Toni 28 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja (edytowane) Niedawno zadawałem podobne pytanie, które niepotrzebnie zawęziłem tylko do Diablo IV bo w sumie na wszelki wypadek chciałbym zapytać o wszystkie serie gier w jakie kiedyś grałem a w które chciałbym mieć możliwość zagrać w ich nowych odsłonach na moim planowanym nowym komputerze opartym o procesor AMD Ryzen 5 7600. Chciałbym wiedzieć czy ten procesor jest wystarczający na najnowsze edycje gier z serii. Mam słabą kartę graficzną (Zotac GeForce GTX 1050Ti Mini 4GB GDDR5) , ale jej wymiana w przyszłości to nie problem. Gorzej sprawa ma się z procesorem, którego wymieniać jest już trudniej. Kupuję komputer raz na dekadę i prawdopodobnie nie zagram w nic bo nie mam na to czasu, ale chciałbym się zorientować czy mógłbym. Serie gier które chciałbym sprawdzić pod kątem możliwości samego procesora AMD Ryzen 7600. Czy ten procesor obsłuży je na luzie? Heroes of Might and Magic WarCraft StarCraft Total War Anno Diablo Cywilizacja Settlers Age of Empires Informacja będzie też dla mnie również bardzo przydatna by wyobrazić sobie jakie możliwości ma procesor który chce zakupić. Edytowane 15 Maja przez Toni
Jaycob 1 509 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja (edytowane) Procesor bez problemu poradzi sobie ze wszystkimi wymienionymi grami - to przyszłościowy wybór. Powinien bez trudu obsłużyć zarówno obecne tytuły, jak i te, które pojawią się w najbliższych latach - oczywiście po wymianie karty graficznej. Największym ograniczeniem tutaj jest karta graficzna, która będzie tzw. bottleneckiem (wąskim gardłem) w większości z tych gier, zwłaszcza w bardziej wymagających tytułach, jak Diablo IV. Procesor będzie się po prostu "nudził". Edytowane 15 Maja przez Jaycob 1
Toni 28 Opublikowano 15 Maja Autor Opublikowano 15 Maja 2 minuty temu, Jaycob napisał(a): Procesor bez problemu poradzi sobie ze wszystkimi wymienionymi grami - to przyszłościowy wybór Powinien bez trudu obsłużyć zarówno obecne tytuły, jak i te, które pojawią się w najbliższych latach - oczywiście po wymianie karty graficznej. Największym ograniczeniem tutaj jest karta graficzna, która będzie tzw. bottleneckiem (wąskim gardłem) w większości z tych gier, zwłaszcza w bardziej wymagających tytułach, jak Diablo IV. Procesor będzie się po prostu "nudził". Dzięki za odpowiedź. Bardzo się cieszę, może w przyszłości znajdę czas na którąś z tych gier.
Rekomendowane odpowiedzi