Doamdor 3 117 Opublikowano 9 Lipca Opublikowano 9 Lipca Godzinę temu, Krzysiak napisał(a): No jakby było czarne a nie sraczkowe to bym pewnie odżałował i dołożył...a tak BQ wpadło Będzie 2
AudRob 514 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca (edytowane) @Krzysiak Moim zdaniem nie warto za Noctua płacić powyżej tysiąca, tym bardziej że pompa niestety jest słyszalna. Płynu też nie dolejesz w razie potrzeby. Edytowane 10 Lipca przez AudRob
Krzysiak 3 317 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca @AudRobno w tych aspektach BQ wybada świetnie
AudRob 514 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca @Krzysiak może i Noctua jest wydajna , ale brzydka jak diabli. Ta pompka też wygląda , jak jakaś zakrętka od beczki. Jeszcze ten sraczkowaty kolor wentyli.
j4z 2 025 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca (edytowane) Kolor kawy z gównem Edytowane 12 Lipca przez j4z 1
AudRob 514 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Tu już nie chodzi , że to kosztuje prawie 1000 , tylko że to po prostu ujowo wygląda. Żeby 500 kosztowało i tak to niczego nie zmieni
Kadajo 10 732 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Wygląd to kwestia gustu. To, co dla jednego jest złotem, dla innego jest gównem. 1
sideband 3 386 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 1 godzinę temu, AudRob napisał(a): Tu już nie chodzi , że to kosztuje prawie 1000 , tylko że to po prostu ujowo wygląda. Żeby 500 kosztowało i tak to niczego nie zmieni To może czas wreszcie przerzucić oczy na ekran monitora zamiast lukać tylko na kompa i brędzlować się
Slayer 356 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Nie wiem co się czepiacie tak tego koloru Jak pierwszy raz zobaczyłem to pomyśłałem "oooo fajnie, taka kawa z mlekiem". Potem wbiłem na forum i zacząłem czytać, że ludzie mówią, że sraka, gówno bla bla bla. Przerażające, że niektórym takie kolory się tylko z jednym kojarzą. 1 1
Kadajo 10 732 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Jak ma się gówno w głowie to co sie dziwić 1
Krzysiak 3 317 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca (edytowane) Ogólnie budując zestaw w stylu noctua będzie to wyglądać fajnie (buda, wentyle, GPU, chłodzenie), no niestety ta kolorystyka nie pasuje mi do mojego black and white (choć w większość white 😆 ). Sama kolorystyka noctua jak dla mnie jest spoko, ale właśnie musi być spójna z resztą kompa. No ale ja z tych co sobie lubią utrudniać i komp ma być też ładny Edytowane 12 Lipca przez Krzysiak
AudRob 514 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Godzinę temu, Krzysiak napisał(a): Ogólnie budując zestaw w stylu noctua będzie to wyglądać fajnie (buda, wentyle, GPU, chłodzenie) Tak ale większość ludzi już ma złożone kompy, a ta Noctua kolorystycznie do niczego nie pasuje . Mało które elementy w komputerach mają taki kolor, i ta pompka jak stara syrena alarmowa. Jeszcze daj wentyl na pompę no szok.
j4z 2 025 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Da się złożyć zestaw, który będzie wyglądać. Np te budy z elementami drewnopodobnymi pasują. Ale co trzeba mieć w głowie żeby takie: 2 godziny temu, Kadajo napisał(a): Jak ma się gówno w głowie to co sie dziwić Posty pisać, bo ktoś raczył skrytykować wygląd urządzenia? Moderator.... 1
Krzysiak 3 317 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca @AudRobwłaśnie dlatego kupiłem BQ, bo nie mam kompa pasującego do barw noctua, że musiałem kupić tu i teraz, to też nie mogłem czekać na wersję czarną Choć przyznam, że noctua w wersji 360 miałem już w koszyku i walczyłem z myślami by kupić Gdybym miał tę budę nawet minuty bym się nie zastanawiał https://www.amazon.pl/Antec-Flux-Pro-Noctua-Ultracicha/dp/B0GQTXLXB9 Do tego GPU w wersji noctua edition i by to było spójne 1
AudRob 514 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 33 minuty temu, j4z napisał(a): Ale co trzeba mieć w głowie żeby takie: Jaka kultura takie pisanie 4 minuty temu, Krzysiak napisał(a): Choć przyznam, że noctua w wersji 360 miałem już w koszyku i walczyłem z myślami by kupić Też myślałem nad tym , ale żeby chociaż Noctua sprzedawała chłodzenie bez wentylatorów, z odpowiednio obniżoną ceną , wtedy ok. Dokupiłbym wentyle BQ i z głowy . Z ringami takie jak mam w budzie , a pompę by człowiek jakoś przełknął.
j4z 2 025 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Ale z innymi wentylami to już nie będzie noctua? Pompki sami też nie robią, ale chyba modyfikują czy tam zamawiają zmodyfikowane.
AudRob 514 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 8 minut temu, Krzysiak napisał(a): Gdybym miał tę budę nawet minuty bym się nie zastanawiał https://www.amazon.pl/Antec-Flux-Pro-Noctua-Ultracicha/dp/B0GQTXLXB9 Buda zacna.
Krzysiak 3 317 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca @AudRob ja akurat nie dałem wentyli BQ, tylko skleiłem push pull z 6 x arctic. No ale głupio kupić chłodzenie drogie z drogimi wentylami i zastępować je innymi.
AudRob 514 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 1 minutę temu, j4z napisał(a): Ale z innymi wentylami to już nie będzie noctua? Pompki sami też nie robią, ale chyba modyfikują czy tam zamawiają zmodyfikowane. To i tak nie jest czysta Noctua , pompka nie jest przez nich zrobiona , tylko jak piszesz zmodyfikowana-wyciszona , ale i tak ją słychać .
Krzysiak 3 317 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Ogólnie z BQ jestem zadowolony, pompka na pełnych lata i jej w ogóle nie słychać, a głównie o to mi przy aio nowym chodziło. 2
AudRob 514 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 1 minutę temu, Krzysiak napisał(a): Ogólnie z BQ jestem zadowolony, pompka na pełnych lata i jej w ogóle nie słychać, a głównie o to mi przy aio nowym chodziło. No ja tak samo , a za Noctue w Twoim wypadku 360mm wybulić ponad 1k , i mieć głośniejszą pompę to się mija z celem. No rozumiem jak ktoś ma AF3 wtedy tak .
Rekomendowane odpowiedzi