Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, CozyHog napisał(a):

Ustawienia średnie

7 minut temu, CozyHog napisał(a):

również średnie

8 minut temu, CozyHog napisał(a):

gęstość tłumu mam niską i detale ogólnie średnie z mieszanką niskich

Najwyższa jakość powiadasz. :hihot:

Opublikowano

A tak już całkiem serio, tak, gram w dużo lepszej jakości niż na konsolach. Przede wszystkim klatkarz, a na dalszym planie wszystkie ustawienia w prawo. Na razie gram dużo w ustawienia, bo się uczę, bo to mój pierwszy kąkutr, ale już coraz mniej (dzięki super pomocnym nowym kolegom z internetu z tego forum). Serdecznie pozdrawiam i dziękuję. 

Opublikowano (edytowane)

@j4z

:boink:Może masz trudności w rozumieniu tekstu czytanego, dlatego jak go jeszcze raz przeczytasz, to zrozumiesz, że mój wcześniejszy post do Ciebie traktował o PCMR. Może trzeba było się dalej przyglądać zamiast zaczynać szydzić:)

Edytowane przez CozyHog
Opublikowano
17 godzin temu, CozyHog napisał(a):

Na 27" 4k pewnie byłoby lepiej, ale rzuciłem okiem na kilka innych gier i bez AA krawędzie są jednak trochę postrzępione, natomiast grafika bez AA jest jakby bardziej wyrazista. Celowałem w te 32", bo żal by mi było zostać na tej samej wielkości przy jeszcze większym ppi, ale myślałem, że będzie trochę lepiej bez AA.

Ja mam 24" 4K i w dalszym ciągu bez AA nie ma co podchodzić do grania (w nielicznych grach, gdzie można np. wyłączyć TAA).

• Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, CozyHog napisał(a):

proszę o poradę, bo chciałbym ogólnie nagrać kilka demek w kilku grach i pokazać jak rzeczywiści wygląda ta grafika na nieskompresowanym wideo

Ja nagrywam programem OBS. Masz tam ustawienia nagrywania obrazu, ale jakość bezstratna bardzo dużo zjada miejsca. Z tego co kojarzę to potrafi nawet kilka GB/min. Na kilka demek starczy, a ta "druga najlepsza" opcja nie do odróżnienia, a zajmuje duuuużo mniej miejsca.

• Upvote 1
Opublikowano
19 godzin temu, tomcug napisał(a):

Ja mam 24" 4K i w dalszym ciągu bez AA nie ma co podchodzić do grania (w nielicznych grach, gdzie można np. wyłączyć TAA).

PPI około 185, także wygląda na to, że potrzebne jest coś co najmniej ~300, tak że pieśń przyszłości póki co i pewnie jakieś formy AA zostaną z nami jeszcze długiii czas.

13 godzin temu, ztx napisał(a):

Ja nagrywam programem OBS. Masz tam ustawienia nagrywania obrazu, ale jakość bezstratna bardzo dużo zjada miejsca. Z tego co kojarzę to potrafi nawet kilka GB/min. Na kilka demek starczy, a ta "druga najlepsza" opcja nie do odróżnienia, a zajmuje duuuużo mniej miejsca.

Tak, OBSa właśnie będę próbował. Taki plik w 1440p 30 sekund FRAPSem zajmował mi chyba 1GB, więc przy 4k i 30-60 sekundach pewnie będzie 3-4GB. Wrzucę wtedy linka np. na MEGA/Google i będzie można zobaczyć czy taka grafika może się podobać. Demko może wrzucę też na Youtube. Brakuje mi ogólnie często testów, które pokazują jakąś standardową wydajność (>60-65fps) na słabszych kartach, podczas gdy wizualnie te gry dają radę.

12 godzin temu, j4z napisał(a):

Masz rację. Śmieciłem, a nawet nie przeczytałem wszystkiego. Sorry 

Spoko, bez urazy:) Teraz gry konsolowe często wydawane są na PC, więc wiele nie stracisz:)

Opublikowano
4 godziny temu, CozyHog napisał(a):

PPI około 185, także wygląda na to, że potrzebne jest coś co najmniej ~300, tak że pieśń przyszłości póki co i pewnie jakieś formy AA zostaną z nami jeszcze długiii czas.

Wysokie PPI nie jest żadnym rozwiązaniem przestaniesz widzieć aliasing to i przestaniesz widzieć drobniejsze detale ;)

• Upvote 1