Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale nie dotyczy to coda ;) 

G2L8hMUbAAAZ8zn.jpeg.6e8321e267f92dbe41cb1bc286b1bec2.jpeg

"To bardzo istotny szczegół, który wielu graczy mogło przeoczyć. Adnotacja pojawiła się jedynie w kilku miejscach, między innymi w mediach społecznościowych Xbox Game Pass, gdzie w stopce obrazka dodano drobny zapis: „*Excludes Call of Duty titles. **Requires Game Pass Ultimate”. Tymczasem spora część graczy zakładała, że nowa odsłona serii, jak inne premiery „Day One”, trafi także do niższych progów subskrypcji."

Opublikowano

To jest faktycznie niejasne, bo nigdzie nie ma konkretnie informacji o wykluczeniu PC Pass...

Jest wyraźne info, że do "day one" na konsoli potrzebujesz Ultimate

71ec013648899789993b90e1b2dc7113.thumb.png.31bb03948c228a0a1f0b162af670794c.png

Za to z PC Pass też jest info, że ma gry "day one".

Wygląda na to ze chyba tylko konsolowcy są na razie poszkodowani a PCMR nie chcą denerwować, jeszcze :E

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

To jest faktycznie niejasne, bo nigdzie nie ma konkretnie informacji o wykluczeniu PC Pass...

Jak nie ma jak masz ;) 

2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Za to z PC Pass też jest info, że ma gry "day one".

Ma ale nie coda ;) 

Opublikowano

Nawet na tym filmie o tym  mówi, premium to gry day one i nowości do roku od wydania i później wchodzi ultimate i black ops 7 😂

Do coda totalnie nie opłaca się kupować abo bo za 250zl idzie kupić fulla czyli 2,5 abonamentu ultimate i mamy grę cały rok. 

Stracili przychody dodając coda do Game passa wiec dali tylo do najdroższego abo.

Opublikowano
W dniu 3.10.2025 o 07:58, Phoenix. napisał(a):

Niestety wydajność gry jest kiepska, chodzi gorzej i wygląda gorzej niż bf6 a do tego mam mniej fps niż na dużej mapie w warzone ze 150graczmi. 

Przeinstalowalem stery i zrobilem male oc gpu / cpu i gra juz chodzi bez dramatu.

bylo:
5k2k wszystko extreme, dlss performance 110 avg, low ~90.

jest
5k2k wszystko extreme, dlss balanced 170 avg, low ~110.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ale to nie dotyczy czasem tych planów Essential i Premium? Bo PC jest 4 opcją subskrypcji i ja tego tam nie widzę w bezpośrednim odniesieniu do GP PC.  Nawet na ich oficjalnej stronie jest info ze aby grać w Coda trzeba Ultimate lub PC gamepass. 

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

I co lepsze od Bf6?

Dla mnie jak najbardziej. Tutaj jednak jest to mocno zręcznościowe. To odbijanie od ściany tez fajne możliwości teraz daje. B6 mi osobiście nie siadł wolę jednak te mniejsze mapy z CODa i szybszą akcje. No i te dźwięki czy nawet markery po trafieniu/śmierci lepsze tutaj są. 
Batka wezmę żeby ten miesiąc pograć tylko do premiery COD. 

Edytowane przez userKAMIL
  • Thanks 1
Opublikowano

BF6 jest bardziej skillowy pod kątem kontroli recoilu, przynajmniej takie mam wrażenia po betach. Tutaj recoilu nie doświadczmy, za to pełno flickowania i switchow. Co kto lubi. Ja osobiście dobrze sie czuje we flickach wiec mam fun w codach, no ale te wall jumpy 24/7 to nie moja bajka.

bf6 recoil/positioning

bo7 flicking/parkour ;)

Opublikowano
2 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

BF6 jest bardziej skillowy pod kątem kontroli recoilu

Nie nie jest i nie bedzie, jak wylewelujesz bron z dodatkami to bedzie no recoil ;) 

3 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

Tutaj recoilu nie doświadczmy, za to pełno flickowania i switchow.

To jest bzdura, bron bez dodatkow i kontrolowania recoila jak wcisniesz spust to skonczysz na suficie zygzakiem, widac ze masz zerowe pojecie o tej grze ;) 

najwazniejsze, zeby w kazdej z gier dodatkami pozbyc sie poziomego rrecoil bo pionowy latwo kontrolowac.

Opublikowano
6 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Tutaj recoilu nie doświadczmy

Co? XD Przecież cała zabawa polega na umiejętnym dobieraniu dodatków aby go zniwelować.

7 minut temu, oldfashioned napisał(a):

no ale te wall jumpy 24/7 to nie moja bajka.

Osobiście uważam, że dodanie tego to strzał w 10! Dodaje to nowe możliwości i jednocześnie jest bardzo responsywne. Można nawet od dwóch ścian się odbijać jedna po drugiej.