Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Kolejny który mówi o argumentach, ale żadnych nie podaje. Blacklista. 

To normalne u takich osób jak @TheMr. @Badalamann @Badalaman @Radziuwilk @Spl97 @GordonLameman , dla nich wyzwiska , krzyki , bluzgi , obelgi , przemoc , awantury to są  argumenty którymi oni się posługują

Ogólnie gdyby moderacja nie była wolnościowa i nie tolerowała ich wybryków tylko zastosowała się do tego czego oni sami się domagali to by jako pierwsi zostali permanentnie zbanowani

Edytowane przez voltq
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

I jeszcze przez jakiś czas nie będzie, ale z czasem to się może zmienić. Wszystko zależy od tego, co zrobią dalej. Wyniki 1 tury to jest czerwona kartka dla koalicji, sygnał ostrzegawczy, i kolejnego nie będzie. Dali 100 obietnic z których spełnili nie wiem, 10?, a zamiast tego jedyne co ich interesuje to rozliczenia immunitety aresztowania komisje śledcze itd. 

Przeciętnego Kowalskiego interesuje to, czy ma pieniądze na życie, ma z czego zapłacić ratę kredytu, czy jego dziecko ma miejsce w przedszkolu, a lekarz go przyjmie kiedy jest chory, a nie czy Jaro straci immunitet i zapłaci karę bo kogoś uderzył pod pomnikiem swojego brata albo że jakiś koleś z PiSu będzie miał rewelacyjnie medialne aresztowanie.

Serio ludzie, to nie jest trudne do zrozumienia, niech się zajmą Polską a nie pierdołami. 

No wlasnie... i dlatego druga ture trzeba potraktowac nie jak zemste, tylko jak zabezpieczenie przed powrotem wladzy w rece starego kaczora i jego partyjnych zombie. Trzask nie jest idealny, ale przynajmniej nie przyszedł z ipnu i nie ma planu wycinania wszystkich, ktorzy maja inne zdanie, A to, ze ludzie sa zmeczeni popis, nie znaczy, ze maja sobie strzelic w kolana nawrockim ;) 

Opublikowano
9 minut temu, michasm napisał(a):

Nie potrafię brać tego typa na poważnie. 

Teraz wybory prezydenckie. Tylko 2 osoby lądują w drugiej turze. 

Mam nadzieję, że konfederacja w 2027 będzie miała takie samo lub jeszcze większe poparcie. Tak samo jak wszystkie partie poza KO I PiS. 

Mam nadzieję, że wtedy, gdy rozdane zostaną mandaty, i modlę się o to, że mniej niż 50% mandatów przypadnie Popis, ludzie zauważą, że rzeczywiście Można głosować na kogo się chce, a nie na tego kto może wygrać. Bo tak powinny wyglądać wybory. 

Sondaże powinny być zakazane 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, michasm napisał(a):

Mam nadzieję, że konfederacja w 2027 będzie miała takie samo lub jeszcze większe poparcie.

Pragnę przypomnieć tobie i innym, że eksperymentować można z zupą na obiad, a nie wyborem władzy w kraju na 4 lata. Chcesz głosować na konfę tylko dlatego, że jeszcze nie rządzili? A co jak tak będą rządzić, że po 4 latach nie będzie co zbierać? Chyba, że jak inni z tego wątku tak sobie piszesz bo i tak jesteś emigrantem. Jak nie to pamiętaj, że każdy kij ma dwa końce. Ze strony KO i PiS wiemy czego się spodziewać. Natomiast ze strony konfy nie i wcale to nie musi być dobra zmiana, a śmiem twierdzić, jak słucham ich poglądów to będzie totalna zadyma.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
6 minut temu, voltq napisał(a):

To normalne u takich osób jak @TheMr. @Badalamann @Badalaman @Radziuwilk @Spl97 @GordonLameman , dla nich wyzwiska , krzyki , bluzgi , obelgi , przemoc , awantury to są  argumenty którymi oni się posługują

Ogólnie gdyby moderacja nie była wolnościowa i nie tolerowała ich wybryków tylko zastosowała się do tego czego oni sami się domagali to by jako pierwsi zostali permanentnie zbanowani

Od tego masz blacklistę. A jeszcze wbij filtr na adblocku i nawet nie będziesz wiedział że istnieją, bo wykasuje nawet obecność ich ukrytych postów. 

Opublikowano
13 minut temu, michasm napisał(a):

Nie potrafię brać tego typa na poważnie. 

Teraz wybory prezydenckie. Tylko 2 osoby lądują w drugiej turze. 

Mam nadzieję, że konfederacja w 2027 będzie miała takie samo lub jeszcze większe poparcie. Tak samo jak wszystkie partie poza KO I PiS. 

