Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jak by tak grać w jeden dzień BF6 a w drugi dzień BO7 to czy mózg się ugotuje? mówicie, że obie gry się różnia od siebie, więc trzeba się ich uczyć, i jakby tak grać na zmianę to chyba można by przeciążyć mózg człowieka, są na sali hardkorzy którzy tak robią? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

#BO7 
BO7 z premierą gry będzie działać na nowych serwerach Microsoft Azure.

Wcześniej gry z serii Call of Duty, takie jak Black Ops 6, korzystały z mieszanki serwerów AWS, Google Cloud, Vultr oraz Blizzard, co czasami prowadziło do opóźnień i niestabilności.

Migracja na Azure oznacza wykorzystanie globalnej infrastruktury chmurowej Microsoftu do hostowania gry.

👉Korzyści obejmują:
♦️lepszą skalowalność w obsłudze dużej liczby graczy,
♦️mniejsze opóźnienia dzięki większej liczbie centrów danych.
♦️większą stabilność.
♦️oszczędności kosztów.
♦️oraz ściślejszą integrację z ekosystemem Xbox.

Opublikowano

hej

dwa pytania:

1. jeśli chciałbym fabularnie zrozumieć tę część, to którą część trzeba ograć w pierwszej kolejności? ( bo obiło mi się o oczy, że ta częśc to kontynuacja jakiejś poprzedniej) 

2. czy w xbox game pass podstawowym będę mógł ograć już dziesiątego tego miesiąca, czy w drugiej dacie? 

dziękuję. 

Opublikowano
18 minut temu, Phoenix. napisał(a):

♦️W momencie premiery SBMM będzie brać pod uwagę umiejętności gracza w MINIMALNYM STOPNIU.

Hmm... biorąc pod uwagę, że to Activision, to pogrubiłem dwie kwestie, które bardzo mało konkretnie brzmią:

- "W momencie premiery" - a po kwadransie od niej co? :hihot:

- "w MINIMALNYM STOPNIU" - pytanie czym jest wg nich ten minimalny stopień.

Po godzinie od premiery to oni już zdalnie zafundują graczom prawdziwy odlot :balon:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Pawelek6 napisał(a):

Hmm... biorąc pod uwagę, że to Activision, to pogrubiłem dwie kwestie, które bardzo mało konkretnie brzmią:

- "W momencie premiery" - a po kwadransie od niej co? :hihot:

- "w MINIMALNYM STOPNIU" - pytanie czym jest wg nich ten minimalny stopień.

Po godzinie od premiery to oni już zdalnie zafundują graczom prawdziwy odlot :balon:

Przecież w żadnej grze nie ma i nie będzie SBMM bez brania skila pod uwagę , czepiasz się byle słówek których nawet nie rozumiesz i jak to działa w grach multi  ;) 

A jeśli będzie brany bardziej skil to będą dodatkowe playlisty jak to było w necie..

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano

Ja ta część coda w końcu odpuszczam. Za dużo badziewnych skinów psujących klimat, trzymający za pysk sbmm, ogólna wtórność.

No ale do rzeczy - ten post zostawiam dla potomności. Activision obs*****o zbroję przez battlefielda 6. Naobiecywali ale ja jestem przekonany, że wraz z sezonem 1 powrócą smieszne skiny, sbmm zostanie zwiększony. Nic się nie zmieni.

remember-that-remember.gif.5d29f857eb12af2867c94862cb48990f.gif

Opublikowano
45 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Przecież w żadnej grze nie ma i nie będzie SBMM bez brania skila pod uwagę , czepiasz się byle słówek których nawet nie rozumiesz i jak to działa w grach multi  ;) 

A jeśli będzie brany bardziej skil to będą dodatkowe playlisty jak to było w necie..

Po pierwsze, nie czepiam się, a zwracam uwagę. To nie są żadne konkrety, nie ma punktu odniesienia, tylko ogólne lanie wody. "W momencie premiery"? A potem co? I kiedy będzie to potem, skoro mówią o oddzielnie o premierze? To sugeruje z góry, że będzie zmiana, np. po jakiejś aktualizacji. Tak samo ten minimalny stopień. Można było się odnieść do np. jakiejś poprzedniej odsłony i powiedzieć coś w stylu "W o 35% mniejszym stopniu, a jeżeli było to w BO6". W takich przypadkach masz konkretną informację. A to co oni podali, to są zwyczajne ogólniki, które do wielu rzeczy można dopasować.

Po drugie, kiedy luźno z emotami odniosłem się do tych zapewnień, to dlaczego zaczynasz atakować mnie, sugerując że czegoś nie rozumiem?

Opublikowano
1 minutę temu, Funky Koval napisał(a):

że wraz z sezonem 1 powrócą smieszne skiny

Oczywiscie ze beda i to sie nie zmieni ale nie beda juz tak odklejone jak wczesniej. Bo co innego zrobic futurystycznego skina pasujacego do danej czesci a co innego wstawic skina w styku "pokemona" totalnie odklejonego od prezentowanego w danej czesciu uniwersum :D 

3 minuty temu, Pawelek6 napisał(a):

sugerując że czegoś nie rozumiem?

Malo kogo obchodza twoje nadinterpretacje wysane z palca ;)  

1 godzinę temu, Dominix napisał(a):

Czekajac na obnizke BF-a a majac GPU to sobie tego coda sprawdze, raz na tydzien pograc z 2h to pewnie bedzie idealna dawka coda dla mnie ;)

Sprzedaz idzie pelna para wiec na obnizki troche bedzie trzeba poczekac i te obnizki nie beda warte czekania bo cbeda zbyt niskie, gra obecnie juz ponoc 10mln kopi przekroczyla ;) 

Czekac miesiace, zeby kupic 15%-20% taniej, niekoniecznie bedzie to oplacalne.

Opublikowano
8 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Oczywiscie ze beda i to sie nie zmieni ale nie beda juz tak odklejone jak wczesniej. Bo co innego zrobic futurystycznego skina pasujacego do danej czesci a co innego wstawic skina w styku "pokemona" totalnie odklejonego od prezentowanego w danej czesciu uniwersum :D 

Malo kogo obchodza twoje nadinterpretacje wysane z palca ;)  

Sprzedaz idzie pelna para wiec na obnizki troche bedzie trzeba poczekac i te obnizki nie beda warte czekania bo cbeda zbyt niskie, gra obecnie juz ponoc 10mln kopi przekroczyla ;) 

Ale ta gra nie umrze za miesiąc żeby już kupować. Obecnie mam skupienie na F1 bo mam 4 wyścigi w tygodniu więc BF może poczekać z 2-3 miesiące, a wtedy pewnie jakieś 30% wpadnie, a jeszcze mając EA Play, tam mam już 10% więc to będzie dość szybko ;)

• Upvote 1
Opublikowano
8 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Ja nie rozumiem ludzi którzy cieszą się jak gra zaraz po premierze ma duża przecenę. Przecież to w większości oznacza crapa więc po co takie coś kupować i grać.

Ale coraz więcej widzę podejścia aby tylko zaliczyć jak najszybciej i jak najwięcej. Coraz mniej widzę u innych już radości z samego grania. :placz2:

• Upvote 1