Lameismyname 1 155 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Cześć, Moja obecna myszka mnie irytuje bo scroll wariuje i nie pomaga żadne czyszczenie itp. Szukam myszki o możliwie najlepszym sensorze pod FPSy. Claw grip. Mam już klawę logitecha więc mysz też mogłaby być tej firmy ale to jest drugoplanowa kwestia. Koniecznie na kablu. Budżet? W granicy rozsądku. Myślę ok. 150-300zł chociaż przy jakimś sensie mogę dołożyć. Moje wstępne typy: Razer Basilisk V3 Logitech G502 LIGHTSPEED Logitech G502 X
Lameismyname 1 155 Opublikowano 25 Kwietnia Autor Opublikowano 25 Kwietnia @kamilos69 Sprawdzałem - dobrze wpisuje się w moje potrzeby. Na weekendzie dokonam finalnego wyboru.
CrooV 64 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) Mi na przykład totalnie nie leży konstrukcja deathaddera jest jakby za wysoka a gram mixem palm/claw i jak tylko próboje przeszkoczyć na razera to zaraz wracam spowrotem do mojej DM1 FPS która jest wręcz identyczna do kinzu v3 którą kiedyś miałem i grało mi się w fpsy wybornie ( głównie w CSA). Z tych Logitechów co podałeś to już totalnie bym nie wyrobił w jakimkolwiek fpsie Edytowane 26 Kwietnia przez CrooV
Lameismyname 1 155 Opublikowano 26 Kwietnia Autor Opublikowano 26 Kwietnia Ja dzisiaj pewnie pomacam deathaddera v3 w rtv euro bo maja na stanie. Zobaczę. 1
CrooV 64 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Jak znajdziesz to złap sobie jakąś z niższym profilem z przodu, dla mnie to jest główny czynnik czemu skreślam deathaddera, no ale każdemu pasuje coś innego.
Lameismyname 1 155 Opublikowano 26 Kwietnia Autor Opublikowano 26 Kwietnia Ja mam dosyć wysoki claw więc muszę po prostu pomacać. Wyjdzie w praniu. Ok, byłem w sklepie. Leży w dłoni OK. Kupiona. Jakoś nigdy nie ciągnęło mnie do tej marki ale dam szansę 2
Rafik7 10 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia @Lameismyname Mam zamiar kupić dokładnie tą samą mysz tylko ja gram palm gripem. Mógłbyś opisać wrażenia z użytkowania ?
Lameismyname 1 155 Opublikowano 30 Kwietnia Autor Opublikowano 30 Kwietnia @Rafik7 Mysz w moim odczuciu jest wygodna. Nadal się do niej przyzwyczajam bo pomimo tej samej rozdzielczości co używam (1600dpi) to jednak odczucie jest inne jak na sensorze Avago 3090 który miałem w CMStorm Alcor. Myszka jest lekka co dla mnie jest dużym plusem - nie lubię cięższych bezprzewodowych. Jedynie kabel jest trochę pogięty od nowości i warto aby nie zwisał, bo hacząc o mebel może powodować nierówny ślizg ale to jest do opanowania. Z czystym sumieniem polecę jednak sugeruję w sklepie ją wcześniej pomacać, bo jednak wygoda to sprawa indywidualna. Czy jest dobra pod palma? Nie wiem, musisz doczytać. 1
Rafik7 10 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Ja bardzo mocno ściskam mysz przy graniu i takie macanie w sklepie nic mi nie powie muszę przetestować w boju Czy mógłbyś przetestować zapisywanie profilu w myszce ? Czy działała nawet po wyrzuceniu softu od Razera ? Czytałem, że jest z tym problem ze względu na jakiś bug.
Lameismyname 1 155 Opublikowano 1 Maja Autor Opublikowano 1 Maja @Rafik7 Mi w RTV EURO AGD odpakowali jedną sztukę (bo nie mieli na ekspozycji) i mogłem sobie pojeździć po podkładce. A co do profili, po co wyrzucać soft Razera? Ani on nie waży, ani nie obciąża kompa. Ja mam taką złotą zasadę - jak coś działa i jest bezproblemowe, to nie ruszam. Chciałbym poznać jakieś logiczne uzasadnienie...
Rekomendowane odpowiedzi