Mam nadzieję, że wtedy, gdy rozdane zostaną mandaty, i modlę się o to, że mniej niż 50% mandatów przypadnie Popis, ludzie zauważą, że rzeczywiście Można głosować na kogo się chce, a nie na tego kto może wygrać. Bo tak powinny wyglądać wybory. 

A jaka była alternatywa? PO PIS i radykalny Braun , to już lepiej na tego mentzena według mnie zagłosować 

Opublikowano
1 minutę temu, Voodoo2 napisał(a):

Tak jak telewizja publiczna. 

Publiczna nie powinna być zakazana. Finansowanie rządowej za publiczne pieniądze powinno być. 

2 minuty temu, hubio napisał(a):

Pragnę przypomnieć tobie i innym, że eksperymentować można z zupą na obiad, a nie wyborem władzy w kraju na 4 lata. Chcesz głosować na konfę tylko dlatego, że jeszcze nie rządzili? A co jak tak będą rządzić, że po 4 latach nie będzie co zbierać? Chyba, że jak inni z tego wątku tak sobie piszesz bo i tak jesteś emigrantem. Jak nie to pamiętaj, że każdy kij ma dwa końce. Ze strony KO i PiS wiemy czego się spodziewać. Natomiast ze strony konfy nie i wcale to nie musi być dobra zmiana, a śmiem twierdzić, jak słucham ich poglądów to będzie totalna zadyma.

Źle mnie zrozumiałeś. Życzę im, aby mieli 15-20% głosów. Mniej niż połowę mandatów wymaganych do samodzielnego rządzenia. 

3 minuty temu, voltq napisał(a):

A jaka była alternatywa? PO PIS i radykalny Braun , to już lepiej na tego mentzena według mnie zagłosować 

Głosowałem na Zandberga, ale uważam, że każdy powinien głosować tak jak chce i nie twierdzę, że głosowanie na Mentzena było błędem. 

Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

Z tej trójki: Nawrocki, Mentzen i Braun to też wybieram Mentzena... :) Natomiast z tej dwójki: Duda i Mentzen wybrałym Dudę... Po prostu ja się naprawdę boję tego Nawrockiego. Te jego powiązania ze światem przestępczym, kwestia tej kamienicy, mowa ciała czyli rzeczy jakby pozapolityczne całkowicie mnie od niego odpychają. Widać, że pisowcy mają tak sprane umysły, że zagłosują na każdego z PiS. Tragedia.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Od tego masz blacklistę. A jeszcze wbij filtr na adblocku i nawet nie będziesz wiedział że istnieją, bo wykasuje nawet obecność ich ukrytych postów. 

Tym się od nich rożnie że ja jestem zwolennikiem wolności słowa , nie domagam się tego czego oni żądali  żeby osoby o innych poglądach były zlikwidowane , najpierw próbowali wymusić na administratorach forum likwidacje mojej skromnej osoby kiedy im się to nie udało to doszło do tak kuriozalnej sytuacji że domagali się ode mnie żebym usunął ich konto , pomimo tego że z ich strony brak argumentów i faktów a posługują się głownie bluzgami , wyzwiskami , awanturami, manipulacjami itd , dochodzi z ich strony do nieustannych pomyłek i auto kompromitacji , to ja nadal ich szanuje jako ludzi i będę starał się im pomóc żeby wyszli z tej banki nienawiści i agresji w której się zamknęli 

lol.jpg

Edytowane przez voltq
Opublikowano
5 minut temu, michasm napisał(a):

Głosowałem na Zandberga,

... no i nie chcesz ocalić Polski przed Nawrockim? Z tego co wiem Zandberg mocno bronił kobiet jak policja pisowska ich biła. Nie chcesz aby zliberalizować prawo aborcyjne bo szczerze nie bardzo rozumiem z jakiego powodu wyborcy Zandberga mają problem z głosowaniem na Trzaska, który jest bardzo progresywny i lewicowy.

Opublikowano
1 minutę temu, hubio napisał(a):

Pragnę przypomnieć tobie i innym, że eksperymentować można z zupą na obiad, a nie wyborem władzy w kraju na 4 lata.

Ten kraj to Frankenstein po 8 latach PiSu i 2 lat niczego ze strony KO. 

Drugich Węgier nie będziesz tu mieć, polacy są na ogół prounijni, poza pewnymi dyrektywami, które uderzają w obywateli lub tak są przedstawiane. Nie wiem jakich eksperymentow można się bać obecnie w akim stanie kraju. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

@cervandesPodziekuj Kaczyńskiemu za takie a nie inne prowadzenie kampanii. Rynsztok jest od 10 lat, po trupach do celu. Populizmy na lewo i prawo, oraz hejt. Na nienawiści ktoś zebrał 6.4% głosów, prawie 1.4 mln głosów. A ktoś merytoryczny poniżej 5% :) 

To jest najsmutniejsze w tym wszystkim. Ludzie uważają, że głosują na własne słuszne poglądy, a tak naprawdę głosują na fejk newsy, manipulacje i kłamstwa, a na koniec zatwardziale bronią swojego słusznego wyboru.

