Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pomagam kuzynce złożyć odpowiedni zestaw, ale wolę zapytać na forum czy odpowiednie podzespoły będą ze sobą dobrze współgrały. Komputer do gier w rozdzielczości 1440p. Kilka najnowszych produkcji z założeniem, że na kilka ładnych lat starczy nawet kosztem delikatnego zejścia z detali. Bez żadnego podkręcania.

https://www.morele.net/inventory/info/da021ded/

Mam nadzieję, że link będzie widoczny ;-)

Ogólnie różnica między budżetem, a finalnym kosztem będzie przeznaczona na dołożenie do monitora, tak więc gdyby dało radę jeszcze na czymś zaoszczędzić, kuzynka na pewno byłaby zadowolona.

Opublikowano

Dzięki za doradzenie :-) Mogę wszystko złożyć w morele, a tylko kartę dołożyć samemu w takim razie? Nie trzeba całego zestawu zamawiać żeby złożyli, mam rację?

Opublikowano

Reszte zmian wprowadziłem natomiast obudowę zostawiłem tą którą ja wybrałem, mam w domu dokładnie taką samą, jest pojemna i wiem, że była właśnie kiedys polecana ze względu na dobre przewiewy. Wysłałem już listę zakupową do kuzyna, który ma wszystko zakupić swojej siostrze. Także dziękuję za pomoc, mam nadzieje, że zestawik będzie jej służył. 

Opublikowano
2 godziny temu, Dirian napisał(a):

Tańsza i gorsza, mniej pojemna, raczej też słabiej wykonana. To akurat kiepska i niepotrzebna oszczędność gdy do środka ładujemy prądożerna i sporą wymiarowo kartę.

Mieści karty do 37cm więc wciąż przestronna, jak na cenę nieźle wykonana, przewiewna, 4 wentylatory z PWM, bez problemu spełniła by swoją funkcję, a doszło by 150zł do monitora.