Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

57 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Te czekam na Crimson Desert. Od kolegi z forum dostałem kod pod proca w promo cenie więc można powiedzieć że mam pre order 😁

Jeśli od tego samego kolegi co myślę no to jest nas dwóch. :E 

predator-arnold.gif

• Upvote 1
Opublikowano

U mnie wyszło 18h w sumie, a 12 według save'a w grze. Ale wyczyściłem praktycznie wszystko.

Mam pytanie dla tych co już ukończyli?

Poziom Obłęd jest dużo trudniejszy niż Klasyczny? Głownie chodzi mi o ile zwiększa się wytrzymałość wrogów i zmniejsza się ilośc rzeczy do zebrania.Rozumiem, że od momentu odblokowania skrzynki będę miał tam cały szpej zebrany w poprzednim podejściu jak w pozostałych częściach?

Opublikowano (edytowane)
W dniu 1.03.2026 o 19:37, leven napisał(a):

W jeden dzień ukończyłeś grę ? Nooo :uklony:

Ja tam mam jakieś parę dni w grze FishingPlsnet :lol2:

Dokładnie 3 dni (piątek, sobota. niedziela) , a licząc czas steam wyszło 16h.

Nie rozumiem co tam można robić dłużej, wszystkich zabijałem, lizałem kąty by wszystko sprawdzić, rozwiązywałem zagadki etc. Jak W każdym RE.

Jak ktoś lubi patrzeć na widoki, ma problemy z orientacją w terenie lub ginie czesto to i moze tam 2 tyg siedziec :P

Aktualnie wczoraj zacząłem drugi raz w trybie klasycznym z  tuszem do zapisów. 

Edytowane przez DarkEater
Opublikowano
1 godzinę temu, bleidd napisał(a):

Nie potwierdzam, ustawiłem na Jakość na początku i tak jest cały czas

Na samym początku ustawiłem DLAA bez PT to było ok, ale jak zmieniłem na Jakość i PT, to za każdym razem zmienia na Zbalansowany. Na pewno masz włączony PT ?

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, maras2574 napisał(a):

Na samym początku ustawiłem DLAA bez PT to było ok, ale jak zmieniłem na Jakość i PT, to za każdym razem zmienia na Zbalansowany. Na pewno masz włączony PT ?

Nie, mam tylko RT. Nie doczytałem albo nie było sprecyzowane, że chodzi o PT :P 

Edytowane przez bleidd
Opublikowano
Godzinę temu, DarkEater napisał(a):

Dokładnie 3 dni (piątek, sobota. niedziela) , a licząc czas steam wyszło 16h.

Nie rozumiem co tam można robić dłużej, wszystkich zabijałem, lizałem kąty by wszystko sprawdzić, rozwiązywałem zagadki etc. Jak W każdym RE.

Jak ktoś lubi patrzeć na widoki, ma problemy z orientacją w terenie lub ginie czesto to i moze tam 2 tyg siedziec :P

Aktualnie wczoraj zacząłem drugi raz w trybie klasycznym z  tuszem do zapisów. 

No wlasnie jak jest z tymi tuszami? Jak to wyglada? Bo ja olalem jednak obled i cassic bo ja nie mam tyle czasu zeby zawsze wpasowac sie w zapis. Albo automat albo reczny. Duzo tych tuszy jest? 

Opublikowano (edytowane)

Dopiero jestem w 3/4 Rhodes Hill , wiadomo jest określona ilość "tuszy" na dany rozdział

co wymusza dłuższe posiedzenia, ale trudności z zapisem nie mam.

Idąc drugi raz jest łatwiej, pamiętasz co trzeba robić+ masz bonusy

za pkt z pierwszego przejścia, np niezniszczalne ostrze dla Grace itp

Edytowane przez DarkEater
  • Thanks 1
Opublikowano

Gra zwieńczona moim kompletnym niezrozumieniem całej historii, więc niesmak lekki pozostał  :E @musichunter1x@ODIN85trochę was teraz rozumiem, z resztą widzę po innych opiniach tych wierniejszych fanów serii że dziewiątka  ma mniej lub bardziej poważne dziury gameplayowo i fabularnie, ale to przecież Capcom. Mają bardzo specyficzne podejście do scenariusza, dialogi czy niektóre sekwencje zdrowo odbiegają od całości i przestajesz na moment brać wszystko na poważnie :E Ale to u nich norma widzę patrząc po ograniu ich 3 gier

Liczę że rozbudują nieco poziomy trudności, bo aktualnie przez skrajności po obu stronach "replay factor" jest meh. Jest albo za łatwo albo przesadnie za ciężko

Nadal uważam że to fenomenalna gra, szczególnie dla tych mniej zakorzenionych w serii jak ja. Chłonąłem każdy możliwy moment, bardzo rzadko używałem sprintu i stąd wyszło mi lekko ponad 13h na liczniku.

DLC to będzie świetny moment na powrót i ogranie wszystko od nowa jak opadnie już kurz, liczę że podłubią tu coś jeszcze, dodadzą nowe tryby i nie odetną tylko kuponów

9/10 za pierwsze podejście

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Moze za grafike 8:E Mialem drugi run TPP przebiegnac a znow chodze i podziwiam :boink:

https://www.pcgamer.com/games/resident-evil/resident-evil-requiems-the-final-puzzle-has-finally-been-figured-out-and-its-just-as-complicated-and-long-as-youd-think-we-dont-get-the-doll-if-we-dont-afk-at-the-grinder/

Uwaga spoiler w linku jak rozwiazac finalna zagadke i powiem tak, niestety ale ja bym na to nie wpadl wszystko na co wpadli Ci coja rozwiazali... Jakis kosmos. Udalo sie to komu s tutaj????

image.thumb.png.ed2c238b5ff797aae01d371f8bd6bbfb.png

:E

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano
32 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Dla Ciebie nie, ale jak widać jesteś w mniejszości. Tu nie ma żadnej zagadki. 

Ode mnie 9/10.

Jak to Twój pierwszy Resident to tyle można dać a jak nie to sam okłamujesz siebie:heu: