaminski i Wasik

2. Skazywanie pisowcow, ktore ruszylo juz pelna para ale jakos nie wyszlo

Wiecej nie ma

Fajrancik pora na csa

Ide oddac glos na koalicje!

• Like 1
Opublikowano

@michasm ale tego niektórym nie przetłumaczysz, bo zachowują się jakby nie rozumieli czym jest ratyfikacja i co się z tym wiąże.

@Camis napisałem, że głupio zrobili, ich sprawa. Mleko się rozlało, nie ma co roztrząsać, zostaje tylko to co mogą jeszcze zrobić w najbliższym czasie, nic więcej.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Najwazniejsze problemy w polsce:

1. Kaminski i Wasik

2. Skazywanie pisowcow, ktore ruszylo juz pelna para ale jakos nie wyszlo

Nie mam o czym z tobą gadać, jeśli PRAWORZĄDNOŚĆ nie jest jednym z nadrzędnych celów prowadzenia dobrego aparatu państwowego.

7 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Wiecej nie ma

Fajrancik pora na csa

Ty to powiedziałeś, to - że coś jest WAŻNE, nie oznacza, że jest NAJWAŻNIEJSZE.

Kolejny dzień, kolejni manipulanci do wyprostowania. 

Edytowane przez huudyy
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, huudyy napisał(a):

Nie mam o czym z tobą gadać, jeśli PRAWORZĄDNOŚĆ nie jest jednym z nadrzędnych celów prowadzenia dobrego aparatu państwowego.

Ty to powiedziałeś, to - że coś jest WAŻNE, nie oznacza, że jest NAJWAŻNIEJSZE.

Kolejny dzień, kolejni manipulanci do wyprostowania. 

Koalicja przez obecne rzady i PRAWORZADNOSC 

xD

Chociaz juz w ostatnich zrobili na koniec po swojemu

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, huudyy napisał(a):

Przewały na miliardy, maseczki, generatory, aparat państwa podsłuchujący opozycję itp to bzdura po co rozliczać...

A za peło wystarczyło nie wpisać zegarka za 15k do zeznania albo jeść ośmiorniczki i grzali temat.

Wyborcom konforuskich przypominam:

H4d4mUP.png

FsvxTt6.png

https://www.facebook.com/watch/?v=984687919465681

Edytowane przez Camis
  • Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano

Proponuję aby wytworzyć nowy temat 2 czerwca. Co pierwsze podpisze Trzaskowski opcja A: podniesienie wieku emerytalnego; opcja B: obniżenie składek dla przedsiębiorców, a potem podniesienie wieku emerytalnego no bo budżet musi się zgadzać, czy opcja C zniesienie 500/800 plus.

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, huudyy napisał(a):

Niczego nie narzucił. On i jego sztab są wyjątkowo ciency w te gierki. Gdy został zaproszony na debatę to mógł coś odpowiedzieć "na okrągło": Na obecną chwilę trudno powiedzieć czy będę. Mam napięty grafik itp. i czekać na rozwój sytuacji. Ale bez przemyślenia kategorycznie oświadczył, że się nie pojawi. A tu nagle w zero pojawili się wszyscy tylko nie on. Okazał się wyjątkowo przebiegłym politykiem. Takim rasowym ;) No i co miał zrobić ? Szybko wypijmy to piwo co sami nawarzyliśmy i zaprośmy go do siebie. I to ma być sukces ? W tym momencie to nie było starcie Trzaskowski vs Stanowski tylko Trzaskowski vs reszta kandydatów. Brawo. Wygrał te swoje szachy 5D

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, pawelsake napisał(a):

Proponuję aby wytworzyć nowy temat 2 czerwca. Co pierwsze podpisze Trzaskowski opcja A: podniesienie wieku emerytalnego; opcja B: obniżenie składek dla przedsiębiorców, a potem podniesienie wieku emerytalnego no bo budżet musi się zgadzać, czy opcja C zniesienie 500/800 plus.

Wszystkie opcje spoko jakby podpisał :) Podniesienie i zrównanie wieku emerytalnego to "must have" w najbliższych latach. 

Edytowane przez TheMr.
  • Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, pawelsake napisał(a):

Obstawiam dopłaty do kredytów 😉

Oczywiście nie do aktualnych kredytów hipotecznych, bo przecież te osoby nie istnieją. Tylko dla nowych kredytów, bo chodzi o to aby ceny mieszkań rosły. 