Gdyby ludzie głosowali według naprawdę tego co uważają i myślą, to już dawno skończylibyśmy z popisem, gaśnicami czy innymi hulajnogami. Ludzie chcą dobrze, ale politycy opanowali do perfekcji kontrolowanie prostego ludu nieznającego ani podstaw gospodarki, finansów, prawa czy psychologii.

Zróbcie prosty eksperyment myślowy. Wyobraźcie, że nic nie wiecie o UE, nic nie ogarniacie o gospodarce, nie wiecie kompletnie co się dzieje. Wiecie tylko to, co mówią kandydaci.

Głosowanie na Brauna? Super, skończy się w końcu poddaństwo i staniemy się samodzielni. Gdzie wady? Nie ma.

Głosowanie na Mentzena? Super, w końcu będziemy zarabiać dobrze. Gdzie wady? Nie ma.

Głosowanie na Nawrockiego? Super, w końcu skończy się rozwalanie państwa od środka i pozbycie się tych złych. Gdzie wady? Nie ma.

Glosowanie na Trzaskowskiego? W sumie po co? Nic nie oferuje.

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano
3 minuty temu, hubio napisał(a):

... no i nie chcesz ocalić Polski przed Nawrockim? Z tego co wiem Zandberg mocno bronił kobiet jak policja pisowska ich biła. Nie chcesz aby zliberalizować prawo aborcyjne bo szczerze nie bardzo rozumiem z jakiego powodu wyborcy Zandberga mają problem z głosowaniem na Trzaska, który jest bardzo progresywny i lewicowy.

Zandberg potrafi mówić konkretnie. W programie miał weto na dopłaty do kredytów. Trzaskowski w programie nie ma ani jednego punktu, który może zrealizować jako prezydent. Powinien kandydować na posła Z tym origramem

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, voltq napisał(a):

ja nadal ich szanuje jako ludzi i będę starał się im pomóc żeby wyszli z tej banki nienawiści i agresji w której się zamknęli 

Ale wiesz, że to jest mission impossible? To się nie stanie, w żadnym scenariuszu. Byłeś na Labie, wiesz jak jest. Akurat ten temat robi z ludźmi to samo, co PoPiS robi z Polską od jakichś 20 lat - dzieli. 

Na to nie ma złotego środka, i nigdy nie będzie. Chcesz to się męcz, ja ich po prostu banuję jak leci, bo szkoda mi czasu i nerwów. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano

Akurat ten temat robi z ludźmi to samo, co PoPiS robi z Polską od jakichś 20 lat - dzieli. 

To nie ma nic wspólnego z POPiSem konkretnie, tylko z polityką jako taką.

Wejdź na grupy konfederackie - ściek.

Wejdź na grupy lewackie - ściek.

I wszyscy zarzucają sobie nawzajem to samo.

Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

Te warunki, to smieszna sprawa w sumie :E moze gdyby mial 40%..

Prawda jest taka, ze jesli jego wyborcy zaglosuja na nawrockiego, to ich sila polityczna przepadnie na kolejne 5 lat, razem z wolnoscia , sadami i KPO. 

Slusznie ktos powiedzial: glos na nawrockiego to polityczne samobojstwo na raty.. 

Opublikowano

A głos na Trzaskowskiego to niby co, polityczna inwestycja? Nie róbmy sobie jaj. 

Wygra jeśli nic im nie da. 

Bardziej dywidenda z rozumu. Bo głosowanie na faceta, ktory nie musi kupowac waszych głosów, ani rozdawac synekur, to w Polsce juz akt odwagi obywatelskiej. W odroznieniu od pewnych kandydatow, co to wystawieni przez pis, udaja niezaleznych i obywatelskich. ;) 

Najwazniejsze, ze nie jest marionetka kaczego, nie ma problemu z konstytucja i nie myli nato z onz. :)

Opublikowano

Był taki film, gdzie grał Richard Pryor (Miliony Brewstera) i tam było dobre hasło wyborcze "żaden z powyższych". Typ kandydował tylko po to aby nie wygrał nikt z głównego nurtu (skorumpowane urzędasy). Jeśli Memcen chce ugodzić za antysystemowca, to nie powinien nikogo popierać, ani nawet nie coś sugerować.

Opublikowano
2 minuty temu, ghostdog napisał(a):

Był taki film, gdzie grał Richard Pryor (Miliony Brewstera) i tam było dobre hasło wyborcze "żaden z powyższych". Typ kandydował tylko po to aby nie wygrał nikt z głównego nurtu (skorumpowane urzędasy). Jeśli Memcen chce ugodzić za antysystemowca, to nie powinien nikogo popierać, ani nawet nie coś sugerować.

