Jaycob 956 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Returnal był kozacki. Dla mnie gra generacji. Mam nadzieję, że z tą grą będzie podobnie. Szkoda, że nie pokazali nic z gameplayu. 1
Jaycob 956 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Nie wiesz, co wpisać w #? Wpisz "roguelike".;) Już potwierdzone: Cytat Saros to gra akcji z przejmującą historią zaginionej kolonii pozaświatowej na Carcosie, pogrążonej w złowrogim zaćmieniu. Grasz jako Arjun Devraj, potężny Egzekutor Soltari, który nie cofnie się przed niczym, aby odnaleźć osobę, której szuka. Naszym celem jest stworzenie emocjonalnego i poruszającego studium postaci, które bada cenę, jaką trzeba zapłacić za stworzenie nowej przyszłości. Kluczową różnicą w rozgrywce między Saros a Returnal są trwałe zasoby i postęp, które sprawiają, że każda śmierć ma znaczenie. Po każdej śmierci zmierzysz się ze zmienionym światem, ale w Saros będziesz mógł wybierać i trwale ulepszać swój ekwipunek z rozwijającego się zestawu broni i ulepszeń kombinezonu, aby „wrócić silniejszym” i pokonać wyzwania czekające na Carcosie. źródło: https://blog.playstation.com/2025/02/12/announcing-saros-the-next-game-from-housemarque-coming-2026/ 1 1
slafec 171 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Trwałe zasoby i postęp tzn. chcą poprawić elementy z Returnal, które nie wszystkim się podobały Nie spodziewałem się tej zapowiedzi. Mocno czekam, bo dla mnie Returnal to tak samo najlepsza gra na PS5 (i ogólnie jedna z najlepszy gier, jakie kiedykolwiek powstały). 1
Vulc 1 326 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Nazywanie Returnala jedną z najlepszych jakie powstały? Przedziwne są te różnice w gustach, ale może to właśnie czyni je intrygującymi. Returnal był na dłuższą metę nużący, biomy nie oferowały oczekiwanej różnorodności, zabrakło satysfakcjonującego rozwoju między kolejnymi próbami. Dałem grze szanse, naprawdę próbowałem. Dobre 10h. Jednak przykładowo przy takim Hadesie, gra jest zwyczajnie przeciętna. Plus za sam setting i bardzo dobry klimat, tego nie można grze odmówić. Dźwięk również dawał radę. Jeśli Saros ma zaadresować problemy Returnala, może okazać się całkiem przyjemną produkcją. No i dla mnie osobiście, takie tytuły są kwintesencją słowa "exclusive".
slafec 171 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Pierwsze zwiastuny Returnal jakoś specjalnie mnie nie zachęcały, dopiero jak zacząłem grać to kompletnie wsiąknąłem do tego świata. Biomy były unikatowe, a ostatni nawet zmieniał nieco zasady gry. Rozwój na zasadzie git gud pasował i bardzo mi odpowiadał. Platyna wbita, DLC zrobione na 100%. Nawet później nadrobiłem sporo starszych gier Housemarque. Uwielbiam ich styl. Mam nadzieję, że nie będą chcieli się przesadnie przypodobać większej grupie graczy i Saros nie zostanie zbytnio uproszczony.
Jaycob 956 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego 14 godzin temu, Vulc napisał(a): Jednak przykładowo przy takim Hadesie, gra jest zwyczajnie przeciętna. Przy Hadesie każda gra w tym gatunku jest przeciętna. Postawili poprzeczkę tak wysoko, że tylko Hades II pokona Hadesa.:D
Rekomendowane odpowiedzi