Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, AudRob napisał(a):

Tu już nie chodzi , że to kosztuje prawie 1000 , tylko że to po prostu ujowo wygląda.

Żeby 500 kosztowało i tak to niczego nie zmieni:kupa:

To może czas wreszcie przerzucić oczy na ekran monitora zamiast lukać tylko na kompa  i brędzlować się :hihot:

Opublikowano

Nie wiem co się czepiacie tak tego koloru :E Jak pierwszy raz zobaczyłem to pomyśłałem "oooo fajnie, taka kawa z mlekiem". Potem wbiłem na forum i zacząłem czytać, że ludzie mówią, że sraka, gówno bla bla bla. Przerażające, że niektórym takie kolory się tylko z jednym kojarzą.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ogólnie budując zestaw w stylu noctua będzie to wyglądać fajnie (buda, wentyle, GPU, chłodzenie), no niestety ta kolorystyka nie pasuje mi do mojego black and white (choć w większość white 😆 ).  Sama kolorystyka noctua jak dla mnie jest spoko, ale właśnie musi być spójna z resztą kompa.

No ale ja z tych co sobie lubią utrudniać i komp ma być też ładny :hihot:

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Ogólnie budując zestaw w stylu noctua będzie to wyglądać fajnie (buda, wentyle, GPU, chłodzenie)

Tak ale większość ludzi już ma złożone kompy, a ta Noctua kolorystycznie do niczego nie pasuje . Mało które elementy w komputerach mają taki kolor, i ta pompka jak stara  syrena alarmowa.:hmm:

Jeszcze daj wentyl na pompę no szok.

Zrzut ekranu 2026-07-12 154738.png

Opublikowano

Da się złożyć zestaw, który będzie wyglądać. Np te budy z elementami drewnopodobnymi pasują.

Ale co trzeba mieć w głowie żeby takie: 

2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Jak ma się gówno w głowie to co sie dziwić :hihot:

Posty pisać, bo ktoś raczył skrytykować wygląd urządzenia? 

Moderator....

• Upvote 1
Opublikowano

@AudRobwłaśnie dlatego kupiłem BQ, bo nie mam kompa pasującego do barw noctua, że musiałem kupić tu i teraz, to też nie mogłem czekać na wersję czarną :) 

Choć przyznam, że noctua w wersji 360 miałem już w koszyku i walczyłem z myślami by kupić :E 

Gdybym miał tę budę nawet minuty bym się nie zastanawiał :E 

https://www.amazon.pl/Antec-Flux-Pro-Noctua-Ultracicha/dp/B0GQTXLXB9

Do tego GPU w wersji noctua edition i by to było spójne :D 

• Upvote 1
Opublikowano
33 minuty temu, j4z napisał(a):

Ale co trzeba mieć w głowie żeby takie: 

Jaka kultura takie pisanie:kwasny:

4 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

Choć przyznam, że noctua w wersji 360 miałem już w koszyku i walczyłem z myślami by kupić :E

Też myślałem nad tym , ale żeby chociaż Noctua sprzedawała chłodzenie bez wentylatorów, z odpowiednio obniżoną ceną , wtedy ok.

Dokupiłbym wentyle BQ i z głowy . ;)

Z ringami takie jak mam w budzie , a pompę by człowiek jakoś przełknął.

Opublikowano
1 minutę temu, j4z napisał(a):

Ale z innymi wentylami to już nie będzie noctua? Pompki sami też nie robią, ale chyba modyfikują czy tam zamawiają zmodyfikowane. 

To i tak nie jest czysta Noctua , pompka nie jest przez nich zrobiona , tylko jak piszesz zmodyfikowana-wyciszona , ale i tak ją słychać .

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysiak napisał(a):

Ogólnie z BQ jestem zadowolony, pompka na pełnych lata i jej w ogóle nie słychać, a głównie o to mi przy aio nowym chodziło.

No ja tak samo , a za Noctue w Twoim wypadku 360mm wybulić ponad 1k , i mieć głośniejszą pompę to się mija z celem. 

No rozumiem jak ktoś ma AF3 wtedy tak .:D