Z tego co kojarze, to Brewster chciał uniewaznic wybory, a nie pozwolic, by wladze przejal gosc od czyszczenia mieszkan i dojenia. To nie ten sam kaliber, kolego. :)

I nie, wedlug mnie Mentzen nie ma mormalnego prawa udawac neutralnego, bo to jego wyborcy beda ponosic konsekwencje jego milczenia. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• @Keleris U mnie również występuje rozbieżność napięć procesora względem ustawień w BIOSie, ale jest ona przeważnie niższa i wynosi około 38mV, czyli jak ustawię w BIOSie 1.3875V to z poziomu Windows'a otrzymuję 1.35V. Dodatkowo przy mocniejszym podkręceniu (4.2GHz+) miałem aktywny Loadline Calibration, aby nie musieć właśnie ładować wysokiego napięcia na procka   Te moduły GEIL'a robią tRFC 35 z lekkim zapasem bezpieczeństwa/stabilności, bo są one zdolne do zejścia w okolice tRFC 32, nadal przy prędkości DDR2-900 i CL4:     Nie ma to już większego wpływu na wydajność, a ewentualna różnica mieści się w granicach błędu pomiarowego.   Im niższe tRFC chcemy osiągnąć, tym wyższe napięcie zasilające moduły będzie potrzebne do ich ustabilizowania, a to z kolei wymusi konieczność lepszego ich chłodzenia, aby tę stabilność zachować   tRFC 31 również zadziałało, ale wymagało już podniesienia napięcia do 2.3V, gdzie powyższe tRFC 32 zadowoliło się napięciem 2.2V.   ...   Polecam Ci również ustawiać pamięci za pomocą MemSet'a z poziomu Windows'a   Ja ostatnio robię tak, że w BIOSie ustawiam FSB Strap na 400MHz (o ile mam taką opcję i wyłącznie przy okolicach 400-500MHz faktycznego FSB), wybieram dzielnik pamięci (prędkość modułów) na 1:1, ich napięcie, cztery pierwsze timingi (te podstawowe) i ewentualnie tRFC.   Później jedynie szukam dodatkowych opcji dotyczących zwiększania wydajności podsystemu pamięci. W tym modelu ASUS'a na X38 nazywają się one: DRAM Static Read Control -> daję na Enabled, Ai Clock Twister -> przestawiam na Strong, Transaction Booster pozostawiam na Auto, jeżeli używam opcji DRAM Static Read Control. DRAM Static Read Control oraz Transaction Booster używa się zamiennie. Obie opcje aktywowane jednocześnie nie zadziałają - platforma nie uruchomi się.   Dopiero na koniec, z poziomu Windows'a, dopieszczam resztę, czyli ustawiam lub sprawdzam niższe tRFC, Performance Level i całą resztę, a tREF ustawiam na maksymalną wartość (aby pamięci spędzały jak najmniej czasu na odświeżaniu tabeli komórek).   W najgorszym przypadku platforma się zawiesi (zrobi tzw. freez'a) i trzeba będzie ją ręcznie wyresetować przyciskiem Reset   .........   Przetestowałem przy okazji ten egzemplarz GTS'a 250 w wersji OC od Gigabyte'a, chcąc sprawdzić jego potencjał:         Karta mega zaskoczyła mnie jeżeli chodzi pamięci GDDR3  Pozwoliła na dodatkowe +15GB/s przepustowości przy prędkości 1333MHz, co mocno sprzyja starszym benchmarkom. Jednakże rdzeń oraz shadery okazały się przeciętne, kończąc się szybciej niż na wcześniejszym egzemplarzu Gigabyte'a w wersji bez dopisku OC:  
    • Nie, ale już z chyba trwają jakieś prace na serwerach przygotowujące do wydania wersji 0.6 więc to już blisko
    • Dobra/e ta/e kula/e Atora, mocne, dystansowe. Kruki też dystansowe... I tłukłem Ludwiczka na dystans trzymając jeden guzik. xd ...i go zatłukłem.    Fajny mam plecak? Bo to bomba i nie wiem, jak zdjąć xd Była główna z tą bombą, że trzeba było podłożyć. Po misji polazłem znowu w to miejsce i bomba znowu tam była. No to se wziąłem...🤦  
    • W mojej mieścinie (4-5tys ludzi+ podległe 3 wioski) jest dino, biedra, lewiatan. Tylko w biedrze wstawili automat, działał przez tydzień  Obecnie kartka "awaria" i tyle. 2x próbowałem podjechać do miasta obok (jest automat w netto, w biedrze nie mają) oczywiście pełny...  
    • 1.8, a niedługo wleci 1.9. Latem wleci DLC. Szczerze to czekam na update silnika i większe zmiany w AI Life. UE5.1 jest żenujący 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...