Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Taliban w Polsce:

https://wiadomosci.wp.pl/policja-przez-noc-w-szpitalu-w-olesnicy-lekarka-odpowiada-na-zarzuty-byly-przeslanki-do-aborcji-7147030544783872a

Wybierając Mentzena to Katoland  będzie na 100%. KO nie może zmienić prawa aborcyjnego jak i wielu innych rzeczy przez PADa. Jak już pisałem - jestem rozczarowany postępowaniem KO, a głównie Lewicy w związku z moją osobistą sytuacją w związku ze składką zdrowotną i brakiem pomocy dla mikroprzedsiębiorców ale myśląc o innych Polkach i Polakach nie można absolutnie dopuścić Mentzena albo Nawrockiego do władzy dlatego w I turze zagłosuję na Hołownię, a w II turze na Trzaska... Bo tak naprawdę dopiero z naszym Prezydentem da się odwrócić najwięcej zła jakie zrobił PiS. A przekonała mnie do tego ta sprawa tej lekarki i postępowania wcześniej prokuratury wobec pacjentki. Niestety po sądach i prokuraturach jest obsadzonych pełno fanatyków kościelnych z czasów Ziobry, a prawnik, a szczególnie sędzia lub prokurator absolutnie powinien być bezstronny i nie patrzeć na jakieś religie. Mamy w Polsce państwo świeckie. Z takimi zapędami to powinni przejść na islam i jechać do Afganistanu. Tam za aborcję to się chyba jeszcze kobiety kamieniuje...

Edytowane przez hubio
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Co to za akcja ?:blant:

"Karola Nawrockiego poznałem w 2006 albo 2007 roku w Grand Hotelu w Sopocie. On był tam bramkarzem i alfonsem. On mi sam proponował dziewczyny. Był zafascynowany tym, że znałem Nikodema (Nikodem Skotarczak, ps. „Nikoś”) czy na przykład Zbyszka Nawrota. On jest kandydatem na prezydenta Polski?! Ludzie! Jak można kogoś takiego, kto był tak zafascynowany półświatkiem, on był częścią półświatka. Mogę filmiki przesłać i tak dalej. Powodzenia. "

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@kubikolos zależy co rozumiemy przez "zmiany". Jeśli chodzi o powrót to kompromisu aborcyjnego zniszczonego przez PiS to wszystkie siły polityczne w KO się na to zgadzają, ale PAD nie podpisze i to miałem na myśli. Natomiast kwestie typu czy zrobić tak jak chce Lewica to owszem jest sprzeciw w 3D... I po co w Wielki Piątek używać takich słów jak "kłamstwo"... Może ktoś np. czegoś nie wiedzieć, a kłamstwo zakłada intencjonalność wypowiedzi :) 

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

bo generalnie prezydent ktory podpisze wszystko swojej partii to nie jest przepis na rozwiazanie wszystkich problemow tylko powielenie bledow 'za pisu', tylko tym razem druga partia wprowadzi wszystkie swoje najglupsze* pomysly bez limitu

na szczescie trzask tak leci w sondazach ze powoli rosna szanse na uwolnienie sie od dlugopisow

*oczywiscie chodzi tylko o najglupsze pomysly bo takie kwestie jak podatki czy kwoty wolne to sama partia rzadzaca zaglosuje przeciw XD mimo swoich obietnic

Edytowane przez kubikolos
Opublikowano (edytowane)

Tu są dwie szkoły i właściwie to nawet na poziomie rozważań teoretyczno prawnych co do spraw ustrojowych. Z jednej strony dobrze jak Prezydent nie jest z tej samej opcji co władza ustawodawcza bo jest "bezpiecznikiem" przed idiotycznymi przepisami, ale z drugiej może w istotny sposób hamować sprawczość działania rządu... Więc wszystko zależy od tego kto ma władzę ustawodawczą. KO nie wyprowadzi Polski z UE ani nie podpisze braterstwa z rosją, nie zniszczy też praworządności i tego wszystkiego co robił PiS więc ja tym razem nie potrzebuję bezpiecznika, a nie chcę żeby KO miała pretekst, że nic nie mogła zrobić przez Prezydenta... Więc ja oddam swój głos na Trzaska choćbym wolał Hołownię i niech KO przez 3 lata dotrzyma tego co obiecywała. Jak nie dotrzyma może się za 3 lata pakować.

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Zagłosowałem tutaj i od razu widać, że TVN tu rządzi oraz "czysta woda z kanałów publicznych.

Ta piosenka pasuje do Trzaskowskiego idealnie.

Edytowane przez EUZEBIUSZ
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, adashi napisał(a):

TVN? O kurczę, myślałem że rosyjska agentura.

A to co za różnica? Żadna. Ja też mogę otworzyć TV z siedzibą w USA na jakimś odludziu tam i wszystkim wierzącym w tą telewizję wmawiać, że to TV Amerykańska, a tak naprawdę może być sterowana przez Binladena z zaświatów :P 

Wiesz jakby oferowali połowę chociaż tego co ma Musk to nie wiem czy byłoby się nad czym zastanawiać. W końcu raz się żyje :P  Pewniejsze niż w Lotto :P 

Edytowane przez EUZEBIUSZ
Opublikowano
6 minut temu, EUZEBIUSZ napisał(a):

A to co za różnica? Żadna. Ja też mogę otworzyć TV z siedzibą w USA na jakimś odludziu tam i wszystkim wierzącym w tą telewizję wmawiać, że to TV Amerykańska, a tak naprawdę może być sterowana przez Binladena z zaświatów :P 

Wiesz jakby oferowali połowę chociaż tego co ma Musk to nie wiem czy byłoby się nad czym zastanawiać. W końcu raz się żyje :P  Pewniejsze niż w Lotto :P 

To otwórz albo przestań klepać te durne kłamstwa :) 

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

To otwórz albo przestań klepać te durne kłamstwa :) 

Na poważnośc jak w Boże Ciało dobra jest Żołądówka :P  Albo Spirytus.

Opublikowano
2 godziny temu, hubio napisał(a):

Tu są dwie szkoły.

Obecnie nie ma, kiedyś były. Mamy za dużą polaryzację, żeby to mogło działać w obecnych realiach.

Kiedyś to Kwaśniewski żył jakoś z Buzkiem, a Tusk mniej więcej dogadywał się z Lechem.

Wyobrażacie sobie teraz, że rząd ustala coś z Nawrockim? Nie ma takiej opcji.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

A teraz użyj lepszego translatora, onucko. 

Staram się olewać takich jak ty, ale jak nie dociera to odpowiem tak. Pocałuj mnie w hemoroidy.

Opublikowano
W dniu 17.04.2025 o 09:02, Spl97 napisał(a):

Jak wypadł wczoraj Nawrocki u Stanowskiego? Zaorany oraz skompromitowany czy jednak Stanowski kolejny raz udowodnił, że robi dobrze PiS-owi i Nawrocki przez to spotkanie przeszedł suchą stopą? Co nie byłoby zaskoczeniem.

Ani to, ani to, ale POwskie wyprane móżdżki nie są za bardzo w stanie tego pojąć

Opublikowano
2 godziny temu, voltq napisał(a):

Jeszcze kilka takich informacji i jako zagorzały przeciwnik PISU gdyby doszło do drugiej tury trzaskowski vs nawrocki , zagłosuje na Nawrockiego :D

Ty to zagłosujesz tak, jak ci pan Putin powie xD

• Upvote 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...