Edytowane przez michasm
Opublikowano
39 minut temu, Camis napisał(a):

Wszyscy o tym pisali że to najlepsze rozwiązanie na utrzymanie zaangażowania swojego elektoratu. Wtedy wszystko  poszło by na wetującego Dudę, a tak koalicja dostała łatkę nierobów. 

Czy będą mieli okazje?, bardzo wątpię bo prawie na bank to przewalą.

Będą mieli teoretycznie dwa lata przy Nawrockim. Może dadzą radę uchwalić cośkolwiek.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, michasm napisał(a):

Obstawiam dopłaty do kredytów 😉

Oczywiście nie do aktualnych kredytów hipotecznych, bo przecież te osoby nie istnieją. Tylko dla nowych kredytów, bo chodzi o to aby ceny mieszkań rosły. 

dodajmy jeszcze bykowe dla singli 30+ ; jak w Niemczech bo to nasz wzór

Edytowane przez pawelsake
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@pawelsake "W Niemczech osoby bezdzietne powyżej 23. roku życia muszą płacić dodatkowe 0,25% składek na ubezpieczenie społeczne" O kurde, ale bym zbiedniał. 12 zł od minimalnej brutto. NIECH MNIE. 

Nie to, że płacimy bykowe w postaci 800+ :E :E 

Edytowane przez TheMr.
  • Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, pawelsake napisał(a):

co w drugiej turze.... drodzy forumowicze widzę po ankiecie że wolicie niewiarygodnego pionka Tuska niż pionka PIS, ale dla waszego dobra radze wam zagłosować na przeciwną partie niż ta która rządzi dla równowagi władzy. Trzaskowski podpisze wszystko co mu Tusk podrzuci w tym zielony ład, a wtedy będziecie płakać.

Dalej się nie nauczyliście, że pisowcy to to samo co PO, tyle że mówią inaczej by przyciągać pseudokonserwatystów, katolików itd? Straszyli imigrantami, a ich wpuszczali. Straszyli zielonym ładem a go podpisali. Mówili że są pozytywni dla przedsiębiorców, a polski ład to wał nad wały. Mówili że będą rozliczać, a sami kradli.

Lepiej żeby był ktoś kto nie będzie weciarzem i kto nie jest tak niemoralny jak Nawrocki. Trzaskowski znacznie więcej ludzi wspiera, prawicowcy szukają znacznie większego podziału, co jest niekorzystne dla szarej masy, a już nie mówię centrowców, czy tych którzy kompletnie olewają wybory bo widzą ilu jest radykałów.

Pis i konfa i tak wygrają moim zdaniem na 70% kolejne wybory jeśli w ogóle się odbędą - wszystko zależy czy będzie spokój na świecie i brak wojny w PL. tutaj się u nas nic nie zmieni. Po prostu pis zawsze przejmuje pałeczkę po PO, a konfederacja jasne kogo poprze. Możliwe że i jej wzrośnie poparcie, bo jakoś nie widzę by były nastroje mniej radykalne. Szanse na to są bardzo minimalne, nie wiem co by musiało się stać, by ludzie przestali być zakochani w skrajnej prawicy. Chyba ogromny antyfeminizm i musiałoby tąpnąć wspieranie kobiet.

Być może właśnie rozwiązaniem jest tylko 100% władzy dla PO, by mogła albo przekonać tym co mają w 100%, albo wszystko zaprzepaścić. Może też próba powrotu do jakichś mniejszych koalicji, ale to by się musiało z Zandbergiem przeprosić i wprowadzić to co on chce. Scenariuszy jest sporo. Najmniej to tu szans na powrót PSL widzę, bo ci będą grali kartą antyzwiązki partnerskie. Chyba że wprowadzą to dość szybko i potem temat ucichnie, albo będzie mówienie "i co, stało się komuś coś złego? teraz więcej ludzi ma więcej możliwości i to jest dbanie o kraj".

Edytowane przez Keller
  • Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, pawelsake napisał(a):

dodajmy jeszcze bykowe dla singli 30+ ; jak w Niemczech bo to nasz wzór

Nie dostając 800+ poniekąd płacisz bykowe, bo to ty jesteś stratny.

Co do emerytur - tak, trzeba podnieść. Co do 800+ - tak, trzeba zabrać, stopniowo zaczynając od najbogatszych.

Kiedy przeprosisz za swoje kłamstwa kto faktycznie podpisał zielony ład?

• Upvote 7
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...