Oldman 265 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja (edytowane) Prosze o pomoc w zaproponowaniu podzespołów komputera dla dziecka do około 6tys złotych zastosowanie: granie w gry pecetowe oraz emulowane (np nintendo switch) w rozdzielczosci 1440 Co ma wejść w skład tej ceny: wszystko co znajduje się w obudowie komputera (bez myszki , bez obudowy, bez klawiatury , bez monitora - bo te rzeczy będą kupione z oddzielnego budżetu) Czy ma posiadać WIFI: tak Czy ma posiadać jakieś wypasione audio: nie ma takiej potrzeby, ale wiadomo ze im lepiej tym lepiej Rodzaj GPU: tylko Nvidia Poza budżetem prosze (jesli ktoś chce) o zaproponowanie białej obudowy (mile widziane wygodnie zdejmowane filtry siatkowe) P.S. dodam jeszcze ze w tym przypadku kolorystyka obudowy i monitora będzie biała wiec jesli obudowa byłaby z oknem to dobrze by wtedy było zeby np płyta główna była biała. (okno nie jest konieczne, moze być bez okna, wtedy podzespoły wewnątrz byłyby w dowolnym kolorze) Edytowane 10 Maja przez Oldman
kalderon 576 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja Czyli system też w cenie? Ma być kupione w jednym sklepie z montażem?
Oldman 265 Opublikowano 10 Maja Autor Opublikowano 10 Maja (edytowane) 3 minuty temu, kalderon napisał(a): Czyli system też w cenie? Ma być kupione w jednym sklepie z montażem? przepraszam najmocniej ,zapomnialem o tym napisać SYSTEM/WINDOWS: bez systemu , ogarne we własnym zakresie MONTAŻ: składam swoje własne kąkutery od 20 lat więc powinienem sobie chyba poradzić z tym sam. CZY MA BYĆ KUPIONE W JEDNYM SKLEPIE: niekoniecznie , ale jesli roznica w cenie bedzie niewielka to moze byc w jednym. Edytowane 10 Maja przez Oldman
Dirian 357 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja Jeśli nie musi być okna to lepiej iść w wariant bez okna, bo białe podzespoły podnoszą z reguły koszta. Nie wiem na ile budżet jest sztywny, ale jeśli nie aż tak to za 6700 (już z białą obudową) masz Ryzen 5 7500F i RTX 5070 Ti: https://proline.pl/koszyk/3947dd65 Jeśli za drogo to schodzimy do RTX 5070: https://proline.pl/gigabyte-geforce-rtx-5070-windforce-oc-sff-12gb-gddr7-dlss-4-gv-n5070wf3oc-12gd-p8125159
kalderon 576 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja Próbował bym złożyć w różnych sklepach żeby spróbować wepchnąć Ryzena 7700, emulatory siedzą na procesorze a nie karcie.
Dirian 357 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja Jak weźmiemy RTX 5070 to się zmieści 7700, ale pytanie co jest priorytetem? Wydajność w nowych grach czy emulacje. Nie wiem jak teraz emuluje się gry ze Switcha (bo dawno się w to nie bawiłem), ale na Yuzu pamiętam, że Zelda BOTW czy Xenoblade dobrze śmigały na Ryzenie 5 5600 + RTX 3070.
Oldman 265 Opublikowano 10 Maja Autor Opublikowano 10 Maja dziekuje Panowie za porady, na podstawie waszych sugestii i własnych przemyśleń zrobiłem taką konfiguracje https://proline.pl/koszyk/951af949
Rekomendowane odpowiedzi