jedyna rozsadna opcja to
f) 6090 na premiere, potem przez 4 lata patrzysz na plebs z gory
a na koniec pewnie jeszcze na niej zarobisz XD
juz pisalem, panie mul, podalem kilka faktow, po co mi dupe zawracasz? XD
to co ktos zrobi to jego sprawa, jak dla kogos ilosc vramu bedzie wazniejsza od technologii nvidii to kupi amd, praktyka pokazuje ze rzadko tak sie dzieje o czym tez wspominalem
tak wlasciwie to jedyna osoba ktora tu kogos do czegos przekonuje to ty, mam analizowac twoje argumenty i twoja wybrana gre, specjalnie dla ciebie sprawdzalem srednia wydajnosc w grach miedzy tymi kartami i szalu to tam nie ma, ktorej nie kupi to pod tym wzgledem bedzie zadowolony
Dzięki uprzejmości kolegi @Radio Tirana wrzucam zdjęcie na którym z lewej strony jest PNY 5070ti non-PLUS, a z prawej PLUS.
To tak aby ludzie mieli świadomość skali, bo na zdjęciach producenta te karty wyglądają jakby miały podobny gabaryt.
Na pewno lepiej brać wersję PLUS, skoro jest przeznaczona też na RTX 5080, jednak wszystko zależy od ceny.
Dla mnie wersja non-PLUS po UV jest OK, zdecydowanie lepsze temperatury jak Inno3d na tym samym ustawieniu, jednak nie rzuca jakoś na kolana.
Na pewno z tanich modeli warta rozważenia.
Na moją kartę nigdy gwarancji nie było, bo to model Afrykański
Dlatego siedzę na opcji "a" bo opcja "d" mnie nie zadowala a opcja "e" jest mało rozsądna tylko dla giereczek.
Nie no, autor chce GPU za 2,5k, polecany jest RX 9070, a Ty wyskakujesz z hasłem "daj spokój z tymi radeonami", a Twoje argumenty tu cytując
Nie wiem co to za technologia srete, dlss 5 jeszcze nie ma.
Lekceważysz problem VRAM, który dla autora jest istotny i przez to neguję karty z mniej jak 16GB VRAM, podaje Ci konkretny przykład z gry, która miała premierę wczoraj....
No i na końcu jako fanboy zielonych, próbujesz zrobić ze mnie zrobić fanboya zielonych.
Powstawiaj więcej gimbaziarskich buziek - na pewno Twoje postne posty będą bardziej przekonujące dla forumowiczów. Dno i metr mułu.
Rekomendowane odpowiedzi